I morgon börjar marinens övning…


FÖRSVAR. I morgon, mellan den 11-21 maj 2020 genomförs marinövningen Swenex 20 (Swedish Naval Exercise). I övningen deltar större delen av den svenska marinen. Den utgör marinens ersättning för den uppskjutna försvarsmaktsövningen Aurora 20. Samtidigt som Försvarsmakten stödjer samhället med den nu pågående pandemin är Försvarsmaktens förmåga att upprätthålla beredskap och säkerhet viktig för tryggheten i landet och stabiliteten i närområdet, rapporterar Försvaret.

Hela andra amfibiebataljon framrycker i formation med ca: 70 fartyg över Mysingen i Stockholms södra skärgård under övning AURORA 2017. Foto: Hampus Hagstedt/Försvarsmakten

Totalt deltar ungefär 2000 officerare, civila, soldater och sjömän från de marina förbanden Sjöstridsskolan, Marinbasen, Tredje och Fjärde sjöstridsflottiljen, Första ubåtsflottiljen, Amfibieregementet och Marinstaben. Tunga och lätta helikoptrar från Helikopterflottiljen och stridsflyg från Flygvapnet deltar också. Utländskt deltagande kommer i form av en norsk fregatt som ute till sjöss kommer att utgöra angripare.

Aktuella övningsområden till sjöss är västkusten, sydkusten samt Stockholms södra skärgård. Markförband kommer framför allt att röra sig i Göteborgsområdet, Blekinge samt i Stockholmsområdet.

Totalt deltar c:a 15 större fartyg, 80 mindre båtar, tunga och lätta helikoptrar, stridsflyg och c:a 2000 soldater och sjömän…

-Pettersson säger kämpa på, om 10-20 år kanske vi har ett bra försvar igen…

Ubåtarna är i världsklass med för få. Foto: Rebecka Signäs/Försvarsmakten

Läs gärna: Svensk ubåt, skräck för USA:s flotta, svensk u-båt ”sänkte” USA toppmoderna hangarfartyg USS Ronald Reagan. Amerikanarna såg aldrig svenskarnas anfall och de såg inte när de försvann…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “I morgon börjar marinens övning…

 • age

  Vi skulle behöva bygga upp ett försvar
  mot den islamistiska invasionen också!

  Den pågår INNE i Vårt Fosterland – nu!
  Hur mycke vapen finns i alla
  stridsledningscentraler i Sverige?

  Islam är en stor makt!

  Gilla

 • Argus

  Jag läste först ”I morgon börjar Swexit”. Äntligen, tänkte jag samtidigt som jag inte förstod hur det hade gått till med våra politruker. 😉

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: