SD-styrda Sölvesborg går längre än övriga landet och ökar i opinionen


PANDEMI. Sölvesborgs kommun har gått längre än Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridningen av covid-19, skriver Expressen/Kvällsposten.

Det politiska Samstyret, som består av SD, M, KD och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet (SoL) beslutade om ett besöksförbud på kommunens äldreboenden innan regeringen införde ett nationellt förbud.

Sölvesborgs kommun beslutade bland annat redan den 10 mars att införa besöksförbud på boenden. Något som regeringen införde nationellt först den 1 april.

Den 23 mars stängde man även bibliotek, fritidsgårdar och musikskolan för att förhindra spridningen av smittan.

Båda besluten kvarstår fortfarande – och två månader senare är det många kommuner som tagit liknande steg.

– Vi som politiker har ett ansvar för beslut som fattas och beslut som inte fattas. Vi kan inte i en extraordinär situation sitta och vänta på att myndigheterna ska landa i samma slutsatser som vi. Vi måste våga ta initiativ, säger Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun.

Man har även gått ihop med två andra kommuner och gjort en större beställning av munskydd och annan skyddsutrustning från Kina. Ambitionen är att all personal inom ett par veckor alltid ska ha munskydd på sig.  – De kommer i nästa vecka som det ser ut nu, säger Robert Lindén.

Han berättar att kommunen mest fått positiv respons men fått höra en del kritik i form från röster som menar att politikerna lägger sig i för mycket.

– Det har varit en del oenigheter. Att man inte tycker politiker ska lägga sig i att munskydd ska köpas in och så vidare. Nu är det dock inte många dagar sedan myndigheterna gick ut med att det kunde vara bra att använda munskydd i vissa sammanhang, säger Robert Lindén.

Väljarstödet i Sölvesborg går tvärtom i övriga landet enligt Sifo: Den visar att SD i kommunvalet i Sölvesborg i dag skulle få 36 procent. I senaste valet fick de 29. Socialdemokraterna, som innan styrde Sölvesborg, får 27 procent, jämfört med 33 i senaste valet.

-Pettersson gillar ”Vi som politiker har ett ansvar för beslut som fattas och beslut som inte fattas”, säger Sverigedemokraten Louise Erixon, lyssnar du Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “SD-styrda Sölvesborg går längre än övriga landet och ökar i opinionen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: