Israel ber om ursäkt efter att palestinsk man dödats

UTRIKES. Israels försvarsminister Benny Gantz ber om ursäkt efter att polis skjutit ihjäl en obeväpnad autistisk palestinsk man i Jerusalem. 32-årige Iyad al-Hallaq, som var på väg till en specialskola, sköts när han inte stannade på polisens order.

Iyad al-Hallaq, bild från Twitter

– Vi är verkligt ledsna för incidenten där Iyad al-Hallaq sköts ihjäl och vi delar familjens sorg. Jag är säker på att händelsen kommer att utredas grundligt och slutsatser dras, säger Gantz.

Enligt israeliska medier har polisen som var inblandad i skottlossningen förhörts och placerats i husarrest.

Jerusalem Post…

-Pettersson konstaterar att det inte är ofta någon ber om ursäkt för misstag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Israel ber om ursäkt efter att palestinsk man dödats

  1. Är den normala stämningen tillskruvad och uppskärrad, så kommer sånt här alltid att ske. Jag minns Eric Torell med Downs syndrom, som sköts ihjäl av polis. Han viftade och lekte visserligen med något vapenliknande i skymningen och dålig sikt. Det var en vansinnigt sorglig historia rakt av.

Kommentera