Franska trupper uppges ha dödat al-Qaida-ledare i Mali

ISLAM. Ledaren för al-Qaida i islamiska Maghreb Abdelmalek Droukdel ska ha dödats i norra Mali i onsdags den 3 juni, med hjälp av sina partners, uppger Frankrikes försvarsminister Florence Parly på Twitter.

Frankrike säger att man har jagat rebelledaren i mer än sju år och att man också har tillfångatagit ledaren för IS i regionen.

Försvaret, huvudstyrkan för Mali klara med övningar och karantän innan resan och avlösning av de som är på plats. Foto: Försvaret

Försvaret: Malibloggen…

-Pettersson säger att en al-Qaida ledare mindre blir inte världen sämre för…

Sverige har för närvarande c:a 130 soldater på tre platser i Mali, i Gao, landets östra delar, Camp Nobel i Timbuktu en stödenhet för logistik med placering i Bamako.

Filmen från 2017…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

5 thoughts on “Franska trupper uppges ha dödat al-Qaida-ledare i Mali

  1. Varför tar de inte resten också när de ändå är där. Inget blir bättre förrän alla är borta, hög som låg i den ideologin.

  2. Vilken otur för honom att han inte hann ta sig till Sverige med sina 16 fruar och 58 barn…

  3. Kanon då kan styrkan åka hem behövs i Sverige som stöd åt vår sk. Poliskår

Kommentera