Mexiko slutar att subventionera ”förnybara energikällor”


Eftersom  Mexiko är på väg in i sin värsta lågkonjunktur i ”mannaminne” så skär man bort pengaflödet till, subventionsberoende intermittent kraft från vind och sol, som kraftigt har drivit upp elkostnaden för dess befolkning.

Mexikos president  Andrés Manuel López Obrador vann valet 2018 med ett jordskred. Hans inställning till statens utgifter – även inför COVID-19-pandemin och dess ekonomiska nedgång – kan bäst jämföras med den från de konservativa ikonerna Ronald Reagan och Margaret Thatcher.

Genom att erkänna att industriell vind- och solenergi ger lite till inget värde för elnätet, försöker  Mexiko att undvika de höga priserna på el,  som man har i Tyskland, Danmark, Storbritannien, Sydamerika, Kalifornien, Wisconsin, Minnesota och andra ställen som har kraftigt subventionerat deras leverans av intermittent el.

Det enda som är ”oundvikligt” med ”övergången” till vind och sol är kraftigt stigande elpriser och instabila elnät. 

LÄNK

 


4 responses to “Mexiko slutar att subventionera ”förnybara energikällor”

 • Kretin

  Regeringen i Madrid är säkert överlycklig, detta är ett nackskott för spanska Abengoa …

  Gilla

 • Ulo, the future fanatic

  Vet ej om Pettersson försöker driva oss till vansinne här inne. Vi har världens bästa miljöexpert (Greta) och enligt henne kommer vi alla dö i förtid (inom vår livstid) kommer människor och djur vara utdöda.

  Mexikos ledare måste vara galna.

  Gilla

 • Mm

  Miljöstollarna = MP får härja fritt i Sverige, påhejade av de övriga i 7-klövern, MP folket åtminstone de som styr gillar ju att flyga kors o tvärs över jorden, en del i business class och då kan de väl ta en tur till Mexico och lära sig lite ekonomi

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: