SD begär debatt om döden på svenska äldreboenden

PANDEMI. Sverigedemokraterna har lämnat in en begäran om att riksdagen, i enlighet med 6 kapitlet 23 § riksdagsordningen, kallas till särskild debatt om döden på äldreboenden till följd av Coronaviruset, enligt ett pressmeddelande

Som en betydande förklaring till Sveriges höga dödstal jämfört med våra grannländer har det lyfts att virusspridning i stor skala ägt rum i äldreomsorgen. Att Sverige inte klarat att skydda sårbara grupper från smitta har pekats ut som ett misslyckande av ansvariga i regeringen. Särskilt förödande har utvecklingen varit på äldreboenden i Stockholmsregionen, som först drabbades av utbredd smitta. 123 boenden av 227 i regionen hade redan under påskhelgen smittade inom väggarna enligt en ny enkät.

Att Sverige till skillnad från andra länder haft en för begränsad provtagning, saknat termiska kontroller och att personal inte tillhandahållits nödvändig skyddsutrustning har sannolikt bidragit till döden på svenska äldreboenden. Vittnesmål gör också gällande att det förekommit att personal arbetat trots symptom, möjligen för att karensavdraget aldrig avskaffades, och att anställda haft svårt att förmås följa basala hygienrutiner.

För att undvika motsvarande katastrof drabbar hela landet behöver politiken ta ett nationellt ansvar. Rikets styrande bör inte gömma sig bakom myndigheters, kommuners och huvudmäns ansvar. För att kunna skydda äldre runt om i landet från död och lidande begär vi en särskild debatt om döden på svenska äldreboenden.

Henrik Vinge kommenterar: – Vi måste göra allt som står i vår makt för att äldre i övriga landet inte drabbas lika hårt som de på Stockholms äldreboenden. – Sverige har dubbelt så höga dödstal som våra nordiska grannländer tillsammans. Ett av skälen är att regeringen misslyckats med att skydda de äldre.

-Pettersson säger att SD:s begäran är berättigad. Tidigare statsepidemiologen och smittskyddsexperten Johan Giesecke har som en förklaring till att viruset kunnat spridas på äldreboenden angett att där arbetar många nyanlända migranter som till följd av språkförbistring och andra omständigheter inte följt grundläggande hygienregler.

Det är klart att regeringens misslyckande integrationspolitik har gått ut över de gamla genom att politikerna använder äldreomsorg och hemtjänst som en arbetsmarknadsåtgärd för oanställningsbara som inte talar eller förstår det svenska språket!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “SD begär debatt om döden på svenska äldreboenden

 1. I denna coronakris skulle det vara intressant att få reda på HUR MÅNGA ÄLDRE som dör en naturlig död (av ålderdom eller av annan sjukdom än corona). Redovisa detta om det finns någon på jorden som kan det, Jag tror knappast det.

 2. Akutvård Sverige !

  De ansvariga framröstade politikerna och Sveriges s.k. ledare fortsätter där nazisterna slutade.

  Skillnaden är bara att de ansvariga och Sveriges s.k. ledare gör det mot sina egna landsmän, och mot de som röstat, jobbat och slitig ihop pengar till dessa hemska människor och deras partier.

  Spottar svenskarna i ansiktet och fortsätter att få röster. 🤨

  Hur sjukt får Sverige bli !? 🤮

  • Det absolut bästa som kan hända Sverige i dag är att INGEN går och röstar.
   Detta går givetvis inte att genomföra, men om de flesta som har rösträtt anammar detta upprop så kommer nog inget parti upp i mer än fyra % och därmed inte in i riksdagen, vilket ä bra för Sverige.

 3. Ja det är ju jättesmart att sätta dit nyanlända som inte kan språket hos människor med både nedsatt syn o hörsel, det måste va på förslag
  från Annika Strandhäll?

  Nazisterna under kriget var nästan humanare när dom gasade, dom dog ganska snabbt från sina plågoandar, medan våra plågoandar låter dom gamla dö i en långt utdragen dödskamp. Skrämmande!

 4. Och vad kommer den debatten att leda till för de gamla och personalen inom äldreomsorgen ute i den riktiga verkligheten mån tro ?
  Det ska bli spännande att se.
  Snart 2022 och val, det märks.

 5. Skrämmande när mina två väninnor säger att de är nöjda att deras mammor hann undan Corona. Att man skall behöva tänka så.
  Bådas föräldrar bodde i ålderdomshemmen och dog för ett par år sedan. Som om det inte var trist då, hur skulle det kännas i dag att sitta ensamma i sina rum utan tillsyn av familjer. Och rädslan …

 6. Ekvationen är väldigt enkel.

  Säg att en pensionär har arbetat in 3 miljoner till sin pension.

  Avrättar regeringen 100 000 pensionärer, blir det 100 000 x 3 000 000 = 300 000 000 000 SEK direkt i statskassan.

  Så frestelsen blir gärna ständigt stor att vanvårda, svälta eller direkt mörda pensionärer, genom bland annat vägra vård.

  Heltokigt att det hela hänger ihop på detta sättet, en direkt uppmuntran till massmord på äldre.

 7. helt rätt men kommer inte bli något av med detta tyvärr
  allt fortskrider enligt soSSarnas plan
  ju fler äldre svenskar som flyttar in i en 1a med lock ⚰ ju fler raketforskare kan tas in…

  • Och ju fler som dör i dessa ”lock”, desto fler äldreboenden kan läggas ner och pengarna omfördelas till ”raketforskarna”.
   Fast kan kan ju undra vad vi ska med alla raketer till.

 8. I USA är de 13 delstater med högst andel döda per antal invånare (med undantag av elfte platsen) styrda av en guvernör som är Demokrat.
  Tydligen större dödlighet i delstater styrda av Demokraterna. I Sydamerika, Afrika och Asien är dödsantalet lågt trots att majoriteten av jordens befolkning bor där men i länder som styrs av globalister är det stort antal döda. I Vitryssland som är antiglobalistiskt dö nästa inga alls.Vad kan detta bero på?

  • Mördar regeringen vill bli av med oss äldre….??
   Bara lysna på strandhäll .??
   Nazist rötter föds man med….??

 9. Om politiker brutalt kastar ut åldringarna från deras boenden vilket snarare är deras hem. Då är inte tanken långt bort att hjälpa till med att snabba upp dödsprocessen så att kostnader kapas och bostäder blir lediga.
  Jag tror att denna inställning är mer utmärkande för politiker i Stockholm än i övriga Sverige.

 10. På allra högsta politiska nivå har det ljugits om en ”Svensk vård i världsklass”

  Fd socialförsäkringsminister och fd socialminister Annica Strandhäll (S):

  https://toklandet.files.wordpress.com/2017/01/strandhc3a4ll-alternativ-fakta.jpg

  Bildkälla: toklandet,files,wordpress,com

  Nu har det avslöjats på flera håll i Sverige hur mycket denna påstådda ”vård i världsklass” verkligen är värd …

  Sjuksköterskan Latifa Löfvenberg i Gävle larmade. Vittnar om att coronasjuka i äldreomsorgen kvävts till döds utan syrgas i flera dagar.

  – ”Det är folk som dör. Det är fruktansvärt!” Hon intervjuades på engelska språket av distriktsläkaren Jon Tallinger, Tranås. Video nedan med huvudsakligen ljudinspelning av telefonsamtal. Videons titel: ”Wittness to murder” (Publicerades den 28 apr. 2020. Speltid 12:11)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=iIaO_CvbWZ4&w=560&h=315%5D

Kommentera