Manifestation och samhörighet

I morgon arrangeras en tredje stor demonstration i sviterna efter George Floyds död i USA.

Den i Stockholm samlade tusentals deltagare trots vetskapen om pågående pandemi och restriktionen därav. Efterspelet fick se både attacker mot poliser och misshandel av väktare. I Malmö samlades långt fler än de 50 personer som regeringens restriktioner medger och även här drog massorna ut på stan och skanderade slagord mot poliser, mot vita och mot vissa riksdagspartier. I morgon är det alltså Göteborgs tur och uppenbart har man ingenting lärt.

Demonstrationen i morgon kommer att hållas på Heden och den har fått grönt ljus av polisen. Den privatperson som sökt om tillståndet har gjort detta i vetskap om att högst 50 personer tillåts närvara, något som polisen också tänker agera efter. Den svenska polisen förlorar allt mer av sin trovärdighet. Inte så mycket för enskilda polisers agerande, utan mest p.g.a. de chefer som ständigt faller in i politiskt korrekthet och de få kollegor som agerar med politiska syften i bagaget (poliskvinnan i Stockholm som ett av de senaste exemplen).

Jag törs lova här och nu att långt fler än 50 personer kommer att dyka upp på Heden i Göteborg. Ramsor som riktar sitt hat mot poliser, mot vita och mot enskilda partier kommer att ljuda över området, polisen kommer att upplösa demonstrationen för att visa att de åtminstone har något kurage kvar och i efterspelet får vi se skaror av minoriteter och vänsterungdomar dra runt på Göteborgs gator.

Någon som vill slå vad?

Artikeln i Göteborgs-Posten visar också något som borde leda till debatt, men som sällan gör det i andra forum än i sociala och alternativa medier. De här orden manar till eftertanke:

“Vi svarta och bruna känner en stark anknytning till det som pågår i USA”

Detta kallas i medierna och bland vissa kretsar i Sverige för att hylla det gemensamma och för att visa solidaritet med minoriteter världen över. Jag tror majoriteten av er som besöker Petterssons stämmer in i kören om att vi vita känner en stark anknytning till det hat som riktas mot vita i USA, i Sverige och andra delar av världen. I samma medier och bland vissa kretsar i Sverige kallas det för osund nationalism, populism och högerextremism.

Artikeln når ni här och som vanligt är kommentarerna läsvärda (tack GP för att ni tillåter sådana). Här är en av dem.

Vi har lärt oss att minoriteter och den svenska vänstern synes komma undan med det mesta. Detta inte minst för att vänsterns inflytande på svensk media och svenska myndigheter är närmast total. Kommer vi någonsin att få läsa i Aftonbladet, se i SVT eller höra i SR att fler vita än svarta dödas av polis i USA eller att det faktiskt är lika mycket rasism att hata vita som att hata svarta, bruna och gula? Personligen tror jag inte det, eller vad säger ni i kretsen kring Bilan Osman?

14 thoughts on “Manifestation och samhörighet

 1. Är det möjligen så att de som demonstrerar
  befäster sin lägre IQ nivå genom att bryta mot
  de regler som världens alla intelligenta och
  kunniga experter fastställt ?
  = avstånd
  = inga folksamlingar
  = inte röra sig bland andra människor.

  Att stoppa dessa individet är väl som att
  försöka styra en flock vildsvin?

  Jämförelsen är tagen från min känsla!

 2. Kom igen när ni har något på pluskontot.
  Vad jag kan se så är Sverige på väg utför i en svindlande hastighet.

  Detta trots att vi importerat ”top of the line” från Afrika och Mellanöstern.
  Vi kanske får vara glada att vi inte fått de sämsta, hur illa skulle inte det vara. Trots dessa fantastiska importer så ser vi inga positiva resultat!
  Vad beror det PÅ?

  Var är storföretagen som drivs av dessa grupper, var är skatterna de skulle betala, varför belastar de vården mer än svenskar, varför ska vi betala deras tandvård, varför måste vi byta skola för att slippa plågas av dem, varför är de så våldsamma, lättkränkta, våldtäktsbenägna?

  Några av de många frågor jag ställs inför dagligen. När man lyssnar på dem som vill ta hit fler så får frågorna inga svar. Det bedrivs en propaganda om hur bra de är, problemen de skapar är mycket svårlösta. Då är det lämpor som gäller!

  Det enda VI vet är att vi blivit grundlurade, de som ivrar för invandring är glada när nya analfabeter kommer, samma brist på kunskap skapar en gemenskap. Vad gör väl det att våra döttrar måste dö för en idiots hand!

 3. Ja det kan bli en demonstration om vilka, som inte bryr sig om pandemin och den belastade sjukvården t.ex.

 4. Inget av dagens 8 partier i riksdagen vill ha ett omedelbart totalstopp av svenskt bistånd pengar som tillhör infödda äkta svenskar !
  Varför vill inte SD som enligt dess väljarkår ska rädda Sverige från undergång ha noll kronor i bistånd ?
  I AFS:partiprogram står denna krav med och det är en av många bra anledningar till mitt medlemskap i och röstande på detta parti.

 5. Vår lallade jubelåsna till statsminister har fått executive rätt att gå in och styra nu i coronatider. Varför sätter han inte stopp för dessa vansinnig demonstrationsupplopp när det visar sig att polisledningen är oförmögen att hantera tillståndsgivning.
  Det är synd om oss Svenskar som har begåvats med den absolut sämsta regeringen i Europa.

  • I Norge satte statsministern stop för BLM-demonstrationer i Oslo så fort hon fick vetskap om att det kommer att samlas ett stort antal deltagare.

   I Sverige visste de om att demonstrationerna på Sergels Torg skulle samla ett stort antal deltagare.men den handlingsförlamade statsministern Stefan Löfven stoppade huvudet ned i sanden.

   Det finns en orsak till att dödstalen i Corona skiljer sig markant åt mellan länderna Norge och Sverige, den orsaken skall stavas till handling respektive handlingsförlamning.

 6. Ja med politiskt tillsatta chefer blir resultatet tyvärr som i Sverige,
  och när dessutom dom är ansvarsbefriade blir det bara skit.

 7. De mörkhyade, som tycker så illa om vita, gör bäst i att flytta till jättekontinenten Afrika.

Kommentera