Regeringen ställer grupp mot grupp som vanligt

KORRUPTION. Regeringen och samarbetspartierna har beslutat om 319 miljoner i stöd till statligt finansierade kulturinstitutioner, meddelar kultur- och demokratiminister Amanda Lind under en pressträff. Man har också beslutat om ge 500 miljoner i extra stöd till medier. 

Miljoner till medier och kulturinstitutioner…

Beslut om en ny smittskyddspeng till riskgrupper dröjer. Socialminister Lena Hallengren (S) ser stora svårigheter med reformen.

Besked om ersättning till riskgrupper dröjer…

-Pettersson konstaterar att 819 miljoner för att säkra stödet till regeringen går snabbt och enkelt, annars kanske de får kritiska frågor av journalister. Riskgrupper får vänta, det normala vore att ta sjuka och riskgrupper först men…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Regeringen ställer grupp mot grupp som vanligt

 1. Korkade politiker som Som Amanda Lind ska absolut inte styra landet!
  Googla på Platon som tyckte att filosofer borde styra världen. Men också andra kunniga tekniker och och mer vetenskapskunniga individer borde ta över rodret.

 2. Och hur mycket satsar regeringen på att köpa in syrgasaggregat till äldreboenden och utbildning av personal i att sköta dessa.

 3. Kultur är inget arbete!
  Det är möjligtvis en hobby som man kan försörja sej på – men INTE av skattemedel!

  Nationalstater som Vasamuseet, Skansen mm har säkert inga problem att få sponsring där biljettintäkter inte räcker till.

  • I Tyskland har man en gång räknat och konstaterat att varje D-Mark investerat i kultur återbetalat sig för samhället 3 dubbelt efter 10 år.
   Gissningsvis det kan inte ha handlat om (svenska) mens- fitta- och kukkonst i gränslösa frihetens och feminismens namn med ändå..
   Äkta kultur berikar. Det är viktigt.

   F. ö. att bimbon Amanda Lind får vara i den positionen hon är, är en attribut för Sverige.
   🙂 🙂

 4. Tur att IKEA finns…som nu kom med skyddsutrustning .
  undra vad expressen tycker om det…
  Är det en Nazist gåva…
  Eller finns det någon där som uppskattar derras gåva..
  Ja man undrar..men jag är pessimist mot den döljartidning

 5. 1 miljard är en stöld i dessa Coronatider att tilldela för arbetslösa fotografer, som Lind uttryckte det.
  Hon kom helt av sig när frågan om vilka grupper som får dela pengarna. Gycklargruppen ( hennes man ) fick säkert sin beskärda del . Det fick han i fjol, summan på en halv miljon om jag minns rätt.
  Skansen håller på och går i konkurs, de fick icke en krona .
  Det här är bland de värsta att läsa just nu, en ren stöld av våra skattemedel.
  Pengarna hade behövts inom vården för att hjälpa folk.
  Ställer återigen från om varför vi över huvud taget har en kulturminister, eftersom den svenska kulturen förnekas av allt flera.
  Det här bör Jimmie Åkesson ta upp i Riksdagen!

 6. – Det här kommer att vara oerhört viktigt för medierna och i längden för människors tillgång till nyheter och för vår demokrati, sade kulturminister Amanda Lind (MP) på en pressträff.

  ”..vår demokrati…”
  Smaka på det lilla, men ack så viktiga, ordet ”vår”.

  Och detta skall komma från ett 5% parti? Ja, smaken är lite åt det skämda hållet.

 7. Undrar om SVT kommer att få mer betalt för inslag som detta?: https://www.svt.se/kultur/polsk-konstchef-la-in-anti-abort-budskap-i-konstverk

  ”Genom att hänga upp en skylt med den polska proteströrelsens slagord: ’kvinnors helvete’ framför den anrika konsthallen Ujazdowski Castle, ville den internationella gruppen konstnärer visa stöd till dem som på grund av pandemin inte kunnat protestera på gator och torg mot en ny restriktiv abortlag.”

  ”Chefen för konsthallen, Piotr Bernatowicz, reagerade på tilltaget med en egen omtolkning av verket. Bernatowicz ändrade budskapet till ’Abort = kvinnors helvete’, och inkluderade information om antalet aborterade foster i Polen. Verket laddades sedan upp på nätet på nytt.”

  Hmmm… Några utlänningar hänger upp en politisk skylt på ett polskt statligt konstmuseum. Konstcentrets chef ändrar lite i budskapet och Kulturnyheterna går i taket. Till saken hör att centret är till för ”samtida” ”konst”. Det kanske vore lika bra att lägga ner både centret och Kulturnyheterna? Samtida ”konst” får mig att tänka på Anna Odell och hennes fejkade (?) sammanbrott och hon som urinerade på scen i Umeå till pöbelns jubel.

 8. Jag tycker att Pettersson ska söka bidrag, nån miljon vore väl rimligt med tanke på hur många som läser bloggen ?

  • Den texten skall jag printa på en t-shirt och cykla runt i Stockholm, som jag brukar.

 9. Läste just i Sydsvenskans/HD att det är en pågående ”Dyster demokratitrend späs på av coronakris” och för allra första gången har ett EU-land, Ungern, klassats som en icke-demokrati.”
  Om det finns ett land i EU som skulle klassas som sådant är det väl Sverige.
  Hon med skatboet på skallen, som så generöst förskingrar våra skattemedel till de vänsterblivna rövslickarna i ljugmedia representerar sannerligen inte begreppet demokrati utan snarare diktaturens kreatur.

 10. Den vänsterextrema mångkulturälskande och landsförädiska familjen håller ihop !

  • Så mycket stöd så att Finland tvingades ta emot och säkert betala en prenumeration om Pravda. Ryssland skrev under fredsavtalet med Finland först på 70 talet, så rädslan var påtaglig under tiden.
   Det var efter kriget och bruna illaluktande rullar skickades till dörrar.
   Mamma skall ha kastat de i elden när de kom. Jag vill höra att någon bekräftar detta, då jag fick veta det av en släkting.

Kommentera