Inga bevis för att coronaviruset kom från det kinesiska laboratoriet


PANDEMI. Det finns för närvarande inga bevis för att coronasmittan skapades i ett kinesiskt laboratorium. Det säger nu underrättelsekällor till den brittiska tidningen The Guardian. Men den brittiska regeringen tycker att det finns frågor kring hur smittan uppstod.

Wuham Institute of Virology. Bild Global Times

Det var i söndags som USA:s utrikesminister Mike Pompeo i en intervju med tv-bolaget ABC hävdade att det nu finns bevis för att coronasmittan ursprungligen kom från ett laboratorium i den kinesiska staden Wuhan. Vilka bevis han syftade på redovisades inte.

Men enligt källor från underrättelsesamarbetet Five Eyes, en allians mellan Storbritannien, USA, Australien, Nya Zeeland och Kanada och som den brittiska tidningen The Guardian citerar, finns det i nuläget inga konkreta bevis för att så skulle vara fallet.

Underrättelsekällorna säger att det inte finns något som indikerar att en läcka från laboratoriet skulle kunna ha orsakat coronapandemin, enligt tidningen.

Den statsägda kinesiska tidningen Global Times skriver i en kommentar att USA kommer med grundlösa anklagelser.

Australiens premiärminister Scott Morrison säger i en kommentar att det mest sannolika fortfarande är att smittan uppstod på en djurmarknad, men att inget går att utesluta.

Världshälsoorganisationen WHO menar att USA inte ännu presenterat något konkret bevis för utrikesminister Pompeos anklagelse.

Den brittiska regeringen kommenterar inte underrättelseuppgifter men menar att det självklart finns frågor som måste besvaras om virusets ursprung och inledande spridning.

-Pettersson säger att mycket är oklart, men president Trump och utrikesminister Pompeo borde vara tysta eller presentera bevis när de uttalar sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


13 responses to “Inga bevis för att coronaviruset kom från det kinesiska laboratoriet

 • Roland Salomonsson

  Det har spridits en systemskiss över sambanden tid/geografi ang Corona sedan en tid. När man studerar nätverken, så finns en ”singelkälla” ”bat” utpekad.
  Utgivaren är en institution kopplad till Oxford University. Nu hör till saken att denna institution, samt några andra institutioner i Oxford tidigare kopplats även till MI6, som avslöjats med att använda institutionernas rapporter för att ”akademiskt legetimera” FEJK NEWS.
  Kina´s version är t ex att Corona spreds av det amerikanska laget i Militär-OS 2019. Kom ihåg att Corona -pandemins Fas 1 uppenbarligen pågick hela 2:a halvåret 2019, men att första larmet råkade komma från Kina.

  Alla rapporter om Corona´s ursprung bör tas med en STOR nypa salt de närmaste ca 3 åren.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Nej, det är inte bra för ekonomin att bli osams med Kina gäller att stryka medhårs !

  Gilla

 • Sea Gull

  Spår av Coronaviruset hittades i avloppsvattnet på Schipol i NL , i början på mars.

  Gilla

 • Nordboeren

  Forskare har hittat spår av coronaviruset i Stockholms avloppsvatten
  https://bit.ly/3b0RRUA

  Gilla

 • MrR

  Jag förmodar då ATT det finns bevis för att viruset kommer från fladdermöss eller köttmarknaden finns inte det så är det 50/50.

  Gilla

 • Suzie

  Professor Luc Montagnier, a French Nobel Prize winner, said in an interview on the French channel CNEWS that the Covid-19 virus is partially lab grown. His research showed that it contains small sequences from HIV, the AIDS virus.
  Winner of the Nobel Prize in Physiology or Medicine in 2008, Professor Montagnier insists that more and more researchers are coming to the same conclusion; that coronavirus is partially lab grown.
  He finally says that evidences and research papers are being suppressed; and that nobody can exert any kind of pressure on him, considering his legacy and Nobel credentials.

  Gilla

  • Pettersson

   Det verkar som Bo vet vad jag läser och inte läser…

   Gilla

  • Roland Salomonsson

   När US und.tjänster OCH MI6, det senare genom bl a Oxford University, sprider samma budskap, så handlar det sannolikt om något helt annat än ”opartisk data”.

   Sedan svarar Kina med liknande påståenden om US, d v s att viruset odlats där i ett lab. Nu går det faktiskt att spåra ålder och ursprung på viruset, så länge det inte muterat. Blandar man in HIV-sekvenser, så är det sannolikt inte ursprung Kina.

   Gilla

 • Peter Skoglund

  Mycket spekulationer och teorier kommer vi att få höra i denna fråga.

  Förhoppningsvis så kanske de vetenskapliga bevisen och sanningen, dyker upp en vacker dag.

  Fast ett virus kommande ursprungligen från Kina och staden Wuhan är det. Eller?

  Gilla

 • Leif

  Matmarknaden

  Gilla

 • Leif

  Hur hållbara är bevisen att smittan kommer från höstmarknaden?

  Gilla

 • Lönsamheten

  Det uppenbara har framkommit: Det är bobbavandringen som är anledningen till att äldre dör på äldreboenden.

  Lönsamheten kom inte för de äldre alls.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: