Generaldirektör Johan Carlson, ännu en av de ansvarslösa

PANDEMI. Jag har några gånger på bloggen tagit upp att media och alternativmedia koncentrerar sig på fel gubbe när de ger statsepidemiolog Anders Tegnell beröm eller kritik. Jag menar att Tegnell är tjänsteman och att det är hans chef som har ansvaret. 

Generaldirektör Johan Carlson är chef för Folkhälsomyndigheten och har en lön (2018) på 122.700 kronor i månaden. Johan Carlsons ansvar verkar totalt ha missats av vår “ansvarstagande” journalistkår, skärmdumpen från Expressen. Carlson till höger.

Folkhälsomyndighetens hemsida står om myndighetens ansvar:

“Samlat ansvar för landets smittskydd
Folkhälsomyndigheten har det övergripande nationella ansvaret för befolkningens skydd mot smittsamma sjukdomar och samordnar smittskyddet på nationell nivå. Vi tar fram föreskrifter, rekommendationer och vägledningar till hälso- och sjukvårdspersonal för att säkerställa ett effektivt smittskyddsarbete. Några av myndighetens ansvarsområden är vaccinationer, beredskapsplanering inför utbrott av smittsamma sjukdomar samt nationella beredskapslager av smittskyddsläkemedel. Vi samordnar även det nationella arbetet med antibiotikaresistens och vårdhygien. Ett annat arbetsområde är det förebyggande arbetet mot hiv och STI (sexuellt överförda infektioner), där myndigheten även ansvarar för nationell samordning.”

-Pettersson undrar varför inte generaldirektör Johan Carlson med en lön på 122.700 kronor i månaden fått frågor om smittskyddsarbete, beredskapsplanering och beredskapslager. Carlson har lite att förklara.

***
*Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Generaldirektör Johan Carlson, ännu en av de ansvarslösa

 1. Men dom skulle ha ansvar allihop, så kallat tjänste ansvar.

  Förstår inte varför man inte ska ansvara för sina eventuella
  snedsteg, lägre befattningar får avsked. Är det värdegrunden?

 2. Dessa presskonferenser varje dag som sänds i tv2 där Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och MSB uppträder.
  Det pinsamma är den journalistkår som ställer frågor. De är helt styrda av etablissemanget, och research verkar vara ett verktyg som de slutat använda helt. Och när presskonferensen är slut träder motsvarande s.k. journalister in från TV och upprepar vad som sagts några minuter innan.
  En variant av Potemkinkuliss som upprepas dagligen.

 3. En trappa städar man uppifrån. Etablissemanget är dys-funktionellt och behöver åtgärdas!

  Det som står i artikeln, borde ha stått i MSM för ett par månader sedan!

 4. All heder åt dig Pettersson.

  Pettersson är mycket viktig för Sverige.

  Vi är många som har ledsnat på folk från mena.

  Kajsa sluta med ditt svamlande ser du inte vad som händer i Sverige.
  Bra att veta att du skiter i allt.
  Ytterligare en sosse som spottar skit på sin egen historia?
  Det märks att du inte läser hans blogg kontinuerligt utan bildar din uppfattning på några korta besök .

  Nu har vi bara 2 miljoner latmaskar som bara går på bidrag.
  Sverige sjunker långsamt ned i träsket.

  Det ofantliga jobb Pettersson har lagt ner med att bevisa kostnader för invandringen har du ingen som helst kommentar om.

  Tack för dina bra insatser, din tid och kämpande Pettersson.

 5. Desto högre lön inom statsmakten, desto mindre behöver man bry sig i att man behöver göra något vettigt och något med sunt förnuft. Även att man bara får lätta frågor från MSM, den andra statsmakten MSM kan inte ifrågasätta den högre eliten som sett till att deras löner tas från skattebetalande folket

 6. Man kan undra vad denna FHM pysslat med?
  Antar att de gjort som andra myndigheter som pysslat med beredskap och fyllt sin agenda med evinnerliga möten, dialoger och annat internt tjafs.

  “Vag fan får jag för pengarna?”, är nog detta sekels mest precisa fråga.

  Det har gått en tid sedan den ställdes och mig veterligt har ingen gått i svaromål. Det som hände, var att frågeställaren i princip gjordes fredlös av ett etablissemang som fortfarande är svaret skyldigt.

Kommentera