SD-styrda Sölvesborg går längre än övriga landet och ökar i opinionen

PANDEMI. Sölvesborgs kommun har gått längre än Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridningen av covid-19, skriver Expressen/Kvällsposten.

Det politiska Samstyret, som består av SD, M, KD och det lokala Sölvesborg- och Listerpartiet (SoL) beslutade om ett besöksförbud på kommunens äldreboenden innan regeringen införde ett nationellt förbud.

Sölvesborgs kommun beslutade bland annat redan den 10 mars att införa besöksförbud på boenden. Något som regeringen införde nationellt först den 1 april.

Den 23 mars stängde man även bibliotek, fritidsgårdar och musikskolan för att förhindra spridningen av smittan.

Båda besluten kvarstår fortfarande – och två månader senare är det många kommuner som tagit liknande steg.

– Vi som politiker har ett ansvar för beslut som fattas och beslut som inte fattas. Vi kan inte i en extraordinär situation sitta och vänta på att myndigheterna ska landa i samma slutsatser som vi. Vi måste våga ta initiativ, säger Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborgs kommun.

Man har även gått ihop med två andra kommuner och gjort en större beställning av munskydd och annan skyddsutrustning från Kina. Ambitionen är att all personal inom ett par veckor alltid ska ha munskydd på sig.  – De kommer i nästa vecka som det ser ut nu, säger Robert Lindén.

Han berättar att kommunen mest fått positiv respons men fått höra en del kritik i form från röster som menar att politikerna lägger sig i för mycket.

– Det har varit en del oenigheter. Att man inte tycker politiker ska lägga sig i att munskydd ska köpas in och så vidare. Nu är det dock inte många dagar sedan myndigheterna gick ut med att det kunde vara bra att använda munskydd i vissa sammanhang, säger Robert Lindén.

Väljarstödet i Sölvesborg går tvärtom i övriga landet enligt Sifo: Den visar att SD i kommunvalet i Sölvesborg i dag skulle få 36 procent. I senaste valet fick de 29. Socialdemokraterna, som innan styrde Sölvesborg, får 27 procent, jämfört med 33 i senaste valet.

-Pettersson gillar ”Vi som politiker har ett ansvar för beslut som fattas och beslut som inte fattas”, säger Sverigedemokraten Louise Erixon, lyssnar du Stefan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “SD-styrda Sölvesborg går längre än övriga landet och ökar i opinionen

 1. En kommun där politikerna lyssnar på väljarna, och det har tydligen blivit helt unikt….

 2. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Försiktighetsprincipen är att föredra.
  Att lita på vissa senfärdiga nationella politiker
  och myndigheter som saknar handlingskraft är en fara
  för individen.
  SVENSKAR är ett folk som har initiativförmåga och behöver
  inte råd av politiker som inte har det rätt virket.

 3. Snyggt och snabbt jobbat Louise Erixon (SD), kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg och ledamöterna i hennes Samstyre där.

  http://www.picturesanimations.com/s/smileys/cartoon_thumb-up.gif

  Bildkälla: picturesanimations,com

  Saktfärdiga sossar och deras oseriösa samarbetspartners som saknar …

  http://pausblogg.files.wordpress.com/2011/07/empati2.gif

  Bildkälla: pastasson,blogspot,com

  … har ingenting i politiken att göra öht.

 4. Dom bryr sig om sina väljare vilket styret av landet inte gör,
  där har man mer ambitioner för andra länders folk!?

Kommentera