Iransk S-politiker åtalas för mord, misstänks ha skjutit frun i huvudet


BROTTSLIGHET. Åklagare väckte igår åtal mot en s-politiker och iransk medborgare för ett mord som ägde rum i Sollefteå i slutet av januari i år. Huvudförhandling är planerad till den 15–16 juni 2020 i Ångermanlands tingsrätt målnummer: B 238–20.

Abdollah Ekhtiari. Bild från Facebook

Det var torsdagen den 30 januari som Abdollah Ekhtiari slog larm till polisen om att hans hustru var död. När polis anlände till adressen i Sollefteå hittade man kvinnan, som hade blivit skjuten i huvudet.

För polisen berättade mannen att han skjutit henne med ett vådaskott med ett vapen han hade licens för. Han greps misstänkt för brott och nu åtalas han för mord.

I flera års tid har Ekhtiari haft politiska uppdrag för Socialdemokraterna i Kiruna. Som lokalpolitiker har han haft flera tunga poster – både i politiska organ och i bolag.

Abdollah Ekhtiari, född 1976 och medborgare i Iran kom som gäststudent till Luleå 2007. Med sig hade han sin fru och deras barn. Både han och hans fru har arbetat hela tiden och de har rest till Iran och hälsat på släkt och vänner.

-Pettersson undrar varför MSM-media inte nämner Abdollah Ekhtiari vid namn. Den socialdemokratiske politikern är en offentlig person, han har haft uppdrag genom Kiruna S-förening har uppdrag inom ABF, Unga Örnar samt är ägarombud för COOP Norrbotten. Han ingick i partiets kommunfullmäktigegrupp.

Ekhtiari använder sig av olika förnamn – både Abdollah och Ashkan. Ekhtiari är folkbokförd på en adress i Kiruna där han tidigare var ledamot i kommunfullmäktige. Medan han enligt åklagaren sköt sin fru i Graninge i Sollefteå.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Iransk S-politiker åtalas för mord, misstänks ha skjutit frun i huvudet

 • Roland Salomonsson

  Jaha! I huvudet! Detta är numera att anse som ”vådaskott” enligt nyligen satt prejudikatdom. Görs rätt i detta fallet, så måste den första rättegången tas om!

  Gilla

 • Olof.p

  Har skickat en länk till kommunistkanalen, får vi se vilken vinkel dom lägger. Förmodligen tar dom inte upp det alls, för att inte underblåsa rasism, säger dom. Tänk att allt jävelskap muslimerna gör klassas som rasism om man påtalar det.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Omgående deportering av alla utländska brottslingar så slipper svenska skattebetalare kostnaden för fängelsestraffet. Dessutom kommer fängelseplatserna att räcka till vår egna förmågor.

  Gillad av 1 person

 • ponnsan62

  Svenska myndigheter har ingen koll på
  Alla mördare.

  Gilla

 • Stenbock

  Hujagemej….
  Hade de varit en ”politiker” med annan partianhörighet,hade den Abzurdska PK-pressen gått banana…
  Hemska tanke om det t.o.m. varit en SD-are som mördat på detta sätt. Kan då se löpsedlar och deras rubriker från Slaskpressen,framför mig !!
  F.ö. hoppas jag Pettersson intresserar sig för den s.k. ”12-årige” mördaren från Kungälv. Läste några rader från Aftonslasken om hans äventyr,men vill inte länka till den skit-tidningen.

  Gilla

 • Tony

  Tingsrätten kommer säkert att komma fram till förmildrande
  omständigheter, det är ju trots allt en av deras egna som ska
  dömas!

  Gilla

 • Tony

  Därför att MSM är dom fegaste skitarna på jorden, sysslar enbart med desinformation för folket här, men gormar i högan sky när något
  går en invandrare emot!

  Gilla

 • Gringo

  Om han nu har kvar sitt Iranska medborgarskap kan han ju dömas i Sverige och sitta av straffet i Iran, så slipper vi den kostnaden.

  Gilla

 • DP

  Det verkar vara satt i system att invandrare mördar sina fruar/sambos med ett skott i huvudet när de tröttnar på förhållandet. Det horribla är att svenska domstolar ser mellan fingrarna på dessa mord.

  Serben Denis Karamanoski sköt ihjäl sin flickvän Jennie med ett skott mitt i pannan i Västervik och Kalmar tingsrätt får det till att vara vållande till annans död!

  https://www.dagensvastervik.se/kronikor/jakob-karlsson/e/57973/kronika-om-detta-inte-ar-mord-vad-ar-da-mord/

  https://thoralfsblogg.com/2020/06/01/skott-mitt-i-pannan-ar-mord/

  Den här invandrande sossen får väl också ett löjligt straff om han ens blir dömd.

  Gilla

 • Mm

  Kusinen ville väl leva sitt eget liv utan övervakare. Praktiskt med några extranamn när man måste mörka

  Gilla

 • Maja 1

  Får man ta med sig sin fru och barn om man kommer till Sverige som GÄSTSTUDENT?
  Omfattas alla av Sveriges socialförsäkringssystem dvs får barnbidrag flerbarnstillägg bostadsbidrag? Hur kan man som student stanna efteråt då?

  Gilla

 • Svensson

  Han är iransk medborgare och hög sossepolitiker?? Men rätt värdegrund tycks han ha för den feministiska stormakten. Absurdistan kommer naturligtvis inte att döma aset för han följer bara sin kultur.

  Gilla

 • Korrupt Genusminister

  Misstänkt? 🙂 Dt borde synas om Bolla har skjutit frun i huvudet.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: