Åkesson: Statsministern gömmer sig bakom Tegnell


INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson anser att statsminister Stefan Löfven i för hög grad har gömt sig bakom statsepidemiolog Anders Tegnell under coronakrisen.

Steget Efter

– Ja, så är det. Det är en del av den svenska förvaltningstraditionen att det fungerar så, säger Åkesson till Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

Han får medhåll av M-ledaren Ulf Kristersson som säger att ”det är ett mönster under lång tid” att Löfven undviker debatter. Båda ger dock tummen upp till Löfvens besked att, när krisen är över, tillsätta en coronakommission som ska utvärdera det svenska arbetet.

-Pettersson säger att Löfven (S) är smart, han vet att opinionssiffrorna stiger desto mindre han säger…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Åkesson: Statsministern gömmer sig bakom Tegnell

 • Töny

  Men stiger oppositionen mer än hos dom media styrda
  instituten? För är det så så vete fan om Svenska folket
  borde ha rösträtt!?
  Det bestående intrycket av Corona krisen är att regeringen
  bara babblat, lägg sen till att landet inte ha några som helst
  beredskapslager för en pandemi, så kan man undra över vad
  dom belönas för??

  Gilla

 • JB

  Alla predikar alla likas värde, samtidigt får gamlingarna ingen vård utan kvävs till döds eftersom dom nekas syrgas. Kom ihåg att det var dom som byggde upp det välfärdssamhälle som raserats dom sista 20 åren. Som sagt så mycket var ´det uttrycket värt.

  Gilla

 • mia

  Det är ju i praktiken folkhälsoministetiet som styr Sverige och de gör ett hyfsat bra jobb om jag får säga själv. Röfven och hans anhang av inavlade nyliberala globalister förstår bara en sak: att implementera order från Bryssel. Och Bryssel är liksom Röfven paralyserade och har hållit en Jävligt lågt profil och kommer förmodligen att kollapsa när detta är över. Under krisen kan S inte heller importera valboskap så siffrorna innan corona kommer att stå sig.

  Så vem är det som skickat fram Röfven emellanåt så att han kan försöka ta åt sig äran av vad Tegnell gör? Partistyrelsen och deras spin doktorer i ett desperat försök att framstå som relevanta. Hade kanske funkar om personen varit karismatisk och intelligent…

  Gilla

  • Onkel Björn

   ”importera valboskap ”
   Enl migrationsverkets statistik jan tom apr så utfärdades 32630 uppehållstillstånd i landet. Av dessa var 5906 asylsökande och 10 445 anhöriginvandrare. Så nog fortsätter man att importera röstboskap. Detta trots Löfvéns snack om stängda gränser.

   Gilla

 • ulf

  Låt mig gissa att kommissionen kommer att bestå av JÄVIGA människor som har stor del i det inträffade, dvs personer från FHM, MSB och Socialstyrelsen, kommissionen kommer självklart att ledas av en avdankad sosse.

  Gilla

 • ruben

  En allvarlig svaghetsdetalj jag kan haka upp mej på är myndighetens förnekelse av fördelen att bära andningsmask även under ansiktsvisir. Om man tar på ansikts-/andningsmask slutar tydligen hjärnan att fungera på vårdpersonalen enligt myndigheten. Då kopplar personalen bort skyddsinstinkterna och i den förvirrade tron att andningsmasken blivit ett fullkomligt skydd börjar vårdpersonalen bete sig riskfyllt tror myndigheterna. Varför inte bara erkänna att det saknades ansiktsmasker punkt. Bristen kan ha ökat smittan mer än nödvändigt på bl.a. äldreboenden tyvärr. Det krävs nog hur, som helst ett ”levande” beredskapslager av skyddsutrustning om myndigheterna vill ta det ansvaret att försöka göra sitt bästa.

  Gilla

 • Maja 2

  Gina

  08 05 2020 at 10:25
  Du är bara avundsjuk på Greta som bygger ett namn för sig själv och som sätter Sverige på kartan.

  Säg en svensk som gjort mer för sitt fosterland?

  Greta är vettig, mer invandring, mindre utsläpp och hon redogör i detalj hur vi ska överleva coronakrisen. Hon är ett geni och det har man insett på Nobel.”

  Om du hyllar en skoltrött unge som nu ser fakta (om hon förstår ), flera flygbolag går i konkurs, flera tusentals företag likaså, då är det någonting som inte stämmer. Hennes budskap om klimatet är ren propaganda.
  Ingen är avundsjuk på henne, tycker bara synd att hennes föräldrar har försatt henne i en svår situation psykiskt.Hon mår inte bra!
  varför har vi skolplikt nu under Coronatider, när Greta stoppade elever över hela världen att delta i skolundervisningen.
  Anarki råder i landet.

  Gilla

  • jörgen

   Nej Greta är inget geni. Det hon upprepar är lyssna på vetenskapen, omedveten om att åsikterna är delade. I min värld är Greta just ett problemfyllt handikappat barn med ytterst begränsade kunskaper som marknadsförts på ett mycket smart sätt

   Gilla

  • Maja 2

   Verkar som A.f.a har hittat hit.

   Gilla

 • Billy Boy

  Regering med dubbelkommando …

  Jeanders bildblogg

  Gilla

 • ossie

  Ja när epedimin är över och alla problem med konkurser arbetslöshet och annat elände ska lösas så kommer nog populariteten att dala för svetsaren.
  Tom Melin i Aftonslasken konstaterar att Sosseriets plötsliga popularitet är ett luftslott.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Ja när pandemin är över och staten skall ha tillbaka alla miljarder dom har LÅNAT UT inklusive RÄNT,så står Sverige där med en arbetslöshet på över 50%.

   Gilla

 • ulf

  Det är smart att tillsätta en kommission, som självklart inte kommer att vara färdig innan nästa val. Löfven kan då få bort frågan från valrörelsen genom att hänvisa till att han inte vill föregripa kommissionens slutsatser.

  Gilla

 • Magnus

  …och efter kommissionen har gett sin rapport så är Stefan pensionär?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: