Flamman behöver dig – och du behöver en socialistisk veckotidning

MEDIA. Flamman är en oberoende socialistisk nyhetstidning, utgiven sedan 1906. Redaktionen ligger i Hökarängen, söder om Stockholm, men tidningen kommer ut i hela landet. En liten del av vårt nyhetsmaterial finns också fritt tillgängligt på Flammans hemsida.

Flamman, som grundades med namnet Norrskensflamman. Genom ett särskilt erbjudande försöker man locka till sig fler prenumeranter.

“Små tidningar som Flamman har länge slagits för sin överlevnad. Vi kämpar varje dag med att göra det mesta vi kan för våra prenumeranter, för de pengar vi får in från prenumerationer och presstöd. Men löner, priser och avgifter går upp och eftersom regeringen inte höjer presstödet nämnvärt så blir det svårare och svårare”, skriver tidningen på sin hemsida och fortsätter: “Den rådande ekonomiska krisen kommer att drabba små företag och ekonomiska föreningar hårt. Och en vänstertidning som försvinner kommer aldrig tillbaka. Därför behöver vi din hjälp.”

Flamman, som har en upplaga på några tusen exemplar, beviljades drygt tre miljoner skattekronor i driftsstöd för 2020. En stor andel av de tidningar som får presstöd är just vänsterextrema.

I slutet av 2018 lyckades Flamman med hjälp av en liknande kampanj värva 100 nya prenumerationer, vilket ledde till att man lyckades klara presstödsnivån.

Tidningsföreningen Norrskensflamman u p a 797000-1819, är det formella namnet.

-Pettersson säger att en tidning som tar emot 3.056.000 kronor i mediestöd knappast kan kalla sig oberoende…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Flamman behöver dig – och du behöver en socialistisk veckotidning

 1. Angående mediastödet är det sorgligt att regeringen ska stötta den gigantiska överetableringen av dagstidningar. Om det finns något hundratal tidningar i Sverige så är innehållet till 50% lika, och de flesta har mycket nyheter från TT. Ungefär som vi skulle tillverka 100 bilmärken i Sverige med stöd av staten. Internet har också bidragit till att tidningar allt mer är överflödiga.
  Nej låt de som klarar sig själva överleva, resten kan försvinna. Skulle någon by i Norrland bli utan lokala nyhet kan de få mediastöd.

 2. “Flamman, som har en upplaga på några tusen exemplar, beviljades drygt tre miljoner skattekronor i driftsstöd för 2020”.
  D.v.s. varje tidning är subventionerad med 1000 kr om jag har förstått det hela rätt.

 3. När dom kan förklara för mig i vilket kommunist styrt land
  som det råder välstånd i är jag beredd att skänka en tia.

  Den tian kommer jag att få behålla!

 4. Flamman tillhör definitivt gruppen invasiva arter inom tidningsbranschen och skall därför utrotas på samma sätt som invasiva arter inom växt- och djurlivet måste elimineras för att stoppa fördärvet av de naturliga inhemska arternas livskraft. Det främjar den rådande harmoniska balansen i vårt naturlandskap.

 5. Finns det större vinst för ett samhälle än att sån skitblaska läggs ner.Den blaskan låg bakom lockelser till folk att åka till Sovjet och bygga socialismen. Kaa Eneberg har forskat lite och kom till att minst 200 personer fick nackskott eller dog i arbetsläger. Eneberg har bara skrapat på ytan av Kirunasvenskarnas öden , bör helst tigas ihjäl tycker vänsterfolk. Inget nytt under solen!

 6. “I slutet av 2018 lyckades Flamman med hjälp av en liknande kampanj värva 100 nya prenumerationer, vilket ledde till att man lyckades klara presstödsnivån.”

  Flamman kanske bjöd på gratis prenumerationer med att bekosta de frivilligas prenumerationer. Det lönar sig.
  3 miljoner är mycket pengar i sammanhanget. Kostnaden för ettt hundra stödprenumeranter är en spottstyver i sambandet.

 7. Man förstår att de har det tufft sen bidragen från Moskva slutade. Kuba har väl inte råd kanske inte heller Nord Korea sen finns det väl inga mer kommunistiska stater kvar som vill finansiera. Venezuela kanske men de har ju inte heller råd.

 8. Låt Pravda gå i graven.Sörjd och saknad av några få gamla 68 vänster reliker.Dom har ju Aftonbladet kvar om abstinensen efter “oberoende ” journalistik blir för svår.

 9. Du har nog fler läsare, men jag tror ditt budskap går stick i stäv med de som vill totalförstöra vårt land på rekordtid. Du kommer därför endast beviljas dagsböter.

Kommentera