Stäng

Åter är det raskravaller i USA

RASKRAVALLER. I dagarna matas vi med propaganda från SVT med flera om de elaka vita poliserna i USA, denna gång är det en klantig vit polis ingripande som ledde till den svarte George Floyds död, att den svarte var kriminell och försökte handla med en falsk sedel har ingen betydelse. 

Som alltid är det en enskild händelse som tänder gnistan och leder till dödsfall, krypskyttar, bränder, butiker som skövlats och rashat. Både svarta och vita deltar ofta i kravallerna. Vissa i Sverige tycker att upplopp och plundring är acceptabelt beteende för att svarta känner sig marginaliserade.

Juli år 1900. Våldsamma sammandrabbningar när aktivisten Robert Charles skjöt en polis i samband med ett bråk. Tjugoåtta personer miste livet i oroligheterna, bland dem även Charles själv.

Maj-juli 1917. Tiotals, eller till och med tvåhundra personer dog i häftiga sammandrabbningar i St. Louis.

Maj-juni 1921. I Tulsa i Oklahoma krävde bråk mellan svarta och vita uppskattningsvis upp till 300 dödsoffer, de flesta av dem svarta. Vita huliganer förstörde svartas hem och egendom.

1943. Raskravaller bröt ut på flera håll i landet. De blodigaste ägde rum i Detroit i juni, då 34 personer miste livet, 25 av dem svarta, nio vita.

1960-talet. Årtiondet präglades av en eskalering av bråken mellan svarta och polisen.

1964. Kravaller bröt ut i Harlem i New York efter att polisen sköt ihjäl 15-årige James Powell inför ögonvittnen. Kravallerna pågick i sex dagar och spred sig även till andra delar av New York.

1966. I juli var det en polisrazzia mot en olaglig bar i ett fattigt svart bostadsområde i Detroit som utlöste våldsamheterna. Bråken pågick i fem dagar. Över fyrtio personer miste livet, de flesta av dem svarta.

1968. Medborgarrättsaktivisten, pastorn Martin Luther King mördades i Memphis den fjärde april. Kravaller bröt ut i över hundra städer. Tiotals personer dödades.

1970. I maj miste flera personer livet i kravaller i Georgia.

1980. I Miami bröt de häftigaste bråken sedan 1960-talet ut när fyra poliser friades från åtalen kring en svart mans död. 18 människor miste livet i kravallerna.

1992. Omfattande oroligheter bröt ut i Los Angeles efter att rätten friat de poliser som hade misshandlat den svarte Rodney King. Kravallerna spred sig till flera stadsdelar, tusentals personer deltog och 53 dödades.

2014. I augusti rök arga demonstranter ihop med polisen i flera sammandrabbningar efter det uppmärksammade fallet Michael Brown. Polisen sköt ihjäl den svarte ynglingen som de misstänkte för rån. Fallet ledde till kravaller som pågick i flera dagar och som upprepades i november när den misstänkta polisen friades.

I december samma år bröt liknande protester ut i New York efter att den svarte Eric Gardner dog i samband med ett gripande.

För mig är dessa kravaller ett bevis på att mångkultur inte fungerar, men trots dessa bevis så envisas politiker, journalister och andra opinionsbildare att mångkultur i Sverige är bra, för vi är inte som andra.

Vill de svarta demonstrera, rätt eller fel, mot rasism så blir det inte bättre av att bränna, förstöra och plundra sina egna städer.

USA år 2020

Vi matas med klyschor om hur bra mångkulturen är och att vi inte har något riktigt svenskt kulturarv. Allt kommer utifrån och vi har en socialdemokratisk minoritetsregering som bedriver flip-flop politik, ena dagen hit, ena dagen dit, en dagen är Sverigedemokraterna fascister, nästa dag kopierar regeringens SD:s förslag.

Gemensamma högtider, traditioner och kollektiva seder är skräp, mångkultur är bra.

Den västeuropeiska demokratin kommer från de gamla grekerna, romarna och de kristna värderingarna. Det gör oss unika och den kulturen som byggts upp under hundratals år kan inte utan vidare kastas på soptippen och ersättas av något helt annat som vi inte ens vet vad det blir av.

Målet med mångkulturen verkar vara att förstöra vårt samhälle.

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige:

I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1.200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde 1989 gränsen ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han verkar lägga sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

Sverige 2013

-Pettersson skulle inte bli förvånad om mediernas vinklade rapportering om alla onda vita och goda invandrare hetsar fram raskravaller i Sverige också.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Åter är det raskravaller i USA

 1. Rätt ironiskt är det. Det fanns människor i de engelska kolonierna i Amerika som beredvilligt förslavade människor för snöd vinnings skull. Här finns det en klick som importerar människor som kommer hit för snöd vinnings skull. Det är dumt så det stänker om det. Jag vet faktiskt inte vilket som är värst. Oavsett så är det vanliga amerikaner och svenskar som får betala för dumheterna. Multikulturen fungerade inte då, fungerar inte nu och kommer troligen aldrig att fungera.

 2. När vi nu talar i Termer av vitt eller svart beteende så
  är åtminstone det absolut fegaste o ynkligaste jag sett
  utfört av en svart person, den filmen har visats här
  på bloggen för något eller några år sen,
  En tjej går i troligtvis en tågstation när en Neger kommer rusanre bakom henne och med full kraft och med knuten näve slår henne i nacken så att hon stupar ner i golvet som en klubbad oxe.
  Vad anledningen var visste tjejen inte hon hade aldrig sett honom?

  Så ska vi bedöma fega gärningar så var detta något av det fegaste jag sett, nu hade hon tur som klarade sig, men vad var motivet?

 3. Det finns svarta och andra grupper i USA som lever ett normalt liv. De sköter sig och arbetar, många poliser är svarta. Men det finns inte en homogen grupp svarta där alla är lika.

  Det är så i Rinkeby också, statistiskt sett så är det p.g.a olika etnicitet.
  Vissa är mindre brottsbenägna än svenskar, medans andra i stort lever på brott.

  Det här är inte intressant för dagens politiska företrädare, de vill gärna klumpa ihop alla och få dem att framstå som en utsatt grupp.
  Vissa av dem är låginkomsttagare och driver eget, de kämpar. Medans andra anser – Visst kan jag arbeta men inte till vilken lön som helst och inte som städare.

  Men, som sagt, det är enklare att låta dem vara en stor grupp med samma problem, ”utfrysta” ur samhället.
  Anledningen till att de kommit är för att vi har ett fantastiskt system som tillåter alla att välja väg i livet. Trots det så måste man dock uppbåda vilja och intresse för att studera och göra sig anställningsbar.

  Det framställs gång på gång att rasism skulle vara orsaken till att de utan utbildning inte får arbete.
  Vill vända på frågan, många invandrare anställs inom media och förvaltningen trots stora brister, varför gynnar man dessa? Är det för att de är trogna medlöpande åsiktsmaskiner?

  Lyft fram den statistiken över olika gruppers brottsbenägenhet, det bör vara av intresse. Det är så i vissa länder, att människor av samma ursprung men olika kultur, har helt olika inställning till att leva hederligt. Kultur är viktigare än sammanhållning, det är den största orsaken till problemen.

  1. Som tillägg kan man titta på ett dödsfall i Sverige.
   Osmo Vallo dog under liknande omständigheter, ett polisingripande där liknande metoder användes.

   Då mörkade rättsväsende och politiker hela situationen. Det skrevs mycket och rättsläkare fick löpa gatlopp.
   Men hela ärendet behandlades på samma sätt som polisen gör i USA. Det här uppförstoras p.g.a den agenda som hela tiden är rådande.

   Nu har det kommit en rapport från rättsläkare som menar att Floyd Georg, dog p.g.a hjärt och drogproblem. Men det finns inte rum för andra narrativ i dessa frågor. Jag diskuterar inte polisens ansvar, det får rättsväsendet göra.
   Men att hela tiden låta allting utmynna i kravaller är väl snarare ett resultat av att vissa anser att, du har mer än mig! Då kan jag ta det för att jag är arg, att jag aldrig lyft ett finger för att göra rätt för mig själv, är ditt fel! Därför plundrar jag dig och ser till att området får färre affärer, det resulterar i ännu mer gnäll om socioekonomiska ”hittepå” argument.

   Jag är född i ett fattigt arbetarområde och hade det inte lätt som ung. Medelklassen såg ner på oss, men vi tog aldrig emot en krona från det allmänna. Vi löste allt och jag insåg vid tidiga år att ska nåt hända så är det upp till mig.

   Jag har utbildat mig, slitit och tagit de jobb som funnits. När nu en massa ”snorhyvlar” kommer och anser mig vara välbeställd och kräver mig på solidaritet, då svartnar det för ögonen ibland.
   Har hjälp många på olika sätt, men det har varit en form av självhjälp som lett till att personen ofta kunnat klara att komma på fötter.

   Varför kan ingen öppet fråga varför unga starka människor inte försörjer sig själv? Kan det vara så att det inte finns behov av deras bristande kunnighet (retorisk fråga)?

   1. SVT har väl merparten av sin stab där, men saknar Skarphjärnan
    Carina Bergfeldt som ju garanterat lagt skulden på Donald Trump.
    Hon SVT o CNN jobbar ju för motsvarigheten till Sossarna d.v.s
    demokraterna där!
    Sen kan man ju undra över oavsett om det är Polisens fel eller
    inte hur förlöpte händelserna innan , gissar på att han var ganska stor i käften, det framkommer inte i det som rapporteras hem.
    Oavsett vilket,vad är därför mening i att slå sönder hela stadsdelar?
    Hjälper det upp dom Svartas situation??

  1. Det spelar ingen roll om han så hade snavat på signa egna fötter och slagit ihjäl sig. De som är ute och lever rövare gör det för de gillar att leva rövare oavsett orsak. Formellt är det inte Trumps problem – än. Staterna är självständiga i det hänseendet. Det är först när guvernörerna ber om hjälp eller unionen är i fara som presidenten ingriper.

 4. En amerikansk poliskår bestående enbart av icke vita och Latinamerikanare så är problemet löst och svensk vänsterextrem PK-media är och blir nöjd !
  Är mycket tveksam till att det blivit några primitiva grottbeteenden om det istället varit en vit person som gripits av en icke vit polis och avlidit och svensk PK-media hade förmodligen heller inte rapporterat om detta varje dag som man gör nu.
  Har för skoj skull mejlat till PK-media om detta men räknar självklart inte med något svar.

 5. En del säger att olika folkgrupper har speciella egenskaper.
  Varför gör vissa raser så här? Och inte andra? De här bryr sig BARA om sina egna. De är fullblodsrasister till 100%. Om det är helt sant vet jag inte men vissa personer i USA menar att Negrerna tar sådana här tillfällen i akt och passar på att förstöra och plundra, och gillar det! Var och en som har förmåga till det får bedöma själv. Därför kan de aldrig bygga upp civiliserade samhällen själva och få dem att bestå.
  Detta är en spegling av det framtida ”sverige” och hela Europa för den delen.

  Glöm inte raskravallerna och upploppen 2013 i Husby efter att en knivbeväpnad utlänning hade skjutits av polisen.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Upploppen_i_Stockholm_2013

 6. Wilgot. The bad man with a good intention. Your Wilgot caes if you are white! skriver:

  Vi kan inte bo med svarta. Varför inte inse det en gång för alla. De trivs bäst på sin kontinent och vi trivs bäst på vår. Vill de lösa sina problem hemmavid så gör de det. Utan inblandning från oss.

  Dra in bistånden helt, kör ut de som inte är svenskar (något undantag kan göras) och kör vidare. Jag snackar 98% som skall ut av svartfötterna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: