Stäng

Tidigare S-politikern Ilija Batljan anhållen av Ekobrottsmyndigheten

BROTTSLIGHET. Ilija Batljan, född i Montenegro i dåvarande Jugoslavien, kom till Sverige 1993 och är en fastighetsentreprenör och före detta socialdemokratisk politiker. Han är VD för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB Norden), som är noterat på Stockholmsbörsen.

Ilija Batljan. Bild från Wikipedia

Åren 2005-2009 var han kommunstyrelsens ordförande (S) och kommunalråd i Nynäshamns kommun. Mellan den 1 maj 2010 och 3 maj 2011 var han landstingsråd (S) i opposition i Stockholms läns landsting. Ilija Batljan avgick som landstingsråd den 3 maj 2011, och tillträdde en befattning som vice VD i Fjärde AP-fondens fastighetsbolag Dombron AB, sedermera namnändrat till Rikshem AB. Den 9 december 2015 gav bolagets styrelse besked att de beslutat skilja honom från det uppdraget.

I december 2015 fick han sparken från vd-jobbet på Rikshem sedan det uppdagats att han gjort stora fastighetsaffärer för egen räkning utan att informera styrelsen. Själv sa Batljan att han informerat styrelsen om affärerna.

Den tidigare socialdemokratiske politikern, grundaren och vd:n av fastighetsbolaget SBB, Ilija Batljan, har anhållits av Ekobrottsmyndigheten. Detta efter ett misstänkt brott mot marknadsmissbrukslagen.

Bolagets aktie störtdyker på Stockholmsbörsen och är ner 20 procent en halvtimme efter att bolaget gått ut med informationen.

Pressmeddelande 

Ilija Batljan får sparken från Rikshem

UPPDATERAT: Ilija Batljan frigavs onsdagen den 6 maj och återgick till sitt jobb som vd. Han är dock fortfarande misstänkt.

-Pettersson säger Ilija Batljan mer än att detta är inget ovanligt, speciellt inte när det gäller socialdemokratiska politiker, men Ilija Batljan är inte dömd ännu, bara misstänkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 reaktioner på “Tidigare S-politikern Ilija Batljan anhållen av Ekobrottsmyndigheten

 1. Polisen lyckades aldrig gripa de tre ”modiga män”,
  som rånade min pappa när han hämtat pensionen på
  dåvarande Posten.
  Han identifierade dem med säkerhet som ”jugoslaver”.

  Dessa ”modiga män” finns troligen kvar i Södertälje?

 2. Off topic. Mitt inlägg är utanför ämnet, och dessutom länkar jag ogärna till en sida som begått misstaget att skrota kommentarsfunktionen. Nämligen Samhällsnytt som jag endast sporadiskt besöker efter deras tokiga beslut.

  Men, men….jag länkar ändå till en sedelärande händelse som vi måste lära oss av. Vi måste lära oss att slå tillbaka ! ….. https://samnytt.se/lilla-my-slog-ned-hela-ranarganget/

  1. Ha ha ha! Busarna fick så de teg!

   Vilken härlig tjej! Hoppas att hon ej blir straffad för att hon försvarat sig!

   1. Hon kan väl bli åtalad för misshandel. Ingenting förvånar längre.
    Reagerade våldsamt med att vem som helst har rätt att beträda marken där lammen betar på grund av allemansrätten.
    Flera stulna lamm på senare tid, kanske beror på ramadan ,inte vet jag .Men misstanken är stor och kanske rätt. Vem annars stjäl lamm?

  2. När inte polisen lämnar signalement så lämnar hon själv ut det på Facebook. Den svenska modellen enligt Morgan. Gör allt jobb själv.

 3. Vem har gett alla ministrar inklusive statsministern alla oskäliga löneökningar genom dom sista åren? Det sägs vara en lönenämnd, men vem är det som utser lönenämnden? När man näst intill fördubblar sin lön inom en mandatperiod är det väl frågan om inte detta också kan räknas som ekonomiska oegentligheter? Ingen annan grupp har fått liknande påspädning. Kan det va för utmärkt utförd styrning av landet??

  1. Det måste fråga tills de svarar.. Hur kan de insisterar att de representerar folket när dem skor se på oss! Vi arbetar och bekostar deras liv i lyx! Och vad åstadkommer dem? De tillåter, folk som äventyrar allt vi och våra förfäder byggt upp, komma och hota vår säkerhet och välfärd … En detalj vi inte ska glömma! Ebba Busch som 2017 sa att inga mer moskéer skulle byggas sa 2018, efter att ha fått 50.000kr mer i mån, att det skedde ingen islamisering i Sverige!

 4. Med några skickliga lagvrängare så plockar de säkert ut Baljan oskadd, hel och ren.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: