Brödraskapet och fascismen

Johan Westerholm gör en lättförståelig och kort beskrivning av det Muslimska Brödraskapet på Ledarsidorna.

Vi talar om en muslimsk organisation som officiellt fått status som terrororganisation i ett antal länder, inkluderat muslimska. En organisation som av självaste Expo fått epitetet antisemitisk. Med hjälp av Socialdemokraterna och Svenska kyrkan kan de nu ta kliv efter kliv in i det svenska samhället.

I Westerholms artikel, som bara är en i mängden av granskande, kan vi läsa hur Muslimska Brödraskapet erhåller miljoner i statliga bidrag varje år, hur Svenska Kyrkan inlett ett samarbete och hur vi påminns om att Socialdemokraternas religiösa gren, Tro & Solidaritet, redan 1999 uttalade att man vill ge islam ett allt större inflytande (lyssna på ljudfilen) i vårt land.

Ledarsidorna

Stiftelsen Doku som granskar islamismen har också de lyft fram det Muslimska Brödraskapet i ett antal artiklar. Per Gudmundson, saknad som journalist, lyfte fram islamismen på sin blogg (tyvärr inte längre uppdaterad, men fortfarande tillgänglig) och det var en läsning fler borde ta till sig, inte minst andra granskande journalister, politiker och myndigheter.

Vi minns också när TV-kanalen Axess visade det norska reportaget om det Muslimska Brödraskapet 2011. Dokumentären finns inte kvar på sajten, men på Youtube finns den att tillgå. Nedan den norska versionen i sin helhet, men du kan också söka på Youtube och hitta den svenska, uppdelad i fyra delar. Oavsett är det en skrämmande bild som den norsk/irakiske journalisten Walid al-Kubaisi visar upp och innan ni ser den (det bör/ska ni göra) ska ni ha i åtanke att denna organisation är på väg att äta sig in i det svenska samhället med benägen hjälp från socialdemokrater och kristna.

11 thoughts on “Brödraskapet och fascismen

 1. Kanske skulle det behövas en myndighet kallad typ: ”omutbar demokrati” med mandat att åtminstone förbjuda allmänna bidrag till odemokratiska föreningar? Stat, regioner och kommuner verkar inte klara det. Men en sån myndighet, ska vara opolitisk och då blir det svårt. Men det är nog dags att avkräva sina valda politiker ansvar över Sverige, välfärden och vad fan vi får för pengarna. Mandatperioderna skulle vara lite mer flexibla när väljarstödet viker i förtid, för nu kan man ibland tro att regeringen utövar brända jordens taktik mot Sverige. Oppositionen borde kunna ena sig enhälligt mot skövlande av skattemedel till uppviglande eller odemokratiska föreningar.

 2. Man känner en sådan ilska så att man vill använda sig av icke tryckbara ord och handgripliga fysiska handlingar men ens självbevarelsedrift håller ens sociala spärrar tillbaka. Dessa obskyra islamister med hjälp av det sociala etablissemanget tycks eskalera sig in i samhällskroppen och bli fullt legitima i en icke avlägsen framtid. Alla dessa ekonomiska medel de erhåller är bland annat skattepengar och sannolikt bidrag från allmänna arvsfonden. Betr arvsfonden varför öronmärks inte pengar i första hand för att hjälpa fattiga ålderspensionärer så att dess får en dräglig tillvaro med livskvalité? . Många av dessa organisationer som ansöker om ekonomiska medel från denna fond kan mycket väl vara hitte-på organisationer med ett tvivelaktigt ändamål som t e x dessa islamister vars organisation som är föremål för ansökan upphör då de har fått medel därifrån. Sedan är det bara att fortsätta med andra luft-slotts föreningar inte bara som riktar in sin vädjan och känslo-mässiga utpressning till arvsfonden utan andra inrättningar som delar ut medel till ”behövande”.

  • Omfattande bidrag till muslimska / Islamistiska organisationer betalas ut även via statliga myndigheter. Här är ett exempel av många fler.

   Journalisten Sakine Madon skrev en ledarartikel om detta den 16 maj 2017 i Västmanlands läns tidning (vlt):

   Delcitat

   Sluta ge bidrag till extremister

   I dag (16 maj 2017 min anm.) höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

   Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

   På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten (IS) och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet.

   Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”.

   Slut delcitat

   Läs mer på:

   https://www.vlt.se/artikel/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

   Bidrag till extremister och blufforganisationer. (Publicerad av SVT 16 maj 2017)

   https://www.svt.se/nyheter/svtforum/bidrag-till-extremister-och-blufforganisationer

   Lena Nyberg är ju kvinna och sosse, så hon kommer få behålla jobbet + alla förmåner och bli förlåten av Löfven & Co trots sin ovarsamma misskötsel av utbetalningarna av skattemedel för långt över 10-tals miljoner kr till islamister samt fake- och bluff-föreningar.

   Sannolikt kommer det att upptäckas att svindlerierna handlat om mycket högre summor när Timbro (och nu Doku) djupgranskar och avslöjar ännu fler utbetalda statliga bidrag, som gått rakt in på bankkontona till ännu fler islamistiska bedragare.

   • Tillägg:

    Lena Nyberg (S) är generaldirektör för myndigheten. Hur stor hennes lön är har jag inte funnit någon uppgift om, men den ligger sannolikt på en mycket hög nivå för damen på bilden nedan.

    https://www.mucf.se/sites/default/files/lena_nyberg_mucf_02_high.jpg

    Bildkälla: MUCF,se Foto: Felix Oppenheim

    Myndighetens uppgift är bl a att dela ut bidrag (skattepengar) så att andra kan genomföra olika verksamheter. Bidrag kan gå till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. Exempel:

    * barn- och ungdomsorganisationer, etniska organisationer och hbtq-organisationer.

    * internationellt ungdomssamarbete genom EU-programmet Erasmus+.

    * projekt som handlar om demokrati- och inflytandefrågor, diskriminering samt rasism och extremism.

    Mer info finns på hemsidan:

    https://www.mucf.se/

 3. Vilken ideologi det än är som är dominerande i Muslimska Brödraskapet, så har föreningen ingen godtagbar anledning att vara i Sverige.

  De äkta svenskarna har bott i detta landområde i 10 000 år och har självbestämmanderätt här.

 4. Helt sjukt att övriga partier som kallar sig ”opposition” är lika tigande som fulmedias ”journalister” om detta verkliga hot mot vårt land och folk. Korruptionen måste ha ett järngrepp i landet…

Kommentera