Muf-ordföranden Benjamin Dousa lämnar politiken helt

INRIKES. Benjamin Dousa slutar som Muf-ordförande och lämnar politiken helt, skriver Aftonbladet. 27-åringen har beskrivits som ett politiskt stjärnskott och ibland nämnts i diskussionerna som en framtida partiledare för Moderaterna. Men några sådana planer har han inte.

Benjamin Dousa Wikipedia

– Nej, jag har har inga planer på någon politisk comeback, säger Dousa. l stället vill han fokusera på sin civila karriär, men han vill inte avslöja exakt vad han ska göra. Dousa har sedan tidigare en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

-Pettersson ser att Benjamin tycker det är ett stort problem att många politiker aldrig har haft ett vanligt jobb och det har hann rätt i. Under tiden som ordförande i Moderata Ungdomsförbundet har Dousa drivit frågan om att strama åt migrationskostnaderna, bland annat genom att invandrare genom arbete ska kvalificera sig till välfärden och genom att införa ett bidragstak i syfte att skapa incitament till egenförsörjning.

Dousa har även skrivit en roman ”Snöflingorna faller över Husby” där han skildrar sin egen generation ”snöflinga” – unga som curlats fram i livet utan motstånd.

Snöflingegenerationen är ett begrepp som blivit ganska stort på internet. Det är klart att det finns många unga som anstränger sig, men det finns väldigt tydliga inslag i min generation av unga som inte är beredda att jobba hårt, säger Benjamin Dousa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

11 thoughts on “Muf-ordföranden Benjamin Dousa lämnar politiken helt

 1. Synd, Moderaternas omskurna dream team:
  Osama Abdelaziz Mokhtar Ali Maher, en moderat politiker och tidigare riksdagsledamot.
  Osama Ali Maher föddes i Kairo i Egypten. Han kom till Sverige 1996. Han har arbetat för Förenta nationerna i Darfur och i Pakistan. Han bor i Malmö.
  Hanif Bali föddes i Iran. Föräldrarna var aktiva i den iranska oppositionsgruppen Folkets mujahedin och flydde från Iran till Irak, där de levde tillsammans med andra aktiva inom Folkets mujahedin.[3] I samband med Kuwaitkriget 1991 skickades Hanif Bali av sina föräldrar till Sverige dit han kom som ensamkommande barn, tre år gammal.
  Abdirizak Waberi, född 7 maj 1966 i Somalia, är en svensk-somalisk moderat politiker och före detta riksdagsledamot. Han är vice president för Federation of Islamic Organisations in Europe och har varit ordförande för Islamiska förbundet i Sverige.

 2. Nya Moderaterna med Muf-ordföranden Benjamin Dousa, spännande.

  Antaget ett klokt val av Benjamin denne sitter med finfint rykande information om det persongalleriet i de bägge organisationerna, denne blev invald, Muf 2016 året efter Herr Reinfeldt lämnade Nya Moderaterna.

  Benjamin ser mer-än rykande framöver i Nya M därmed och denne kliver klok av undviker att ha sitt namn nedtecknat på diverse interna eller externa spörsmål.
  Ett reningsbad och en lätt tillbaklutad tillvaro in-för nästa tid i den kommande politiken.
  Som mer än tydligt numer uppe i fullt dagsljus och det är en ritigt lukrativ syssla i stort helt fri från personlig risk, -kan de bli tryggare?

  • Ja SD kan ju bjuda in honom, AFS gör i alla fall garanterat det inte !
   Lita aldrig på en Moderat eller någon annan från den landsförädiska 7 klövern.

 3. En av få vettiga moderater, i alla fall i synen på migration/ integration. Lever mer med fötterna på jorden istället för huvudet uppe i det blå…

 4. Ja merparten av politiker kadern som styr Sverige vet inte vad jobb är, trotts att dom så ofta använder ordet, däremot egenberikning, det är dom väldigt bekanta med, men den talar dom inte om.

  • Nej hur skulle dom kunna fälla för det när rättssystemet låter importer dagligen kalla unga tjejer o äldre damer för detta nedsättande ord och det utan åtgärd , för vi är väl lika inför lagen väl?

 5. Aldrig hört talas om stjärnskottet. Kanske är han för duktig .
  Måste ha varit jobbigt att sitta med en massa nollor där som snackar en massa skit !

Kommentera