Volvo levererar 2200 nya svenska polisbilar


POLISEN. Under de kommande åtta åren ska det levereras minst 2.200 nya polisbilar till myndigheten enligt det avtal som slutits med leverantören. Två fordonsmodeller är aktuella och att just dessa är valda beror till stor del på resultaten av den arbetsmiljöutvärdering som gjorts med poliser från olika regioner.

Bild från Volvo

Robert Haaga är projektledare hos Utvecklingscentrum Stockholm: – Avtalet som slutits med Volvo gäller två modeller: cross-over och personbilskombi. Merparten av fordonsparken kommer att utgöras av Volvo XC 60. För trafik- och eskortuppdrag blir det Volvo V 90.

Personbilarna som köps in kommer att ha en mycket avancerad teknisk utrustning och ett nytt navigeringssystem. Radar och 360-graders kamera blir standard.

Valet av Volvo som leverantör har föregåtts av en mycket noggrann kravställning och upphandling. Men under projektets gång har också polispersonalens erfarenheter varit viktiga. De har bland annat deltagit i praktiska moment och fått göra en arbetsmiljöutvärdering som spelat en stor roll i val av fordon.

Anders Hall, utvecklingschef på Nationella operativa avdelningen: – Nu får polispersonal i yttre tjänst ett bra arbetsverktyg med modern teknik och god arbetsmiljö. Svensk polis tar en stort steg framåt med denna nya generation av polisbilar.

Polisen

Volvo Cars pressmeddelande…

Fordonsfakta: 

  • Volvo XC60 B5 AWD Diesel, mildhybrid (mindre elmotor) 235 hk. (Står för 75 procent av de upphandlade bilarna).
  • Volvo V90 B6 AWD Bensin, mildhybrid (mindre elmotor) 300 hk.

Volvo Cars grundades 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning på 705.452 bilar i över 100 länder 2019. Volvo Cars ägs sedan 2010 av kinesiska Zhejiang Geely Holding.

Volvo är ledande inom säkerhet och har meddelat att de ska börja begränsa topphastigheten i alla sina modeller till 180 km/h. Detta som ett led i deras satsning mot att ingen ska skadas svårt eller omkomma i en Volvo-bil. Detta gäller dock inte polisbilarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


17 responses to “Volvo levererar 2200 nya svenska polisbilar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: