Inget land har oändligt med resurser

INVANDRING OCH PANDEMI. Sverige har mer resurser att ta av men de är inte oändliga – trots starka statsfinanser och låg statsskuld. Så inledde Stefan Löfven torsdagens pressträff, rapporterar Svenska Dagbladet. 

– Inget land har oändligt med resurser. När väl krisen är över så har vi enorma behov i vårt samhälle som inte är kopplat till coronakrisen – inte minst att Sverige har en åldrande befolkning, säger han och fortsätter: – Det finns ingen garanti att när det här väl är över, att det är lugnt i 10 år. Det kan komma något mer som vi inte känner till. Vi kan inte bete oss som om vi har oändligt med resurser för det har vi inte.

-Det är bra att statsminister Stefan Löfven (S) kommit till den insikten, den 6  september 2015 deltog Löfven i en manifestation för migranter och deklarerade då att ”Mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt”. Då hette det också att ”det som nu är en ansträngning, på sikt en tillgång för Sverige”.

-Pettersson säger att Stefan Löfvens regering har prioriterat invandring och utländska medborgare sedan de kom till makten och det har kostat 100-tals miljarder och det fortsätter att kosta, både mänskligt och ekonomiskt. Löfven har valt, invandring för välfärd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

21 thoughts on “Inget land har oändligt med resurser

 1. Kommunismens mantra:

  ”Allt ditt är mitt men mitt ger du
  fan i!”

  De tycker att det är orättvist att de
  som arbetat ett helt liv har kvar det
  de jobbat ihop.

  Kommunister/socialister är för lata,
  fega och ointelligenta för att själva
  arbeta sig till något.

 2. Har Steffe fått ny talskrivare? Kanske är det eftertankens kranka blekhet som nu äntligen skingrar de rosenröda drömmarnas utopiska hjärnspöken hos sossarna?

 3. Enligt Socialismen så finns det hur mycket tillgångar/resurser som helst bland de som de brandskattar !!! De anammar konsekvent och genomgående fenomenet ”någon annan skall betala”.

 4. När Corona-pandemin är över har vi problem med en åldrande befolkning tycker Löfven. Är det samma åldrande befolkning som dog under pandemin för att de förvägrades vård?
  Smakar inte orden bajs i din mun?

 5. ”Tänka efter före” och konsekvensanalys tycks vara okända begrepp för Stefan Löfven. Han hade platsat som uppfinnaren i humorprogrammet ”Lorry”, han som alltid avslutade med orden: ”tänkte inte på det”.
  Först ville Stefan Löfven inte bygga de murar som skulle ha hindrat invasionen av migranter, han påstod istället att invasionen blir en tillgång för landet. Och nu när det brinner i knutarna, – då är det så dags att komma med varningsord om bristande resurser.
  Men han ”tänkte väl inte på det”, om det nu finns någon vettig tankeförmåga hos denne man som är regeringens främste representant.
  Eller för att citera Shakespears Hamlet: ”Upp flyga orden, tanken stilla står, ord utan tanke, himlen aldrig når”. Nu, när verkligheten har hunnit ikapp Löfven, så finns det ett annat citat ur Hamlet som passar hans agerande: ”Så går beslutsamhetens friska hy, i eftertankens kranka blekhet över”.

 6. Allt är relativt, Sverige har som alla utanför begåvningsreserven vet oändliga ekonomiska resurser till en okontrollerad massimport av s.k framtida lönsamma icke kristna raketforskare!

 7. Allting är relativt, Sverige har som alla utanför begåvningsreserven vet oändliga ekonomiska resurser till en okontrollerad massimport av framtida icke kristna raketforskare !

 8. https://youtu.be/M_3O4uni5To

  Detta parti är allierad med Socialdemokraterna, och säger att det är ointressant om det kostar pengar.
  Stefan Löfven sa att MITT EUROPA BYGGER INGA MURAR.
  Det är olika ord, men samma innehåll:
  Alla är välkomna, Sverige har pengar, och vill så gärna bli av med dom, saknas det pengar, så höjer vi bara skatten för svensken.
  Och samma sjuka tänkande: Alla som kommer hit vill alla bara gott, är baaaarn, är samtidigt hjärnkirurger, raketforskare och EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  Idiotin är total !

  Övrigt:
  Paolo gör ett dumt misstag, Sveriges regering gör ”misstag” dagligen, skillnaden är att Sveriges misstag drabbar Dig, Din Familj fysiskt/psykiskt och ekonomiskt för all framtid.

  Låt Paolo vara, och fokusera på verkliga katastrofala beslut !


 9. no problems enl. Riksbankschefen Stefan Ingves
  …bara låta sedelpressarna gå ännu varmare,
  funkar fint i Staterna, så varför inte här?

 10. Resurserna är ”oändliga” när det passar regeringen. Sedan ställer verkligheten till med problem.
  Vår statsminister sa här något om ”det är upp till oss att sätta de som kommer hit i arbete”….hur går det med det, t.ex nu när det finns extra gott om jobb i jordbruket?
  Eller har vi så oändligt med resurser att vi kan bara låta all mat ruttna bort för att ingen orkar bry sig?


  • …mitt förslag om jag nu satt i regeringen, vore
   att lägga in ett remissförslag om att förse
   varje ursprungssvensk med ett (1) eget Sedel-
   tryckeri att bruka i hemmet…detta skulle lösa
   många av de ekonomiska bekymmer vi har i
   Sverige denna dag!

 11. Tydligen kallas han allmänt för clownen precis som Reinfeldt! Clowner och hånflinande sossepolitiker ska man noga se upp med. En del dock inte alla men tillräckligt många moderater har också skitit i det blå skåpet. Miljöpartister och dem som röstar på dessa anses nu allmänt vara förvirrade korkade psykpatienter sen -80 talets nerläggningar av psykvården som härjar fritt i politiken. Nää det gäller att bita ihop inte vara negativ utan tänka positivt.

 12. Regering, riksdag, landsting och kommun har lyckat bra i att ha ihjäl 70+ are. Jobba på så är vi alla 70+ borta. Nu blir det gott om bostäder, pensionerna som vi slitit ihop används till invällar militärer, knarklangare och lata knarkare från långtbortistan

 13. Många av dom äldre han babblar om i tid o otid är ju
  gamla gubbar o käringar som han importerat. Dom
  har inte bidragit med något, men kostnaden får andra ta?

 14. Det har tagit honom minst fem år att inse att våra resurser
  inte är oändliga, bättre sent än aldrig, sätt då stopp för
  invandringen, sätt dom som är här i jobb eller sänd i retur
  ifall dom inte medverkar till att skaffa jobb.
  Sen kan man ju fundera över hur stora resurserna är
  när notan för corona, och när han slutat med att ösa
  pengar över alla jordens länder, det blir kanske så
  att politikerna får dra ner på sina generösa villkor som
  dom själva givit sig.

 15. självklart ska de som byggde få skiten igen
  men ingen fara herr Kålrot
  du o ditt anhang hinner nog göra er av med de flesta kostsamma äldre
  då du kan lägga skattepengarna på de som inte byggde/bygger

 16. Och fortfarande ”den åldrande befolkningen”, handlar det om subtil uppmaning till chefer på äldreboenden?
  Förhoppningsvis inte, men sorgligt nog är jag långt ifrån säker.

 17. – men ingen verkar ta kontraktet, som LANDSFÖRRÄDARNA,
  socialdemokraterna, skrev med muslimerna 1999, på allvar!

  – ingen nämner i media (utom Pettersson) att Sverige såldes
  till muslimerna när kontraktet skrevs under!

  – t.o.m. vår (f.d.) ”säkerhetspolis”, SÄPO, blundar för kontraktet!

  => vi måste bli av med LANDSFÖRRÄDARNA om
  Vårt Fosterland ska överleva!

  Tänk igenom vad du kan göra!
  – men medborgargarden är ”förbjudet”!

 18. Sedan regeringen Löfvén kom till makten, så har detta varit den absolut sämsta perioden i Sverige i modern tid.

 19. Löfven är som vanligt helt frikopplad från den verklighet han lever i. Den åldrande befolkningen har jobbat och betalat in skatt och avgifter i 50 år så de har mer än väl betalat för sig. De enorma utgifter han pratar om är han själv ansvarig för. Att vara socialbyrå åt hela världen fungerar inte. Att dessutom ta hit dysfuktionella analfabeter från medeltida kulturer borde vara straffbart. Svenska folket måste alltid komma i första hand men vår nuvarande regering lever i en egen verklighet.

 20. Va!!!, har Löfven ljugit i alla år?, nu blir jag besviken. Vi är ju den högstående moraliska, humanistiska och feministiska stormakten som har resurser till alla tänkbara diktaturer, korrupta regeringar och terrorister i hela världen, dessutom resurser till en omfattande massinvandring in i Sverige.

Kommentera