Inga jordgubbsplockare- men 600.000 lediga invandrare

INSÄNDARE. Sverige är fantastiskt. Fantastiskt konstigt. Eller konstigt fanatiskt. Eller faktiskt rent komiskt. Eller rent av fantastiskt idiotiskt. Bara 5% av befolkningen har immunitet mot corona, men en majoritet har flock-immunitet mot sunt förnuft.

Rolf Malm

Jordbruket slår larm. Inför skördetid kan utländska bärplockare inte i coronatid resa till Sverige. Jordgubbar, potatis, grönsaker riskerar att ruttna på fälten. Skogsbären blir oplockade och syltproducenterna får avskeda folk. Lingonsylt blir bristvara i de politiska blåbärens drömrike. Liksom skogssvamp, äpplen och mycket annat. Om inte allt fryser bort i det kalla vårväder som trots Miljöpartiets påstådda värme-katastrof råder. Så vinterkallt att vi nog får klara oss även utan renkött när meterhög snö gör att 100.000-tals renkalvar fryser ihjäl. Kan inte Greta lösa även det problemet. Hon är ju numera expert även på Corona, så varför inte också på renskötsel. Hon fick ju inte Nobelpriset, men hon kan väl få en professur och en ministerpost. Skillnaden mot dagens statsråd lär vi inte märka och klimatexpert kan ju vilken TV-vädergubbe som helst bli.

Samtidigt finns här över 600.000 arbets-lösa invandrare som lever på bidrag som bl.a. betalas med skatt från de drabbade företagen och jordbruket. Bara de 9000 unga afghaner som har sommarlov från skolan skulle kunna rädda skördarna. De kostar oss ändå över 30 miljarder kronor i bidrag.

Men framförallt finns alltså 600.000 migranter som inte är självförsörjande. Det är det högsta antalet inom OECD. Invandrarna är 20% av Sveriges befolkning.  250.000 av dem från Afrika, 750.000 från Asien. De som jobbar kommer från grannländerna, Europa och USA. Det tar 12-13 år innan de andra når lägsta nivån för självförsörjning. Det är rimligare att mäta självförsörjningsgrad  än syssel-sättningsgrad, eftersom en stor del av migranterna har subventionerade fejkjobb där de anses anställda om de får betald sysselsättning några timmar i veckan. Redan 2004 kostade invandringen 461 miljoner mer än vad politikerna angav. 2015 kostade den 1,4 miljarder mer. Bland infödda är 70% i arbete, 30% av invand-rarna. Detta före coronakrisen. Att den röd-gröna regeringen mörkar alla siffror angående invandrare är fatalt men begripligt, men att oppositionen inte reagerar är upprörande. Det gäller allt från migranternas del av kriminaliet och våld, bidragsfusk, islamisering, förnedringsvåld, kvinnoförtryck och droghandel. Till undan-tagen hör ju sverigedemokraterna, men de hålls ju trots sina höga opinionssiffror odemokratiskt utanför allt formellt inflyt-ande med hjälp av rasistkortet och brunmålning. Något de nu styrande själva stått för i sin mörka socialdemokratiska historia. Den de nu med alla medel försöker sopa under mattan. Den måste fram i ljuset!

Rolf Malm

Ps. Tack för tips från Martin Nilsson. Jag skriver på boken ”Sverige 2084”. En tänkt, framtida vidräkning med dagens politiker av en förhoppningsvis klokare, efterkom-mande generation. Stort tack för tips och bidrag.

Swish 0722 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. Kontakt: rolflmalm@gmail.com

Jordgubbar plockade av Pettersson

 

16 thoughts on “Inga jordgubbsplockare- men 600.000 lediga invandrare

 1. Böderna är snåla och odlar myten om de lata svenskarna tilsammans med svensk slaskmedia. De vill kunna betala urselt och fuska med skatten, därför importerar man mindre nogräknande arbetskraft. Böndernas affärsidé fungerar helt enkelt inte med inhemsk arbetskraft. Även om den fasta importbefolkningen skulle vara villiga att arbeta på fälten och i jordgubbslanden, så väntar bönerna hellre på att den importerade arbetskraften ska släppas in i landet.

 2. Jag tror att det är en ganska enkel förklaring, regeringen
  vågar helt enkelt inte att ställa några som helst krav på dessa
  600000, dom kan ju bli smutsiga om tassarna, det blir liv på
  Imamerna, och Löfven får gå dit och buga och bocka för att
  ha ställt krav på dem som kostar samhället massvis av miljarder?

  Ja Rolf Malm det är både sorgligt och komiskt på samma gånga
  att ett land som har nära en miljon arbetslösa ska behöva ta in
  arbetskraft för att plocka jordgubbarna, det hade varit billigare
  att importera fler jordgubbar och mindre av andra Gubbar?

 3. Det brukar alltid sägas att det beror på rasism att invandrare inte får jobb.
  Är det så i det här fallet eller är det medvetet omvänd rasism, d.v.s de som gillar invandring vill inte utsätta dem för hederligt arbete?

  Det blir lite svårt att kalla arbetsgivarna för rasister är de importerar folk från sydostasien för att plocka vilda bär. En verksamhet som varken kräver utbildning eller dyrt material för att bedriva. Likaledes gäller det andra enkla uppgifter som idag sköts av östeuropeer och andra arbetsvilliga.

  I landet upp och ned så lovar politikerna betalning för sommararbete som möjligen inte blir av, ännu en eftergift för vissa grupper. Låt dem hålla rent i sina egna områden.
  Det brukar alltid heta att det viktigaste är att de lär sig arbeta med allt vad det innebär. Ställa väckaren, utföra begärda åtgärder m.m, det är definitivt inget bidragsliknande de behöver.

  Vid unga år slogs man för de jobb som erbjöds, hemifrån kom inga bidrag till nattliv och moppepengar.

 4. Låt dom plocka jordgubbar och annat som behövs. Vill dom inte det ska dom heller inte ha en enda krona i bidrag. Då kanske dom vill åka nån annanstans i bästa fall…

 5. Finns allt som allt 249 annonser inom naturbruk på platsbanken och man söker 40 jordgubbsplockare.

 6. Och de få som jobbar gör NOA o. Polisen allt för att hindra…
  I natt skedde ett tillgrepp som skildrades så här i Aftonslasken:
  Vi har slitit hårt och arbetet ar strängt,säger en av de poliser som inatt slagit till mot en ”lägenhetsbordell på Östermalm”!
  Den invandrade kvinnan,”från ett av Europas fattigaste länder”,enl. blaskan får nu gå till Abzurdska Socialen,för att hon inte själv kan gno samman till sitt uppehälle….
  Jo prioriteringarna inom makten och myndigheterna,är lite annorlunda hos oss,än i övriga världen !! ;(

  • De ”kände svensken” tycks lyda under liknande namn,som dem som åtalas för olika våldtäktsbrott. Alltså typiskt importerat namn.
   För Aftonslasken är detta kanske en Abzurdisk ”kändis”,och populär bland de varmhjärtade ?
   Tänk om denna skitblaska skulle kunna vara lika rättfram i alla våldtäktsfallsom oskyldiga v e r k l i g a svenska kvinnor o barn utsättes för,av det utländska drägget !!
   Istället valde man nu bland 41 kunder denna ”kändis”,och hänger ut honom till vargarna !

 7. Och vi 70-plussare som gärna vill hjälpa till, får inte gå ut.

  Konstiga tider nu.

 8. Parasiterna vill inte arbeta ska det vara så svårt att förstå.?
  Lata och gnälliga….
  Bara ta inte ge.

 9. Så är den svenska rättvisan
  för strax 20 år sedan fick jag besöka arbetsförmedlingen efter 2 veckor så blev min födelsedag lottad att få skogsarbete( leta stenar i skog och mark, ja just det ” leta stenar” som kunde vara av betydelse)
  sa att jag är på väg in ett annat arbete för ett företag och väntade svar
  håll mun eller bli avstängd var högsta ledning på AF’s ord till mig !!
  helt absurt
  här var det inte på tal att jag skulle få gå och dra, det var helt okey med det ( det var S som styrde vid denna tid)
  hade tur att få jobbsvaret sent på fredag eftermiddag och börja på jobba på detta företag på måndag. och slapp undan AF.
  Men här och nu så får alla gå och drälla hur som hellst ( och kommer därmed inte in i samhället)
  finns inte ett j…. krav men pengar skall de ha

 10. Bra artikel. 600.000 migranter? Siffran är för låg. I princip alla bolla är arbetslösa eller har låtsasjobb, sitter på övertid på SFI, är i fängelse eller….eller…eller…

 11. Att SD odemokratiskt skulle stå utanför inflytande håller jag inte med om!

  Så fungerar demokratin att majoriteten bestämmer! När dom andra partiernas väljare är nöjda med att dom gör upp med MP istället för SD så är det inte mycket att göra tyvärr!

  Det gäller istället att lära alla att ta ansvar för sin röst!

 12. Dessa massimporterade och på sikt så lönsamma raketforskare är naturligtvis alldeles för fina för att få lite skit under naglarna !
  Nej, de sysslar med andra verksamheter på bekostnad av svenska skattepengar.

  • Ja skulle dom lägga ner totalt så vet i tusan hur det går med den kriminella och framgångsrika verksamheten i Sverige.

Kommentera