Stäng

Vart tog framtidsministern och framtidskommissionen vägen?

PANDEMI. Tids nog kommer vi kanske få reda på vad som gjorts rätt och fel i bekämpningen av corona-pandemin. Klart är att något ansvar knappast kommer att utkrävas för eventuellt dåligt utfört arbete eller felaktiga beslut. Det sker helt enkelt inte i Sverige. 

Framtidsminister Kristina Persson (S) fick sparken i maj 2016, sedan dess planerar ingen långsiktigt. Bild från Wikipedia.

Intressantare är varför vi hamnade i denna situation med dålig beredskap, usel lagerhållning av sjukvårdsmaterial och dåligt utbildad personal. Ingen verkar planera långsiktigt. 

2009 krävde svininfluensan 280.000 liv runt om i världen. Fredrik Reinfeldt (M) var statsminister och han gjorde inget för att förbättra Sveriges beredskap, trots utredningar och varningar.

2014 valde några av oss Stefan Löfven (S) till statsminister. Han tillsatte en framtidsminister, Kristina Persson (S) som skulle ha till uppgift att planera på lite längre sikt än de vanliga budgetåren och till nästa val. Det blev dock mest om hur globalisering, ny teknik, en åldrande befolkning och omfattande migration, ett inkluderande arbetsliv och ett jämlikt och jämställt samhälle enligt regeringen 2016.

Mest flum och inget om beredskap vid stora katastrofer, sjukdomsutbrott, brandbekämpning, matförsörjning, energi, sjukvård, terrorism, lagring av sjukvårdsmaterial osv.

Efter knappt två år på posten, den 25 maj 2015, fick Kristina Persson (S) gå och ägna sig åt annat. Statsminister Stefan Löfven (S) pratade då om att tillsätta en framtidskommission men efter fyra år har han tydligen inte hunnit.

-Pettersson säger att långsiktig samhällsplanering är inte lätt, men våra politiker är tvärsäkra på hur vädret ska vara om 50 år men struntar i resten…

Varför är inte samhället förberedd, varningstecken har funnits sedan många år. Ett undantag är Försvaret som efter sina ramar som politikerna ger övar olika tänkta händelseförlopp och tänker långsiktigt, när inte politikerna lägger sig i.

 • Varför övar inte samhället i stort?
 • Vad händer vid ett inbördeskrig i Kina, klarar vi oss utan importen från jättelandet?
 • Vad händer vid ett jättelikt vulkanutbrott, som sker då och då och orsakar en mindre istid med utslagna skördar över hela världen? Då går det inte att ta bilen till ICA för att handla.
 • Vad händer om EU stänger gränserna långsiktigt?
 • Vad händer när vi fortsätter importera muslimer som kräver mer och mer islam trots att islam inte fungerar någonstans i världen?
 • Vad händer vid ett stort terrordåd och efterföljande upplopp i förorterna?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

9 reaktioner på “Vart tog framtidsministern och framtidskommissionen vägen?

 1. Expressen den 9 april 2015:
  Dåvarande framtidsministern Kristina Persson (S) sa bl a:

  ”Invandring bra för pensionärerna.

  Dagens (d v s år 2015, min anm.) ökade invandring hjälper till att försörja morgondagens pensionärer. Det visar färska SCB-siffror ur regeringens vårbudget (år 2015 min anm.) som Expressen tagit del av.

  – Tack vare invandringen ser det väldigt mycket ljusare ut”. (Publicerat 9 april 2015)

  Läs mer, se och lyssna till kort video-intervju med dåvarande framtidsminister Kristina Persson (S) på länken nedan:

  https://www.expressen.se/nyheter/ministern-okad-invandring-gynnar-morgondagens-pensionarer/

  Så här blev resultatet 2019 / 2020:

  Oförskämt att pensionärer blir mycket illa behandlade av ljugande politiker på lägre nivåer. Då är det en himla tur att det finns mycket ”hederligare” regeringspolitiker som nu visar sin ”stora generositet” (Ironi/Satir) mot pensionärerna.

  Hånet mot pensionärer – Skatten sänks 35 kronor. Finansminister Magdalena Andersson (S) sänker skatten för cirka en miljon pensionärer.

  De fattigaste pensionärerna får nöja sig med en skattesänkning på endast 35 kronor i månaden medan de rikaste pensionärerna kan räkna hem långt över 600 kronor i sänkt skatt. (Publicerat 23 augusti, 2019)

  Läs mer på:

  https://www.dagensps.se/privatekonomi/pension/hanet-mot-fattigpensionarer-skatten-sanks-35-kronor/

  Stort grattis fattigpensionärer! Alla är väl jättenöjda med äldreomsorgen, pensionspengarna och tryggheten nu år 2020. Eller???

 2. Av de uppräknade farhågorna så är en redan besannad.
  Islamiseringen av Sverige pågår för fullt och är en större katastrof än coronan.
  Islamiseringen understöds också av regeringen.

 3. En regeringschef som inte ser det komma.
  Och hans popularitet ökar. Det går f-n inte ihop.
  Snart kommer sanningen fram…

 4. Det är nog ingen fara att den posten som framtidsminister med vidhängande fögderi blir obesatt . För kandidaterna kommer att stå på parad när förhoppningsvis Corona har verkat ut ,för många oduglingar som nu får husera fritt kommer att sparkas snett uppåt med den påföljden att det nog inte räcker med en minister utan vi får skapa fler taburetter som dom kan placera sina breda bakar på .

 5. Svenska folket litade på politikerna, men vårt beredskaps-lager hade de eldat upp.
  Det är mycket som mörkas för folket.

 6. Vi har levt i en falsk trygghet.Politiker har likt strutsen stoppat huvudet i sanden och trott att faran då är över.Dom har offrat allt nationellt tänkande på den heliga globalismens altare.Vi skulle vara ett föregångsland för humanism och välfärd.Detta har finansierats av ständigt nya skattepålagor.Nå,hur gick det med denna utopi ? Det visar sig ej fungera så bra eller hur ? EU som skulle vara en underlättande handelspartner visade sig vara en instution som ska styra allt i stort som smått.Vi är nu ett land som befinner sig i fritt fall och politiker ursäktar alla misstag och dumheter med att vi har varit naiva.Men gör något åt det då för jösse namn.Att konstatera fakta förändrar ingenting.Slaget är nog förlorat om inte folk vaknar upp och kräver förändringar för våra barns skull om inte för annat.

 7. Poletten har nog, sent om sider, trillat ner, även hos Steffe. Bara att inse gällande faktum. Behövs inget framtids-flum eftersom den icke existerar.
  Sorry alla blåsta väljare, som var naiva nog att lita på mig…

 8. ”Vart tog framtidsministern och framtidskommissionen vägen?”

  Någon tog sig tid och läste partiprogrammet?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: