Hårdare straff för brott mot vårdpersonal och journalister ska utredas

BROTTSLIGHET. Regeringen vill se över möjligheten att skärpa straffet för hot och våld mot vårdpersonal och journalister, rapporterar Dagens Nyheter, bakom betalvägg. 

Morgan Johansson (S) Bild från Wikipedia

– Den som ger sig på de yrkesgrupperna ska dömas hårdare än annars, säger justitieminister Morgan Johansson (S) till tidningen.

Tidigare har straffet för attacker mot personal inom polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård skärpts och hårdare straff för brott mot politiker har diskuterats.

-Pettersson tycker att om regeringen tror att hårdare straff hjälper så sluta särbehandla, det ska vara samma straff för hot och våld vem man än ger sig på, jag hoppas herr Johansson (S) kan slå näven i golvet och tala om att lagen ska vara lika  för alla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Hårdare straff för brott mot vårdpersonal och journalister ska utredas

 1. Ja. Strängare straff behövs för våld mot blåljus och vårdpersonal.
  Men var i ***** kommer journalister in i det här?

 2. Glöm inte polisen! Inget vore rättvisare än att vår poliskår skulle få kraftigt skadestånd vid överfall och bonus om de lyckas avväpna och fånga en antagonist.
  Mer makt åt den svenska polisen innan det är alldeles för sent.Tuffa tag efterlyses.

 3. Ja det är ju givetvis dom värsta brotten att ha åsikter om ,för
  Minior Minister Morgan att jobba med, givetvis att ha åsikter
  om Journalister och urdåliga politikers jobb,detta ligger
  naturligtvis i en värre klass än styckmördare importerade
  gangstrar som givetvis även slipper utvisningar och urbota
  löjliga straff, att se över lagen för sådant finns nog inte ens
  i tankevärlden hos herr Johansson, dessa brott hamnar väl
  som vanligt i ändlösa utredningar

  Det finns många katastrofer i den Regeringen, byt ut hela gänget!

 4. Bra. Då ser jag fram emot ett rejält straff för kommunal-pampen i Trollhättan, som hotade La´Motte. Men det är väl, som vanligt, skillnad på äpplen och päron…

 5. Mycket skrik oh lite ull sade kärringen när hon klippte grisen.
  Ännu en meningslös utredning som slutar i ingenting i vanlig ordning.

 6. Det verkar inte som att dem som attackeras från vänstern prioriteras.
  Hanif Bali och andra från bl.a SD verkar få skylla sig själva för att de inte förstår det ”positiva” med invandringen.

  Public service och Tv4 m.fl diskuterar aldrig den frågan, snarare så stöttar man dessa vänsterterrorister genom att gilla deras ”kamp. Aschberg, totalt rättsvidrig, ger sig som vanligt på dem han inte sympatiserar med. Ogillar definitivt hat och hot, men varför strunta i det våld som vänstern har monopol på? Deras företrädare i politiken borde rensas ut för deras stöd till våldet, det finns inget demokratiskt i att ge sig på andra med andra åsikter.

  För att återgå till Msm, det går flera olika brottsserier i olika kanaler, det som är frapperande med dem – är att med tanke på hur mycket brott som begås av invandrare så lyckas de inte kvala in på de rättrognas lista över grova brottslingar. Möjligen nån nordbo eller tyska, men ingen arab eller afrikan trots att de är så överrepresenterade inom gebitet.

  Håll befolkningen i ovisshet, åtminstone de lättlurade, genom att inte nämna etnicitet på dem man själva importerat. Släng epitet efter dem som säger sanningen och sitt på din piedestal och påstå att all invandring är bra. Det är inte hemskt att äldre måste dö på boenden eftersom de bara finns där för integrationens skull. Allt som sägs och görs i detta land är menat att gynna vissa grupper oavsett utfallet. F.ö så är det också viktigt att skylla misstagen på andra, det sitter i ryggmärgen på de traditionella förrädarna.

  Grattis alla väljare och medlemmar i fackförbund, de enda som lyckas uppnå den välfärd vi utlovats i ett sekel är de som företräder oss. De flesta andra får ge sig till banken med mössan i handen för att låna.
  Det är omöjligt för vanliga människor att skapa sig ett bra liv när det mesta går till dem som favoriseras av politikerna.
  Konstig ordning, vissa väljare verkar viktigare att tillfredsställa.

 7. Det är väl en jäkla skillnad mellan folk som hjälper andra i nöd och folk som vill indoktrinera andra med pk dynga?
  Tror inte lagen är till för att skydda folk som sprider sanningen, som Lamotte.

 8. Den som ger sig på sjukvårdspersonal utan att ha en psykisk sjukdom skall ha ett mycket kännbart straff, ej svensk medborgare eller svensk medborgare mindre än 5 år, förlust av medborgarskap samt utvisning. Alla andra dubbelt så hårt som angrepp mot vanlig medborgare.

 9. Då ska jag kalla mig journalist. Ingen skyddad titel. Menar Morgan att det krävs anställning på Aftonbladet eller annan pk-media? Hur var det med människors lika värde?

  Det ska helt enkelt vara hårda straff vid hot eller användande av våld oavsett mot vem. Som följs av utvisning.

 10. De sliter hårt med sina utredningar,de verkar aldrig ta slut.
  “Mycket prat och lite verkstad”.

 11. Journalister ? Det är väl “regimens” s.k. journalister som menas.
  Är de mer värda än någon annan ?

 12. Annars är det ett tjatande om allas lika värde. Men i det dagliga livet så framgår det att vissa är lite mer värda. I sina egna ögon. Andra tycker kanske inte samma.

  Det ska bli intressant att läsa slutsatserna och efterföljande debatt.

Kommentera