Sveriges Radio, Trump, BLM och Sverige nationaldag

MEDIA. -Pettersson vaknade straxt före klockan fem den 6 juni 2020, det är Sveriges nationaldag. Mulet, uppehåll och plus 10 grader ute. Slår på radion och lyssnar på Sverige Radio Ekot 05:00 och det börjar  med USA:s president Donald Trump och slutar med att en psyksjuk man dömts till skyddstillsyn i Stockholm.

Jag hade hoppats på en kort sammanfattning om vad som hänt i vårt land under natten men det tycker tydligen inte skattefinansierade Sveriges Radio är intressant.

Media lågsniffar verkligen för att hitta minsta anledning att anmärka på allt vad president Donald Trump säger. Stor kalabalik utbryter så fort man hittar minsta negativa anledning medan det är tvärtom med allt statsepidemiolog Anders Tegnell säger. Tegnell möter knappast någon mediekritik alls oavsett hur motsägelsefullt det han säger är. Tystnaden breder ut sig. Frågan är varför man använder dubbla måttstockar?

När det gäller den vänsterextrema rörelsen Black Lives Matter, har ni sett några medier som intervjuat gråtande butiksägare och företagare som plundrats av idioter? Har det förekommit har jag missat det.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1269109650928160768

Såg ni USA:s jobbsiffror som presenterades igår. 2,5 miljoner nya jobb hade skapats under maj! Prognosmakarna hade räknat med 8 miljoner färre arbeten.

Nåväl, den man som SR, SVT med flera framställer som en idiot är tydligen populär på vissa ställen.

Trevlig nationaldag!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

53 thoughts on “Sveriges Radio, Trump, BLM och Sverige nationaldag

 1. I 1980-1990 talets sverige fanns det runt om i landet en ultravåldskultur,dessa kallade sig för skinheads eller på svenska skinnskallar och gick runt med gröna bombarjackor med orange innerfoder och pitbullhundar. Detta fenomen spreds och fanns fanns i stora delar av landet, och kom från england. Skinheadsen var ofta i åldrarna18-35år också även kallade unga arga män alltså dem som inte skaffat familj än. Troligtvis var det mest utbrett i stadsdelarna på hisingen där dem var många.

  På fredagkvällar och lördagskvällar drack dem sig ofta berusade på starköl och hoppade på spårvagnarna med sina pitbulls terrier in till city där dem misshandlade invandrare. Våldskapitalet var ofta brutalt och hänsynslöst med danska skallar och nersparkningar av invandrare. Kan ju givetvis ha funnits en och annan sämre invandrare med dålig karma som fick vad dem förtjänade, men tyvärr också många bra invandrare som råkade mycket illa ut. Senare på nätterna fortsatte dem ibland färden mot järntorget och avslutade kvällen där dem misshandlade folk på gayklubbar brutalt.

  Nu verkar det som skinheadskulturen i sverige har dött ut och ersatts av en mycket brutalare ultravåldskultur från MENA länder med skjutningar, sprängningar och halshuggningar!

 2. Henrik Jönsson slaktar krakarna vi har i regering och på skräpmyndigheter rejält i hans senaste video. Här gör han ett bra jobb.
  Stoppa genuskärringarna i soptunnan.

 3. Väldigt enkelt om man tänker efter.

  – Black Lives Matter.

  – Black Lies don’t Matter.

  MickeP

 4. Detta hatte-fnattande mellan restriktioner och lättja kommer vi att få leva med framöver. För det är inte allvaret i pandemin eller den senfärdiga statistiken som styr regeringens beslut eller brist på beslut. Nej, det är opinionens svängningar som avgör om det ska vankas pekpinnar eller köttben. 1) Partiet, 2) Makten, 3) Opinionssiffrorna – är det som gäller.
  Folkets väl och ve kan man ju bara glömma. Dom ska bara “rösta rätt” och hålla käften !

 5. Efter att ha sett denna video……….:

  https://www.youtube.com/watch?v=bX3EZCVj2XA&feature=youtu.be

  ….. börjar jag tro på att denna vansinniga värld består av galningar på två, eller är det tre, kanske rent av fyra nu?…..fronter som skall styra oss i framtiden.

  Kan man gilla Trump och Putin samtidigt? Alla gör ju nåt rätt i alla fall.

  Tack för Nationalhymnen, den berör alltid. Min egen favorit är
  Alf Robertsson´s Mitt Land.

 6. Tänk om det är så här 4000 döda pensioner dör ..med pension på 16000 tusen månaden…vad går dessa pengar
  Ränkna på det.
  Själv tror jag det går till våra makthavare
  Som skiter i dom som byggt upp landet
  Ponnsan
  AfS

  • Enkel matematik – 4 000 pensionärer med 3 miljoner var på pensionskontot ger då 4 000 x 3 000 000 = 12 000 000 000 kronor.

   Så Sveriges ekonomi är på fallrepet och kommunerna är konkursmässiga, enkel lösning – massavrätta 4 000 personer, pling – 12 miljarder extra i kassan.

   Fortsatt dålig ekonomi, bara avrätta mera.

   Samtidigt socialisternas endlösung der Judenfrage, eh förlåt slutlösningen på problemet med “köttberget” – ja dessa socialister alltså……

   • Pensionärer med sådana bankkonton?
    Hallå vakna.
    Dessutom har dom arvingar.

   • Vi får inte glömma de som står utan arvingar och testamente.
    Deras kvarlåtenskap går väl oavkortat till Allmänna Arvsfonden. Denna myndighet som alltmer avviker från dess ursprungliga syfte från att hjälpa svenska föreningar m.m.
    till att själpa hela landet.

   • För dom som vill veta hur mycket staten har tagit undan från din lön för din pension, bara logga in på http://www.pensionsmyndigheten.se

    Du har ett pris på ditt huvud, och staten tar ditt intjänade pensionskapital vi ditt frånfälle.

    Ditt pensionskapital tillfaller alltså inte dina nära och kära, för se det tar farbror staten hand om.

  • Jag och mina pensionärsvänner känner ingen med sådana pensioner. Ta och läs på. De flesta av oss har 12.000 i månaden.

   • Det var brutto..sen var det frårn ppm
    Vakna …tog bara ett snitt

  • Ni som inbillar er att de pensionärer som är 75+ har pensioner över 10 000 lever i en fantasivärld.
   Pensionen innan skatt är oväsentlig, det enda du kan använda är de pengar du har i handen och allt för många har 6500-8500kr i månaden.

 7. Man kan bara stilla undra hur mycket Trump hade åstadkommit om inte kongressen varit infesterad med socialister, kommunister och RINO:s?

  Som självutnämnd och egenmäktig folkskollärare tar jag dagen och tillfället i akt och passar på att undervisa om några aktuella ord. Nation är ett kollektiv av människor med i huvudsak samma ursprung, språk och kultur, jmfr nationalstat. Med andra ord är det vi med svensk härkomsts dag i dag. Land är ett geografiskt område. Stat är en struktur av institutioner som styr ett eller flera länder. Rike är en stat där en suverän härskare styrt.

 8. Trump verkar ha fått Sverige på hjärnan. Vi har det så hemskt här babblar han om. Konstigt har inte märkt att vi har det så hemskt vi har fått leva som vanligt utan husarrest är det det som är så hemskt ??

  • Du verkar inte ha fattat mycket osse!
   För det första så är det SVT med anhang som fått Trump på sina förkrympta små hjärnor.
   När Trump presenterar fakta och sanningar så ryser hela den svenska mediakåren av obehag, de tål ju inte sanningar eftersom de lever av lögfner och falska nyheter!
   Och jämför man dödstalen i Sverige med normala länder så ligger vi SKYHÖGT över, vi har t.o.m. passerat KIna i antal döda. Kina har snart 2 miljarder människor och i Sverige bor det 6-7 millioner svenskar!

  • Vänta och se hur illa det kommer att bli. Nu har vår regering “lättat” på restriktionerna (som egentligen är råd) för resor inom landet från mitten på juni.
   Pang sa det och de “tillitsfulla” fullbokade Gotlandsfärjan i ett nafs..

   Det är de här “tillitsfulla” människorna som kommer att säga, “men regering sa ju….”. Regeringen å sin sida kommer att säga, ” men ni har ju inte följt att hålla avstånd och stanna hemma om ni känner er sjuka…”

   För bara några veckor sedan var den andra vågen av smitta en stor farhåga. Den vekar som bortblåst nu och därtill fullständigt frånvarande i diskussionen. Märkligt.

   Trump kommer få rätt angående Sverige och han kommer att få ännu fler argument för att visa vilket skräckexempel Sverige är. Vänta och se.

   • ” Den andra vågen ” håller på att skapas just nu, den kommer lagom till att industrisemestern är slut.

  • Tråkigt att alla nötter här har det så hemskt. Stanna inne då gå inte ut förfaan.

  • Tala om nötter, du är i så fall en kokosnöt, stor och tom.
   Med facit över döda så är du en av dem som är orsaken till detta.
   Tänker du satsa pengar till de överlevande, men du lever väl som resten på bidrag från OSS!

   Konstigt att vänsterns argument är så bristfälliga och bortförklaringarna så många. Med tanke att vi är som paria och inte får resa in i andra länder så kanske du kan täcka upp kostnaderna för dem som inte kan leva på turismen. Vad är det för nytta med frigång och inget ansvar när allt blir negativt?

   Skicka nu blommor till dem som drabbats p.g.a såna som dig.
   Ynkliga människa!

 9. SVT s ynkryggar har inte tid med våldet här hemma, och
  lika illa är TV4,,samma skenheliga mähän.

  BLM är en annan variant av Mee too, vänsterslödder.

 10. Om vi skall tro MP så är snart Sverige jordklotets tätbefolkade land med C:a 1 miljard människor. Vi får 0,5 kvadratmeter var att röra oss på.

 11. Varför är det sådant ståhej kring Bonniers Litterära Magasin (BLM) nuförtiden?

 12. Etablissemangets media borde vara tacksamma för Trump! Vad skulle de skriva/prata om annars?

  Den sanna bilden av Sverige vill de inte ta upp. Och då återstår inte mycket!!!

 13. Att Sverige befinner sig där det är idag belyser Henrik Jönsson Youtube sändning idag på ett pedagogiskt sätt som de flesta kan förstå.
  Även förra lördagens sändning är beundransvärd och borde ingå som utbildnings för politikerbroilrarna.
  Vid närmare eftertanke så borde de se på alla sändningar så kanske de kan få lärdom så de vet vad de talar om när de uttrycker sig, men det är väl att begära förmycket

 14. Trevlig NATIONALDAG alla riktiga svenskar!
  Började höra radionyheterna första gången kl fem i morse och som redan nämnts så gick de fullständigt bananas om Trump vilket sedan varit första nyhet i varje sändning? Vad angår det oss? Biden gick naturligtvis i spinn ögonblickligen och såg sin chans få några nya röster.

  • lyfter på hatten och säger “Tack” ha också själv en trevlig nationaldag

 15. Jag misstänker att samma sak görs nu som 2016:

  Media publicerar opinionsundersökningar som är skräddarsydda att visa det man vill och sedan står man gråtande där ock klagar att hur kunde det gå som det gick i valet ….

  Intressant är att Rasmussen som brukar gå mot strömmen nu publicerade en undersökning som säger att 40% av svarta anser att Trump gör rätt, dvs att Trumps stöd bland demokraternas röstboskap har ökat kraftigt sedan kravallerna inleddes.

  • Ja visst är det skitnyheter…den 3 juni var det en jordbävning M6.8 i Chile. Inte ett ord i skit nyheterna

 16. Trevlig nationaldag till dig Pettersson.
  Enda bloggen som jag har sett nu på morgonen som observerat att det är Sveriges nationaldag.
  Hade hoppats på att alla alternativa medier hade en artikel om nationaldagen.

  • Fint Skrivet, jag instämmer!
   Trevlig Nationaldag!

   Hissat flaggan innan drog på jobbet 🙂

 17. Det var säkert de här vidderna storstadsungen Fredrik Reinfeldt såg när han besökte landet i norr. Han hade aldrig sett något så tomt, ”plocka in fler invällare” så vi kan höja politikerlönerna, ja kvittrade hon med ouppätna skon, 80miljoner minst får plats!

  • Typisk debunk av vänstern, hittar ETT frö för att bevisa att det inte händer nånting, när det snart inte går att räkna det som är sanning.
   Klart det finns dom som utnyttjar situationen och vill spä på hetsarna, men de är få och skall inte få massmedialt utrymme, ej heller i SVT.

 18. Inslag som beskriver det negativa om t ex BLM och det positiva med Trump återfinns nästan uteslutande i de Fria- och oberoende medierna (Alternativa medierna). Alternativa medier bör nu kallas för ‘Fria Medier’ eftersom de snart är just de enda förekommande sådana!

 19. Var tacksam för att Ekot inte läste upp en lång forskningsrapport från The Lancet om astmatiska åkommor under stenåldern. Men det kanske endast är på vardagar

 20. Det är väl många som ska ut och demonstrera runt om i vårt land i morgon. Min granne ska men han har gjort en skylt där det står BLRM vilket enligt honom betyder Black Lives Really Matter. Själv anser jag det är galet att demonstrera för svarta, kör ut dem istället! De har inget att göra i Sverige. De är fula, de är lata och de är kriminella.

 21. Undrar hur många jobb som “försvunnit” i Sverige under motsvarande tid, det är nyheter som borde belysas och förklaras, varför (värdens bästa land) hamnar i den situationen.

Kommentera