Israels ambassadör: ”Påfallande tyst när Iran vill utplåna Israel”


Ilan Ben Dov, Israels ambassadör i Sverige har skrivit nedanstående:

Det är inte utan att jag känner viss oro ifråga om den moraliska kompassen hos dem som i bekväma och ståtliga gemak i Stockholm predikar för Israel om rätt och moral. Detta skriver ambassadör Ilan Ben Dov i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Ilan Ben Dov. Foto: Israels ambassad

Irans ledare, Ayatollah Khamenei, uppmanar ännu en gång till Israels utplånande. Detta är i sig inget nytt – han har redan vid otaliga tillfällen nyttjat en dylik folkmordsretorik. Denna gång överträffar han dock sig själv med referensen till nazisternas ”slutgiltiga lösning”, hämtad direkt från Adolf Hitler.

Den iranske ledaren är naturligtvis väl medveten om att detta begrepp myntades av Hitler som en eufemism för det största folkmordet i mänsklighetens historia – som syftade till att fullständigt utplåna det judiska folket.

Förvisso skulle man kunna hävda att detta måhända inte är särskilt överraskande. Ayatollornas regim i Iran har alltsedan den islamiska revolution 1979 varit tydlig ifråga om sin inställning vad gäller Israel.

Vad som är överraskande, och oroande, är den öronbedövande tystnaden från alla de svenskar som under så många år attackerat Israel med folkrätten och mänskliga rättigheter som förevändning. När det gäller just Israel är dubbelmoralen påfallande och de mänskliga rättigheterna reserveras för en inte sällan oärlig och illasinnad kritik av staten Israel. Tystnaden är å andra sidan desto mer påfallande ifråga om den ständigt upprepade folkmordsretoriken mot den judiska staten.

Denna attityd är inte bara falsk och hycklande – den visar även på en total okunskap om Mellanösterns realiteter.

Läs artikeln i sin helhet på Svenska Dagbladet

-Pettersson skrev om ämnet igår och har den inställningen att världen inte behöver en 23 arabisk stat, de 22 som finns räcker mer än väl.

Om Israel skulle lämna Västbanken till de araber som kallar sig själva palestinier så hade vi snart en korrupt terrorregering där.

År 2020, för 20 år sedan drog sig Israel tillbaka från södra Libanon. Det omedelbara resultatet blev att Hizbollah, en islamistisk terrororganisation, tog över hela landet som Irans förlängda arm. Denna terrororganisation finansieras, beväpnas och utbildas av Iran och dess revolutionsgarde

År 2005, för 15 år sedan lämnade Israel Gaza i ett försök att främja freden. Resultatet blev en våldsam militärkupp där Hamas, ytterligare en islamistisk terrororganisation, tog över området.

Vem tillhör Västbanken?

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat. Det borde finnas plats för de araber som inte gillar judar och Israel i arabiska länder.

Araberna drev iväg 850.000 judar från de muslimska länderna efter andravärldskriget och staten Israels bildande. De beslagtog också judarnas alla tillgångar som uppskattades till 250 miljarder dollar runt om i de muslimska länderna där judarna levt i tusentals år. Judarna har sedan dess byggt upp ett välmående demokratiskt land, där 20 procent av medborgarna är arabiska muslimer. Vad har araberna gjort under samma tid?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


7 responses to “Israels ambassadör: ”Påfallande tyst när Iran vill utplåna Israel”

 • gamgubben

  Skönt att läsa och det finns hopp om vårt land eftersom det finns utomstående som inser detsamma vad många här vet sedan länge.
  Vi måste kasta av oss det mångkulturella oket och låta gamla vedertagna sedvänjor råda i vårt land, hårt arbete befrämjar framgång och välstånd. Efter ett gott dagsverke kan du njuta ditt otium.

  Gilla

 • Pålsjö

  ”En bild säger mer än tusen ord”. Steget Efter:

  Gilla

 • Tanten

  När ska det börja skrivas om vad//vem//vilka
  vill utrota oss människor i civiliserade länder, osv.

  Gilla

  • Stenbock

   Tanten:
   I Abzurdistan är det påfallande tyst om allt som deras importerade Islamister,kriminellt utför. Vill jämföra det med C-19,endast en mening är tillåten.Vi som påtalar den katastrof som lurar runt kröken,benämnes rasister.
   Stenbock är en mycket dåliga tippare,men i detta fall är jag övertygad om,att landet går under innan nästa århundrade-skifte !!

   Gilla

  • messkalle

   …i ”våra civiliserade !

   Gilla

 • Realist

  Irans ledare, Ayatollah Khamenei !!!
  Sök efter denne ledare på TWITTER så kan ni som läser ”engelska” se !!

  Fundera sedan på !!
  Varför ”redigerar” TWITTER President Trump´s tweets ?????
  Varför ”redigerar de INTE” Irans ledare, Ayatollah Khamenei´s tweets ????

  Gilla

 • Nisse

  Som vanligt ställer pk vänstern högre krav på vissa grupper som länder i väst, Israel eller andra demokratier. Skitänder tillåts bete sig och uttala sig hur de vill, utan media/politiker ifrågasätter dom.
  Skamlöst.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: