Hur kommer alla asylsökande in i landet när gränserna är stängda?

INVANDRING. Den 17 mars togs det första beslutet att införa reseförbud till Sverige. Nu är förbudet förlängt till minst 15 juni. Statsminister Stefan Löfven (S) menar också att det ännu är ”alldeles för tidigt” att börja lätta på de svenska restriktionerna som gäller utomeuropeiska medborgare.

Trots att Sverige har inreseförbud så kommer mängder av asylsökande. Exempelvis vecka 19, som omfattar måndag 04 maj till söndag 10 maj 2020 kom det 219 asylsökande medan det till Norge kom 7 st. Norge ligger på 6-10 asylsökande per vecka.

-Pettersson undrar om Migrationsverket kan förklara hur dessa asylsökande tar sig in i landet, och varför skickas uzbeker, mongoler och iranier inte hem direkt. Vad jag vet är det inget krig i dessa länder…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Hur kommer alla asylsökande in i landet när gränserna är stängda?

 1. HYCKLERIET OCH LJUGERI MED STÄNDIGT SPOTT I ANSIKTET PÅ HEDERLIGA SVENSKAR, ÄR 7-KLÖVERNS MOTTO.

  FÖRNEDRA SVENSKEN OCH HYLLA VINSTEN FÖR SAMHÄLLET !

  Att Senildemokraterna får en enda röst år en gåta !

  Bara en superidiot röstar för sin och sin familjs terror och undergång !

 2. Är det inte så att det finns en eftersläpning? Dvs att dessa människor redan befinner sig i landet och deras ansökningar droppar in vartefter?

  • Troligen, jag tror att många är svartarbetare som blivit av med jobbet och i stället söker asyl för att få bidrag och bostad.

   • Har kollat och följt Arlandas och Landvetters ankomster, och ett klart mönster finns att Sverige har öppna gränser och ett ständigt välkomnande av plan ifrån b.l.a. Addis Abeba och ett “halv dolt” invällande ifrån Amsterdam, som fått agera dold mellanstation.

    Ps. Det är naturligtvis inget som sker utan vetskap ifrån de styrande i Sverige, detta är klart i linje med partiboken…DE ÄR EN VINST FÖR SAMHÄLLET.

   • Det finns en anledning till att folk använder människosmugglare för dyra pengar.

    Det är inte bara att kliva på ett plan och flyga till Sverige, flygbolaget har ansvaret.

    Transportöransvaret innebär att transportörer av flyg, båtar, tåg och andra transportmedel är skyldiga att betala återresa, uppehållskostnader och eventuella övriga kostnader (såsom kostnader för bevakningspersonal) om de transporterat en person till ett EU-land där personen saknar tillstånd att vara. Direktivet lämnar även utrymme för medlemsstaterna att ge en sådan transportör böter. 

 3. Gränserna har aldrig varit stängda för Asyl sökande,
  det viruset finns inte som kan hindra dom för att söka
  asyl, det går inte säger ministrarna, andra länder kan,
  men inte Sverige? Det spelar tydligen heller ingen roll ifall
  vi får in Smittan från det hållet också? När och var testas
  dessa för covid 19 ???

 4. Svaret på frågan i rubriken är enkelt:

  => Så länge kontraktet, som våra LANDSFÖRRÄDARE,
  socialdemokraterna, skrev med Muslimska Brödraskapet
  redan 1990, gäller så kan inte regeringen stoppa inflödet
  av ”all inclusive – gäster” till Vårt Fosterland!

  Tack alla ni som röstat för nedläggning av Sverige!
  Tack alla ni som stödjer partierna i riksdagen!

  Ni har bidragit till att skänka bort Sverige!

 5. Att få asyl från Sverige till Sverige låter helt normalt i dagens Anarkia. Om du får avslag men sniker dig kvar, fastän du skall lämna Sverige och sedan återigen får du asyl, den här gången med ny ID förstås. Måste de inte lämna fingeravtryck eller DNA första gången? Svaret blir väl från ansvarig,
  “vi tänkte inte på det.” Upprörande? Nej helt naturligt i landet Anarkia.

  • Man lämnar alltid fingeravtryck i samband med asylansökan… Problemet är att de inte samkörs även ned sin egen databas ( dvs ingen kontrollerar om det finns identiska fingeravtryck med andra namn i systemet). Enligt Migrationsverket ingår det inte i deras arbetsuppgifter.

 6. Därför dom sju ljuger för oss…
  Så är det i ett kommunistland!
  Demokrati och ytrandefrihet när hade vi det …
  Inte under minna 78 år
  Carl ponnsans gamla gubbe..

 7. För egen del är det idiotiska styret av Sverige inget problem, för dör jag inte av C-19 så är det ändå snart dags. Men för mina och alla andra svenskars efterlevande så är jag mycket orolig eftersom det ledande skiktet i Sverige tydligen prioriterar alla andra före skattebetalarna.

 8. “Stängda gränser” nu betyder väl ungefär lika mycket som när man sa att invandringen skulle ligga på “EU:s miniminivå”, dvs invandringen fortsätter som vanligt.

 9. Gränserna är bara stängda för vanligt folk som kan legitimera sig. Inte för illegala gökungar som tappat allt utom sin fina iphone 11 …..

 10. Det går ut att man inte skall åka längre än 1-2 timmar från där man är.
  Hur kommer det då att en massa utlänningar från Irland, Estland, Ukraina, Slovakien, polen, Rumänien, Estland, Slovenien m.m härjar runt i landet i sina bilar nu i cronatider.
  Menar de att det bara gäller svenskar medan utlänningar kan åka runt hur de vill?

  • Vänta bara på när Polisen får ta din mobiltelefon och kolla hur den varit uppkopplad till masterna, ser hela din semesterresa…………..

   Kan bli dyrt för svensken.

 11. Enligt migrationsverket så är många asylsökande personer som uppehållet sig illegalt i Sverige och jobbat svart men nu mist försörjningen pga coronan.
  EU har en lista på säkra länder som Sverige kan använda sig av med direktavvisning utan asylprövning.
  Gissa vilka som inte tillåter att den inte används. Den stora katastrofen miljöpartiet naturligtvis.

  • VARFÖR ?? Kan MP blockera och bestämma över Majoriteten i regeringen ??
   Varför “kräver” ingen i RIKSDAGEN en förklaring till först – antalet ASYLANSÖKANDEN fast GRÄNSEN är stängd ???
   Varför “kräver” ingen i RIKSDAGEN att illegala invandrare skall utvisas OMEDELBART ???
   Varför “kräver” ingen i RIKSDAGEN att REGERINGEN redovisar alla beslut de “tar” med tydlig röstning hur varje parti röstar ???

 12. Rebecca Uwell Weidmo har grävt. Fram till v15 så är hälften av alla anmälda asylsökare sådana som tidigare kommit, men inte brytt sig om att söka asylen. Den andra halvan är sådana som kan kopplas till alla andra kategorier än asylsökare och som fick inresetillstånd INNAN krisen drog igång. Men EFTER v15 så är det nyligen ankommande, SOM RIMLIGEN INTE SKULLE SLÄPPTS IN. Regeringen har skrivit på Global Compact och nu börjat tillämpa detta avtal, vilket innebär att någon betalar de muslimska invandrarnas flygbiljett och de ankommer reguljärt eller via charter. I demokratisk anda så borde S tillfråga Sveriges gräsrötter om Global Compact, men Sverige är ju knappast en demokrati längre, så med ett antidemokratiskt S i ledning kommer gräsrötterna ALDRIG att tillfrågas om någonting.

 13. Jo, det här är ngt helt annat. Trots att Sverige nu står inför gigantiska problem,
  Invandringen o Corona-viruset. Så kommer
  den illegala invandringen tillåtas. När vi
  snart inser vad som händer( många har
  insett för lääänge sedan) , då kanske en
  ekonomisk krasch står för dörren. Det är då de verkliga problemen börjar. Arma land

 14. @Gisan
  Om man skänker bort ALLT dör man.
  Frågor på det??
  Jag vill INTE att politrukerna skänker bort mig. sk självbevarelsedrift.

 15. Fin logik: Några stora, internationella företag är hemska och då ska den lille vanlige svensken straffas? Utrotas?
  Jag tror du trollar, alternativ är du dum i huvudet.

 16. Har någon kollat hur många av dessa “företag” som är knutna till SIDA resp UD. Det är genom dessa företag som Sossarna trixar skattemedel olagligt till terror-rörelser, subversiva vänsterrörelser etc. COMINTERN är upplöst, men sossarna försöker bedriva samma aktivitéter.

  Märkligt att inga andra svenska partier ryter till?

Kommentera