Varför fattar inte svenska politiker det alla andra fattar?


INSÄNDARE. Sveriges udda politik på alla områden börjar bli riktigt obehaglig. Vi svenskar betraktas i omvärlden som parias. Man skäms när man läser utländsk press.

Rolf Malm

Förre presidenten Obama säger om Sverige i coronakrisen att ”Svenska politiker inte tycks veta vad de gör och inte ens låtsas att ta ansvar”. Det är ju förgörande kritik. Från alla håll får vår regering kritik. För den ökande antisemitismen, för slapp lagstiftning mot terrorister, för invandrings-politiken, för kritik av Israel, för brist på rättssäkerhet, för stöd till diktaturer, för tveksam neutralitet, för korruption, för ofantlig brottslighet och för självgod kritik mot andra länder.

När omvärlden försiktigt släpper på coronarestriktionerna lämnas Sverige utanför och ses som en smitthärd. När grannländerna öppnar gränserna gäller det inte för svenskar. Norrmän får inte resa till Sverige. I alla EU-länder öppnar man gränserna – men inte för svenskar och inte för dem som vill resa hit.

Regeringen under ledning av Miljöpartiet strör skattebetalarnas pengar som vore de monopolpengar, vilket lett till att de är lika värdelösa. Kronan faller som en sten. Men miljöbluffen tömmer statskassan och skämtet om att invandringen och mångkulturen skulle bli lönsam och berikande har de fått sätta i halsen.

Pandemin skördar fler liv här än i andra länder. T.o.m. fler än i det svårt drabbade USA. Här i Sverige är siffran  375 per 100.000 mot t.ex Norge 42, Finland 53, Danmark 93, de baltiska länderna mellan 10 och 20. Sverige ska gå före, men resten av världen kan ju inte vara helt bakom.

Men utrikesminister Ann Linde kallar särbehandlingen av Sverige för diskriminering. Hon tycker att EU ska vänta med lättnader tills Sverige hunnit ikapp övriga Europa. Fröken Hallengren skyller beredskapsbristen på kommunerna. Liksom att de 100.000 provtagningar hon lovat bara blivit 30.000. Regeringen skyller allt elände på Alliansen, Sveriges kommuner och regioner, på privata vårdgivare och nu alltså på EU. Volvo och övrig industri har nu stora svårigheter att rekrytera kvalificerad arbetskraft från utlandet.

Men UD lever sitt eget liv som under Margot Wallström – hon som blev portförbjuden i Israel och inte tjänade tillräckligt många skattefria miljoner på EU-jobbet för att ha råd att betala hyran för den lägenhet hon fick i Stockholm. Nu skickar man sitt folk till högavlönade toppjobb utomlands. Som Erfraim Gomez. Han som vägrade att ge Riksdagen dokument om UD-mutorna  för plats i FN: säkerhetsråd. Gomez och hans fru var bland de 261 UD-tjänstemän som undertecknade brevet om att slippa lojalitet vid maktskifte. Fullständigt absurt och som i andra länder skulle lett till fängelse och krigsrubriker i media.

Förre kabinettsekreteraren Annika Söder är gudmor till Gomez barn. Hon är en grå eminens på UD. Hon har bl.a sett till att UD samarbetar med Muslimska Brödraskapet. Tillsammans med Peter Weiderud, tidigare ordförande i Tro och Solidaritet. De lät Omar Mustafa från Islamic Relief representera Sverige i handels-delegationen. Liksom inom Svenska Akademien och Kungliga Myntkabinettet tycks Arvfurstens Palats dra till sig charlataner och bedragare. Alle man överbord! Rädde sig den som kan! Men enligt opinionsundersökningarna sätter de kvinnliga väljarna sitt hopp till den osynlige statsminister Löfven!

Rolf Malm

Ps. Jag kommer inom kort att publicera valda delar ur min bok ”Sverige 2084” Jag är en bra bit på väg efter intensivt grävande i arkiven. Där hittar man glömda och gömda skandaler och annat som förklarar mycket av sådant som ovanstående krönika handlar om.

Swish 0722- 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

 


23 responses to “Varför fattar inte svenska politiker det alla andra fattar?

 • ponnsan62

  Ja du Rolf….
  Själv tror jag att problemet liger i sossenazismen!
  Rötter sitter i ..var ju det stefan sa..
  Ponnsan
  AfS

  Gilla

 • Bigman

  Det beror på att politikerna inte har resurser för testning och skydd.
  Personligen tror jag att de inte vill skaffa masker till människor eftersom om det visar sig fungera, som det gjort i andra länder, så blir ”våra” politikers oförmåga ännu tydligare.

  De flesta andra länder har påbörjat stora projekt med testning, här är det som vanligt. Långa behandlingstider, eller mycket snack i liten verkstad.

  Det var ungefär som om sjukvården lamslogs p.g.a Corona. Var du inte tillräckligt sjuk för intensiven så fanns ingen annan att vända sig till.
  Hade det utbrutit en väpnad konflikt hade vi varit körda. De politiker som finns idag är helt historielösa och lever i bubblor med andra av samma skrot och korn. Alla pengar ges bort eller läggs på immigration trots att vi inte har nån nytta av detta.

  Gilla

 • Lisa.

  Sverige är alltid sämst, det spelar ingen roll om det är pensioner, beredskap, skattetryck, skolor, sjukvård, PISA undersökningar, bostadsbrist, korruption, kinesisk-wirus dödlighet eller brottslighet.
  Alltid sämst.
  Hur kunde vår feministiska regering förstöra så mycket, på så kort tid.

  Gilla

 • Tony

  Dock är det bra att fördömande av Svensk politik
  kommer ifrån fler o fler länder, det är nog detta som
  till sist kommer att få dem på fall, för kritik från väljare
  det bryr dom sig inte om, Dom tror sig stå över all förnuft ?

  Gilla

 • Tony

  Dom får kritik från alla håll, utom från Svensk Media
  men begrip om att lämna in sin avskedsansökan har dom inte.

  Gilla

 • Jan-Eric Örnberg

  Jag måste fråga Sune: Vilken eller vilka av våra politiker är demokratiskt valda?

  Gilla

 • age

  Rolfs uppgifter sätter LANDSFÖRRÄDARNA,
  socialdemokraterna i en ännu större
  kriminell situation än att de skrev kontrakt
  med Muslimska Brödraskapet om att
  muslimerna skulle ta över Sverige!

  — SÄPO gömmer sig bakom skynket!

  Är SÄPO då också LANDSFÖRRÄDARE?

  Gilla

 • ossie

  Jag är glad att vi inte satt hela svenska folket husarrest med allt elände som följer. Misstaget man gjort är att inte stänga till alla äldreboende i tid. Dödssiffrorna i länder som haft total ”lockdown” är i många fall större än i Sverige.

  Gilla

 • Olof.p

  Jag har svaret: det är för att dom regerande svenska politikerna är vänsterfeminister. Vänsterfeminister ser allt uppochner och tvärt om och all logik saknas. Den stora gåtan är att finns svenska invånare som röstar på dom????

  Gilla

 • age

  Sverige måste vara det enda land
  som inte ställer LANDSFÖRRÄDARE
  inför domstol!

  Inte ens SÄPO gör något åt att
  socialdemokraterna sålde Sverige till
  muslimerna 1999!

  Är SÄPO då också LANDSFÖRRÄDARE?

  Känner du dig trygg?

  Gillad av 1 person

  • ThePeter

   S-kommunisterna har haft många år på sig att plocka bort de som inte passar in i deras system, experter är inget värda och folket vet nada.
   Vi-vet-bäst mentaliteten har fått ordentligt fäste bland de makt o penningkåta socialisterna.
   Rainfeldt såg aldrig vad som skedde i S-leden utan även han blev hjärntvättad av propagandan.
   Dagens regering är direkt underställt FNs AGENDA 2030 och driver detta som första land i exprimentet. Vem vågar gå emot det vi gemensamt skrivit under på, vem vill bränna sina broar, vem vill tända sitt eget bål?

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför fattar inte svenska politiker det alla andra förstår ?
  Försök med en gissning varför de landsförädiska politikerna från familjen 7 inget begriper.

  Gillad av 1 person

 • rustibus46

  Varför, låg utbildning, har sällan haft ett
  arbete, de kunninga/ välutbildade söker
  sig bort fr politiken. Arma land

  Gillad av 2 personer

  • oljeborr

   Det värsta är den hybris som svenska politiker lider av. Dom tror helt fullt att de är utvalda att frälsa världen. Att få en hög FN post är det ultimata för svenska politiker.

   Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: