Det är synd om Dr Alban


INVANDRING. Dr. Alban, egentligen Alban Uzoma Nwapa, är född 1957 i Oguta, Imo, Nigeria, och är en musikartist, musikproducent och tandläkare, bosatt på Östermalm i Stockholm. Han växte upp i Nigeria, men flyttade till Sverige år 1979. Han började studera odontologi och examinerades som tandläkare år 1988.

Nu saknar Dr Alban att stå på scenen, men det som har varit tuffast hittills för honom är ekonomin. – Jag måste hela tiden på att tänka på att spara pengar, säger Dr Alban enligt Aftonbladet.

Dr Alban håller sig mest hemma, lämnar och hämtar barnen och träffar inte så mycket folk. Han säger att det är tufft ekonomiskt just nu. – Jag lever på sparade pengar, och sen har jag sökt pengar hos tillväxtverket. Det måste alla artister göra.

Och det är just ekonomin som har varit den största prövningen för honom sedan pandemin bröt ut.

– Det tuffaste är att inte ha något jobb eller att inte ha några pengar. Jag måste hela tiden på att tänka på att spara pengar. ”Nu får inte jag göra eller köpa det här för jag har inget jobb”, säger Dr Alban.

-Pettersson tycker riktigt synd om nigerianen. Han bor med en kvinna på Östermalm i en lägenhet som bara är 258 kvadratmeter stor, det är tufft.

258 kvadrat högt upp på Östermalm, det är eländigt.

Familjen Nwapa får nöja sig med att dra omkring i en Porsche Cayenne Turbo 3.0 V6 värd minst en miljon, det kan inte vara roligt.

Det är snudd på att Dr Alban får skämmas bland grannarna.

 

Nwapas företag, Dr Rekords AB, har bara dragit in drygt 4,3 miljoner i vinst de senaste åren så frågan är om inte Dr Alban ska söka u-hjälp från Sida…

Är det är ett företag, jag tycker siffrorna tyder på en hobbykiosk. 1,446 miljoner i snittvinst, jag förstår att det är knapert för en som kommer från Afrikas lyx…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Det är synd om Dr Alban

 • Arne Knäck

  Albans utbildning var en del av ett svenskt biståndsprojekt i Nigeria. Som i Sverige utbildade tandläkare skulle de komma tillbaka hem och fixa gaddarna på sina landsmän.
  Men han ville tydligen inte göra rätt för sig hemma.

  Gilla

 • Lennart

  Han kan väl gå en kortare utbildning och fräscha upp sin kunskap som tandläkare .För han har väl inte glömt allt han lärde sig en gång. Utrustningen är väl modernare men tänderna sitter väl på samma ställe och lagas på samma sätt. Och jag vet efter mina egna tandläkarbesök att tandläkare inte hör till dom lågavlönade i Sverige. Och som sagt kan han byta bilen. Köper han en begagnad Volvo som bara är några år gammal får han mycket pengar emellan. Det finns nog många som har det sämre ekonomiskt.

  Gilla

 • villervalle03

  Han har ett stort samvete där lögner och bidrag följer hand i hand. Liksom staten förordar. När staten med ministrar och tjänstemän ljuger, så är det väl i sin ordning att alla ljuger. Det är sanktionerat av vår feministiska regering.

  Gilla

 • age

  Han kan väl byta Porschen mot en åsna
  för att känna sig hemma?

  Om han säljer Porschen så bör han klara
  ekonomin till nästa månadsskifte!

  Stackarn, med den inkomsten skulle vi
  nog klara oss de närmaste åren!

  Gilla

 • age

  Om han säljer Porschen så bör han klara
  ekonomin till nästa månadsskifte!

  Stackarn, med den inkomsten skulle vi
  nog klara oss de närmaste åren!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Inte lätt att var en icke vit tandläkare i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !
  Vad säger och tycker den landsförädiska familjen 7 ?

  Gilla

 • turrim

  En artikel som säger allt om Aftonbladets egentliga värdegrund.

  Gilla

 • oljeborr

  Är inte han från Albanien Kosovo Alban?

  Gilla

 • Stenbock

  Ord och inga Visor du fått samman Pettersson kring denna för Stenbock okände,men tydligt berikande nigger !
  Sitter f.ö. just och tecknar ner hur många gånger under en nyhets-timme hos MDR (östra Tyskland kanal) det magiska ordet ”Corona” nämnes..
  Det hela började ½7 och tills nu c:a 3/4 senare,har det nämnts 37 gånger !!
  Inte märkligt att antalet självmord stiger,av ren rädsla i hysterin.

  Gilla

 • Kunta Floyd

  Vem är det på videon? Är det han Floyd?

  Gilla

 • MrR

  Sparade pengar kan inte en Svensk fattigpensionär göra om denne nu mot förmodan lyckats spara en slant under sitt lågavlönade arbetsliv, så mr Alban håll din käft och lämna helst Sverige du kommer inte att bli det minsta saknad !

  Gilla

 • hllviken

  De som tycker synd om dr Alban är väl samma som tycker synd om G Floyd?

  http://www.friatider.se/george-floyd-domdes-grovt-ran-2009

  Gilla

 • Bigman

  Det borde vara så att har du tillgångar som du normalt plockar ur företaget så ska du inte ha en krona.
  Detsamma gäller rika storföretag, det känns som att det inte finns nån ände på allt som skatterna ska gå till.

  Skattepengarna verkar bara uppstå ur tomma intet och de fundamentala verksamheter pengarna ska gå till måste göra nedskärningar.
  Vissa kan ackumulera hur stora vinster som helst, men pengarna ska inte användas till verksamheten utan till vinstutdelning eller utlandssatsningar.

  Varenda tomte verkar ha vaknat och vill ha pengar, har du investerat pengar i fasta tillfångar får du realisera dem. När blev Dr Alban mitt bekymmer, har aldrig upplevt ett behov att slänga pengar efter honom eller uzz usla nöjen. Kan dem inte kontakta schyffert, det är inga stora pengar har jag hört, lite pizza, läsk o chips.

  Klubben för inbördes beundran verkar alltid möten på vår bekostnad, ingen frågar majoriteten. Kan inte vara många som frivilligt lyssnar på svamlet.

  Gilla

 • Skatt på påse

  Det är synd om Dr bolla.

  Gilla

 • ståfräs

  Ja djävlar vad han lider, Skittidningen Aftonslasken kan ju alltid starta en insamling så han har råd att tanka bilen och betala hyran, alla sozzar lovar ställa upp med ett par hundringar vardera.
  Varför inte ett 90 nr samt en stor insamling på TV4 så han kan leva lika gott som hemma i Afrika!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: