Symbol för fred, eller…?

Johan Westerholm tar på Ledarsidorna upp den av vänstern iscensatta reaktionen efter den uppmärksammade händelsen i USA.

Reaktionen sker med texten “Sweden In Solidarity With Black Lives Matter”. Symbolen som texten omgärdar är en symbol som Westerlund menar manar till eftertanke.

Så här ser den ut.

Johan Westerholm skriver att anhängarna till den reaktion som lyder under bilden ovan bär på “en skrämmande okunskap om symbolspråk”. Han menar också att symbolen med knuten näve “representerar ideologier och politiska idéer där användandet av våld är fullt legitimt”.

Ett annat faktum är att en knuten näve också används av den amerikanska vänsterns svurna fienden, Vit maktrörelsen. Då kan symbolen se ut så här.

Ledarsidorna

29 thoughts on “Symbol för fred, eller…?

 1. En stilla undran apropå gårdagens uppvisning av den knäböjande Poliskvinnan.Var kom skylten i från som hon höll upp ? Vilka Poliser utsätter sig för risken att åka in i en uppretad folkmassa utan att ha uppbackning.Vilka Poliser utsätter sig för att oskyddad gå ner på knä i en stressad situation.Risken att bli sparkad i huvudet eller bli frånryckt sitt vapen är nog alltför stor för att man skulle utföra en så manöver.Så till sist ställer jag mig frågan.Var detta iscensatt ? och vem har orkestrerat ? om detta skedde på eget bevåg så skulle jag rekommendera inre tjänst för alll framtid.

 2. Det här är nåt Soros med anhängare väntat på. Så här före presidentvalet.
  Tegelstenar kördes ut på gatorna, betalda ligister kallades ut för att uppfylla givna löften. När rökridån skingras står de ansvariga som oskyldiga miljardärer. All skyller på Trump, han har eldat på ligisterna, det tror de flesta i Sverige och även en stor del i USA. Lögner mottas med entusiasm och förmedlas vidare, världen är upp och ner. Sanningar är ej tillåtna. Medans deras barn får betala tusenfalt, naiva föräldrars dumhet.

 3. Man kan bara hoppas att dessa afatokar och andra proffsdemonstranter drabbas hårt av koronan. Sen var det en hel del minderåriga på plats, där är anmälan till socialtjänsten på sin plats, inte att socialtjänsten uträttar storverk direkt, men att få det på papper för framtida bruk.

 4. Svenska politiskt korrekta Kling och Klang knäböjer nu också inför extremvänstern !
  Landsförrädaren tillika arbetsskygga minister Damberg tycker det är bra.
  Vidrigt och skamligt är vad det är, poliskåren är och ska vara helt opolitiskt men å andra sidan går ju poliser med i Pridetåg i uniform.
  Den vänsterextrema parasiten och farsoten har ätit sig in överallt.

   • Avsked ?
    Kommer alsrig att ske, snarare en hyllning och minster Dumberg har inte helt oväntat visat sitt positiva tycke för detta vidriga spektakel !
    Sverige har idag en poliskår som ägs av den landsförädiska och vänsterextrema familjen som styr landet.

 5. Ofattbart att de inte åker tillbaka där de kommer ifrån, så slipper de ju den hemska rasismen som de utsätts för hela tiden.
  Är det någon form av självskadebeteende som de lider av?

 6. Det är ingen större skillnad mellan organisationerna.
  Samma oförmåga att lösa problemen.
  Jag såg just sista avsnittet om BRY och den rättshaverism som präglar dagens samhällen.

  Aktivism och strutsmentalitet har fått ersätta det normala samtalet. Problemet finns i alla politiska schatteringar och har grävt sig in i folks huvuden. Argument och fakta kan viftas bort med att hon/han är trovärdig.

  Det visar sig i slutändan att de flesta organisationer styrs av psykopater eller att de har psykopatiska drag. I hela mitt liv har jag slagits för att rättssamhället ska få råda, tyvärr fortsätter kampen i ett ännu värre Sverige.

  Har varit med och beslutat i såna här fall och försök har gjorts att påverka mig. Det enda jag varit säker på är att det alltid funnits förlorare, för det mesta barnen. Men jag insåg att det närmaste jag kom objektivitet var att läsa utredningarna. Det blir lite långsökt om alla experter skulle vara del i något skumt nätverk. Det jag tyvärr märkt under min tid är att det har blivit en slagsida åt att fästa större vikt vid kvinnans tyckande. Men frågan är inte genus-baserad, den ska handla om rätt eller fel och att barnet kommer till tals.

  Lite från ämnet, men ibland känner jag en frustration över alla tyckare som går över lik för att bli kända!

  • Ursäkta men min fundering är varför stängdes alla mentalsjukhus över hela Sverige ?
   Kan det förklara en del eller ?

   • Anledningen till att mentalsjukhusen lades ner var att man hade en föreställning om att de “milda” sjuka skulle “integreras” i samhället. Fantasin byggde på att de mer eller mindre skulle bli friska av att de fick leva som normala människor. Det var naturligtvis bara sedvanliga fantasier, och mycken [vänster] ideologi, inte minst då man ignorerade kostnaderna som skulle följa därav och när de uppdagades kunde man inte bekosta sina fantasier.
    Resultatet är att en massa psykfall finns ute i samhället. Många mår dåligt då de inte får den vård de behöver genom öppenvården.

   • Det var samma dåre som stängde mentalsjukhusen som införde personliga assistenter och som såg till att upphäva Luciabeslutet. Den mannen har kostat Sverige biljoner.

  • Det bästa vi alla kan göra är att lasta en skottkärra med skit och lasta av inne på närmsta myndighet.

  • Var del av en s.k reimissinstans som skulle ha synpunkter på förslaget. Ett sympatiskt förslag men med en oerhörd tilltro till öppenvården.

   Det gjordes för dåliga utredningar om olika människors behov. Samtidigt så dök andra frågor också upp, invandringen gjorde att psykvården fick ett mycket större uppdrag eftersom de s.k migranterna drogs med fler och svårare problem.

   Men många som suttit hela sitt liv på inrättningar blev sittande i lägenheter utan vänner och bekanta, den okända miljön och den kognitiva bristen blev för mycket för många.
   Dålig hygien, sopor, medicinen tas inte m.m ledde till förändringar där specialboenden med mer hemkänsla skapades.

   Men problemet är fortfarande stort och tillhör en av de kategorier som man gärna vill glömma bort i kanslihuset. Många hamnar i missbruk, brottslighet som kunnat undvikas med rätt hjälp.
   I stället får kriminalvården stå för problemlösningen till långt högre kostnader och till förfång för de sjuka.

   BEDRÖVLIGT!!!!!

  • Såg på rekommendationer programmet.
   Att vara Generalsekreterare verka vara ett lätt jobb, säker bra lön utan större ansträngning. Komma med påstående utan läst utredningarna på grund av tidsbrist, men inte när det gällde skriva falska påståenden, då fanns det tydligen ingen tidsbrist.

 7. OT:

  Fram till 1950 så blev Sverige säkrare för varje år. I slutet av 60-talet så blev Sverige otryggare för varje år. Det enda jag kan komma på är att media/politiker idag vill splittra befolkningen.

  Det är dags att kräva att politikerna lämnar efter sig ett tryggare land för varje val. Deras lön borde sättas efter tryggheten folk upplever. Själv skulle jag aldrig drömma om att polisanmäla idag eftersom inget händer och så tänker nog många.

  Ge mig lite busvisslingar och stöd, ibland känner man sig som den enda som fattat att invandringen är 10.000 gånger värre än corona.

  • Tack för bilden men jag kan inte gilla (milt uttryckt) att svensk polis, oavsett kön, demonstrerar iklädd uniform.
   – Att hon gör det beror inte på hennes åsikt(er) utan måste bero på att hennes utbildning möjliggjort det.

 8. De hjärnsvagas manifestation på Sergels torg tyder på lägre IQ än vad som kan förväntas av mupparna. Uppskattad IQ innan demonstration = 72
  Uppskattad IQ efter = 47

Kommentera