Grekland tillåter direktflyg från 29 olika länder – men inte från Sverige

PANDEMI. Grekland öppnar gränserna och tillåter direktflyg från 29 länder från och med 15 juni, dock blir det inga resor från Sverige, skriver Reuters.

Santorini i Grekland. Bild av snowfish2014, licensed under CC BY 2.0

Sverige är inte med på listan, men det är grannländer som Danmark, Norge och Finland. Totalt 22 europeiska länder är listade. Listan kommer att uppdateras på nytt den 1 juli.

Hittills har Grekland rapporterat 175 dödsfall och 2 900 konstaterade sjukdomsfall. På många av de populära turistöarna har inga fall konstaterats.

Länderna är: Tyskland, Österrike, Danmark, Norge, Cypern, Israel, Schweiz, Japan, Malta, Bulgarien, Kina, Kroatien, Australien, Nya Zeeland, norra Makedonien, Albanien, Estland, Lettland, Libanon, Litauen, Ungern, Sydkorea, Serbien, Montenegro, Rumänien, Slovenien, Slovakien, Tjeckien och Finland.

-Pettersson säger att politik är en förtroendebransch och när jag på radion hör inrikesminister Mikael Damberg (S) svamla om att det inte har någon praktisk betydelse och allt fler länder nu gör som Sverige mår jag illa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Grekland tillåter direktflyg från 29 olika länder – men inte från Sverige

 1. Snyft, världens största socialbyrå och samvete Sverige har blivit ett mobboffer !!!!!!!

 2. Förr långt innan Rö-vens tid,blev ju bara utskrattade när de upptäckte vad vi var för några… Trodde väl inte det kunde bli värre men nu önskar de inte ens se oss,i sin närhet !
  Detta gäller ju även alla andra länder,och därför skall vi inte klaga på grekerna… Som vid skeppsbrott, ” var och en räddar sig”… 😉

 3. Vilket hån mot oss som måste bo i samma land som dom som röstar på socialdemokraterna.

 4. Det går bra nu för den högstående moraliska, humanistiska och feministiska stormakten i norra Europa. Vi som är bäst på allt och skäller på andra demokratier så fort vi får chansen. ” In Sweden you know we have a system”. Nu har den politiska inkompetensen I landet och politrukerna i statsbyråkratin visat sig vara på så katastrofal nivå att våra grannländer säger nej tack och håller gränsen stängd.

 5. Kritiken inne från landet skiter regeringen i, det har dom gjort länge men man kan undra hur länge dom kommer att stå emot en
  växande kritik från allt fler länder ?

 6. Korsen är kvar!

  Nu blir det kravaller i Strandhälls favoritområden, de s.k utsatta områdena.
  Antar att de menar att utsattheten kommer p.g.a de kriminella och extremistreligiösa! Det påminner om SA:s härjningar och kristallnatten. Måltavlorna är de samma, det är bara huliganernas ursprung som förändrats!

  När man går på tå för att inte störa den ”rådande” ordningen i de muslimska kalifaten i Sverige, då förvånas man över att det skrivna ordet kan orsaka en sån storm i ett vattenglas!

  Hitintills har ingen åtgärdat de problem de skapat, det är väl som Corona, blunda tillräckligt hårt så försvinner det.

  Hur kunde det bli så illa, om en psykolog kunde förklara detta. Det måste finnas vettiga sådana i det här landet också. Kan en masspsykos sprida sig så djupt i samhället utan att fler vaknar? Vad är det som triggat detta beteende, jag frågar eftersom fakta inte accepteras.

  Vad driver en människa, utbildad och förmodat rationell, att kasta allt förnuft överbord. Det närmaste jag kommer, som hobbypsykolog, är den yra som drabbade Tyskland på 30-40 talet. Stormaktsdrömmarna och irrationaliteten var de mest framträdande egenskaperna, kritiken bannlystes och de med en ALTERNATIV livssyn försvann.

  Det hänvisas till den s.k dolkstötslegenden och resultatet av WWI. Men vad ska dagens galningar skylla på?

 7. Skiter i Grekland skulle bara vilja att man kunde åka till Tyskland och handla lite starka varor så man slipper gå till bolaget.

 8. Men svenskarna ska enligt EU vara med och betala dyrt för bl a Greklands självförvållade underskott långt före Coronan.

 9. Lars Bern drar några väl valda repliker om Löfven i deras nya video.
  4-5 gånger påpekar han att “statsministern” gömmer sig och att han inte är mogen för sin uppgift.

Kommentera