Stäng

Allvarligt sjuk tysk man tvingas flytta ur sin lägenhet till förmån för asylsökande

INVANDRING. Tingsrätten i Nürtingen i södra Tyskland har beslutat att en pensionär måste lämna sin kommunala lägenhet så att asylsökande kan flytta in. Den 75-åriga Klaus Roth hade överklagat domstolen mot en talan om tvångsflytt av kommunen Neckartailfingen i Stuttgart-regionen.

Bostadsbrist, arbetsbrist, brottslighet, miljö och klimatskäl talar mot invandring ändå har vi politiker som…

”Domstolen är övertygad om att upphävandet av hyresavtalet från svaranden … orsakar svårigheter … men inte överväger detta, med hänsyn till fastighetsägarens legitima intressen”, citerade tidningen ”Bild-Zeitung” från domen .

Bakgrunden är ett beslut av Esslingen-distriktet. För mer än ett år sedan tilldelades distriktet ytterligare asylsökande till byn med 3.800 invånare utöver de 40 nuvarande asylsökande.

Kommunfullmäktige beslutade därefter att ta emot invandrare i Roths 150 kvadratmeter stora lägenhet. Pensionären bör kunna hyra en mindre lägenhet för detta ändamål. Eftersom Roth och hans två år yngre partner vägrade att lämna lägenheten stämde kommunen för återtagandet av sex-rumslägenheten. Det motiverade detta på grund av att ”fullgöra offentligrättsliga uppgifter”.

Samtidigt måste samhället ta in nio invandrare, och upp till sex av dem ska rymmas i Roths lägenhet, sades det. Roth, som har haft flera slag och lider av astma och diabetes, måste nu lämna lägenheten senast 30 september. Enligt lokala medier är Roth mycket välkänd i byn. Senast hjälpte han till som förare för vårdföreningen och vårdade äldre. När hundratusentals asylsökande under några månader flödade till Tyskland under 2015 hade Roth varit aktiv i en hjälporganisation för asylsökande.

Länk

-Pettersson säger att så kan det gå, invandringen drabbar även dem som varit för invandring…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 reaktioner på “Allvarligt sjuk tysk man tvingas flytta ur sin lägenhet till förmån för asylsökande

 1. Att skydda/hjälpa asylsökande är tydligen en dålig karma. Låt oss alla ta lärdom av mannens misstag.

 2. I Sverige förvånas man inte över något alla numera, men
  Tyskar har ju alltid varit stolta över sig själva, men tydligen
  finns det syltryggar även bland deras politiker?
  Inget Deutsland uber alles längre då?

  1. Stava rätt, och Deutschland über alles ingår inte längre i Tysklands Nationalsång, Det heter

   Einigkeit und Recht und Freiheit
   Für das deutsche Vaterland!
   Danach lasst uns alle streben
   Brüderlich mit Herz und Hand!
   Einigkeit und Recht und Freiheit
   Sind des Glückes Unterpfand;
   |: Blüh’ im Glanze dieses Glückes,
   Blühe, deutsches Vaterland! 😐

  2. Precis som Socialister av Röd/Gröna spolierat Abzurdistan har Diktator Merkel,drivit Tyskland till botten !
   Minns när Kohl öppet i TV,varnade för denna hagga någon gång,på 90-talet.
   Tyvärr lyssnande man inte på honom,och idag ser vi resultatet över hela Europa.

 3. Han fick vad han har hjälpt till med att skapa.
  Tycker inte det minsta synd om honom, and karma is a bitch.

 4. Inget anmärkningsvärt eg. HÄNDER JU DAGLIGEN I SVERIGE SEDAN ÅRATAL BAKÅT!

  1. Jo,detta är inget unikt fall. Utan att veta vem som äger fastigheten, finns i Tyskland en paragraf ”om egennyttjande”.
   Detta innebär att en hyresgäst som bott i årtionden,kan tvingas flytta ut, t.ex. om ägaren påstår,att han systers kusin skall flytta in !!
   Att detta drabbar de lite efterblivna Bundesländerna i södra delen av landet,är även typiskt.
   Baden/Würtenberg är ett Grönt näste,som fortfarande tror på troll o, Greta !!
   I Berlin går det förutom ovanstående exempel,till som i Abzurdistan. De gamla och sjuka tvingas ut från deras Vårdhemsplatser som sedan inkvarterar, ”de s.k. stackars barnen o. deras anhöriga”….
   Just nu flyges sådana in från Grekland och placeras ut över hela landet.
   I ett meddelande som de korrekta tydligen missat,framgår att c;a 50 % av de ankommande ”ensamstående” har familjära kontakter att flytta in hos !!!!

   1. Stora släkter flyttar till Europa . Anhörigas anhöriga.Ingen koll på läget.

 5. Min bekant fick förfrågan om hon kan flytta till en etta från sin lilla tvåa. Det här kommer nog att bli vanligt att svenskar avhyses från stora våningar till mindre till förmån för våra nya.

 6. Och om han protesterar det minsta lilla blir mannen brunmålad och kallad för både det ena och det andra precis som här i Sverige med andra ord.

 7. När hundratusentals asylsökande under några månader flödade till Tyskland under 2015 hade Roth varit aktiv i en hjälporganisation för asylsökande.”
  Karma! Ungefär som kvinnan i Sverige som blev mördad av sin sambo, afghanen .

 8. Allt fler både i Sverige och Tyskland borde nu inse att för de styrande politikerna går de ny-invandrade före ALLT.

  I Göteborg får barn inte plats på sin närmaste skola utan tvingas åka till andra ändar av staden, för att nyanlända går FÖRE både närhetsprincipen och syskonförtur.

  https://www.gp.se/nyheter/göteborg/massiv-kritik-mot-skolvalet-i-göteborg-fullständigt-haveri-1.27699963

  Vissa barn tvingas resa mer än en timme enkel resa till problemskolor och får inte gå med sina grannar och klasskompisar i skolan i området de bor, för NYANLÄNDA har förtur!
  -Är detta ens lagligt att ge förmåner baserat på att man inte är född i Sverige?!

  1. Ja, det är lagligt har kalifen Sharifan Mullöfven uttalat. Säg inte emot, då uttalar Han en fatwa mot dig och Anders Lindberg mfl hussnutar bland Hans fotfolk verkställer utfrysning och gatulopp. Utan rättegång och domstols beslut.

  2. Citat från Flashback:
   Nu har ju barnkonventionen blivit svensk lag, och det skulle vara intressant om någon överklagade den positiva diskriminering det innebär att låta nyanlända utländska barn få gå före svenska barn i kön bara utifrån att de har en annan nationell bakgrund:

   Artikel 2 1:
   ”Konventionsstaterna ska respektera och tillförsäkra varje barn inom deras jurisdiktion de rättigheter som anges i denna konvention utan åtskillnad av något slag, oavsett barnets eller dess förälders eller vårdnadshavares ras, hudfärg, kön, språk, religion, politiska eller annan åskådning, NATIONELLA, etniska eller
   sociala ursprung, egendom, funktionsnedsättning, börd eller ställning i övrigt.”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: