Aftonbladets Anders Lindberg är ett hot mot rättssäkerheten!

INSÄNDARE. Aftonbladet är en del av det som kallats ”Den tredje statsmakten”. Dess politiske chefredaktör heter Anders Lindberg. Deras uppgift är att kritiskt granska statsmakten. En av de viktigaste förutsättningarna för rättssamhället. Vi har vare sig tjänstemannaansvar eller författningsdomstol som andra länder.

Rolf Malm

Anders Lindberg har en lång meritlista inom det socialdemokratiska partiet. Allt från SSU-ordförande till sakkunnig i både regeringen och UD. En sann sosse med andra ord. Hans nuvarande jobb innebär att han kritiskt ska granska sitt regerande parti. Det klarar han naturligtvis inte. Han fungerar tvärtom som dess förlängda arm med allt han skriver och säger. Även om det med andra mått oftast är stockdumt och lögnaktigt.

Sverige kan inte längre kallas en rättsstat. Svenska medier är med få undantag helt beroende av ekonomiskt stöd från dem de ska granska. Man biter ju inte den hand som föder en. Praktexemplet är ju statstelevisionen. Som nu finansieras med drygt 8 miljarder om året. Via skattsedeln betalar vi med omvägen över regeringen alltså vår egen indoktrinering. Det är ju fullständigt absurt! Vi kunde lika gärna bo i Kina eller Nordkorea. Vars media-rapportering vi ju jämställer med fablernas värld. Ändå tror jag att befolkningarna där är mer medvetna om hyckleriet. Här tror vi ju att vi lever i en demokrati där all politisk makt utgår från folket. Sådant bjäfs hånler säkert herr Lindberg åt när han kvitterar ut sin väl tillmätta lön. Eller kanske är han själv så hjärntvättad att han inte inser vilket fult spel han deltar i.

Anders Lindberg på socialdemokraternas 1:a maj firande i Malmö. Bild från Wikipedia

Gäller det för alla andra svenska journalister, vilket man kan misstänka, så är vi illa ute. Särskilt som även hela statsförvaltningen deltar i spelet. Ett fullständigt makalöst exempel är när 280 UD-tjänstemän skriver till regeringen för att vid eventuellt maktskifte slippa lojalitet mot nya makthavare. Ett regelrätt försök kringgå grundlagen alltså. Än värre är ju att inga som helst disciplinära åtgärder vidtagits mot dessa kretiner som av folket förutses vara politiskt opartiska för att få sina högt betalda jobb. Tydligare kan den institutionaliserade hjärntvätten inte demonstreras. Men inte tydligt nog för att herr Lindberg ska reagera och informera väljarna om svindleriet. Han är ju inte dum i huvudet, så det måste vara ett medvetet val att blunda för attacken mot demokratin. Han delar ju blindheten med övrig journalistkår. Med undantag för några jagade, men allt populärare alternativmedia. Som Lindberg & Co kallar för hatsajter. Som denna där jag skriver detta. Dock utan hat mot Anders Lindberg som person eftersom jag inte känner honom annat än som usel journalist. Men som jag har rätt att vara heligt förbannad på.

Rolf Malm

Ps. Min bok ” Sverige 2084” är till hälften klar. En tänkt, framtida vidräk-ning med nutida politikers svek mot svenska folket. Som om 50 år förhopp-ningsvis rannsakas av våra efterlev-ande. Prov på kapitel ur boken kan läsas här på Pettersons blog i tidigare inlägg. Tack för allt stöd!

Swish 0722 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30 . För kotakt rolflmalm@gmail.com

11 thoughts on “Aftonbladets Anders Lindberg är ett hot mot rättssäkerheten!

 1. Han är dock inte journalist, utan Han är ”skribent” på Aftonbladets ledarsida och tidningens ~politiska~ chefredaktör. Fin titel, men egentligen är han bara opionsbildare med röd agenda.

 2. Delegationer från Nordkorea har besökt såväl SVT som Aftonbladet ( eller var det Expressen?) för att ta lärdom av hur man kan styra ett helt folk utan att använda våld.

 3. Det mesta i artikeln är helt korrekt men det är inte sant att SVT/SR & Co. är rädda för att bita den hand som föder dem. Det är faktiskt tvärtom. Sveriges politiker är skiträdda för SVT/SR & Co.

  • Tror jag inte alls på, det finns hur mycket som helst
   SVT/ SR hade kunnat ta upp, men det blir sällan någon
   kritik från Regim media., istället kör man nonsens reportage
   ,
   man biter inte den hand som öser skattemedel över dem, det märks hur SVT/SR tuffat till sig sen alla tvingats bekosta deras verksamhet, nu riskerar dom inte att förlora kunder!

 4. Strålande nyheter nu bland allt elände. Aftonslasken ska spara 100 Miljoner. 50 tjänster bort. Passa på att sparka Anders Lindberg hans utkräkningar har nog kostat tidningen massor.

  • Bättre han sitter där han sitter, där hans ordbajsande och tokerier kan beskådas av alla och värderas därefter. Pajasen skall ses och beskådas varje dag, tror faktiskt att han skäms ibland då hans grodor slipper ur mun innan han tänkt klart.

   … i annat fall kommer han bara att ”förpassas” till nån myndighet där han får nåt att säga till om, vilket vi inte vill….. och där vi inte kan ha koll på`n.

  • Mitt i allt mörkret en ljuspunkt,och positiv nyhet !
   Måtte flera av de andra propagandablaskorna,tvingas till samma åtgärder.
   Bland de c:a 10 % arbetslösa som prognostiseras i sommar finns då i raden,en uppsjö av socialistiska skribenter.

 5. Vi har faktiskt tjänstemannaansvar men efter Palme är det ordentligt urholkat. Tidigare kunde ”oaktsamhet” leda till följdverkningar med sedan statsapparaten infesterats av sossar och andra vänsterblivna är det bara direkta grova brott som kan beivras.

Kommentera