Stäng

Inga bevis för att coronaviruset kom från det kinesiska laboratoriet

PANDEMI. Det finns för närvarande inga bevis för att coronasmittan skapades i ett kinesiskt laboratorium. Det säger nu underrättelsekällor till den brittiska tidningen The Guardian. Men den brittiska regeringen tycker att det finns frågor kring hur smittan uppstod.

Wuham Institute of Virology. Bild Global Times

Det var i söndags som USA:s utrikesminister Mike Pompeo i en intervju med tv-bolaget ABC hävdade att det nu finns bevis för att coronasmittan ursprungligen kom från ett laboratorium i den kinesiska staden Wuhan. Vilka bevis han syftade på redovisades inte.

Men enligt källor från underrättelsesamarbetet Five Eyes, en allians mellan Storbritannien, USA, Australien, Nya Zeeland och Kanada och som den brittiska tidningen The Guardian citerar, finns det i nuläget inga konkreta bevis för att så skulle vara fallet.

Underrättelsekällorna säger att det inte finns något som indikerar att en läcka från laboratoriet skulle kunna ha orsakat coronapandemin, enligt tidningen.

Den statsägda kinesiska tidningen Global Times skriver i en kommentar att USA kommer med grundlösa anklagelser.

Australiens premiärminister Scott Morrison säger i en kommentar att det mest sannolika fortfarande är att smittan uppstod på en djurmarknad, men att inget går att utesluta.

Världshälsoorganisationen WHO menar att USA inte ännu presenterat något konkret bevis för utrikesminister Pompeos anklagelse.

Den brittiska regeringen kommenterar inte underrättelseuppgifter men menar att det självklart finns frågor som måste besvaras om virusets ursprung och inledande spridning.

-Pettersson säger att mycket är oklart, men president Trump och utrikesminister Pompeo borde vara tysta eller presentera bevis när de uttalar sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

13 reaktioner på “Inga bevis för att coronaviruset kom från det kinesiska laboratoriet

 1. Det har spridits en systemskiss över sambanden tid/geografi ang Corona sedan en tid. När man studerar nätverken, så finns en ”singelkälla” ”bat” utpekad.
  Utgivaren är en institution kopplad till Oxford University. Nu hör till saken att denna institution, samt några andra institutioner i Oxford tidigare kopplats även till MI6, som avslöjats med att använda institutionernas rapporter för att ”akademiskt legetimera” FEJK NEWS.
  Kina´s version är t ex att Corona spreds av det amerikanska laget i Militär-OS 2019. Kom ihåg att Corona -pandemins Fas 1 uppenbarligen pågick hela 2:a halvåret 2019, men att första larmet råkade komma från Kina.

  Alla rapporter om Corona´s ursprung bör tas med en STOR nypa salt de närmaste ca 3 åren.

 2. Nej, det är inte bra för ekonomin att bli osams med Kina gäller att stryka medhårs !

 3. Spår av Coronaviruset hittades i avloppsvattnet på Schipol i NL , i början på mars.

 4. Jag förmodar då ATT det finns bevis för att viruset kommer från fladdermöss eller köttmarknaden finns inte det så är det 50/50.

 5. Professor Luc Montagnier, a French Nobel Prize winner, said in an interview on the French channel CNEWS that the Covid-19 virus is partially lab grown. His research showed that it contains small sequences from HIV, the AIDS virus.
  Winner of the Nobel Prize in Physiology or Medicine in 2008, Professor Montagnier insists that more and more researchers are coming to the same conclusion; that coronavirus is partially lab grown.
  He finally says that evidences and research papers are being suppressed; and that nobody can exert any kind of pressure on him, considering his legacy and Nobel credentials.

  1. När US und.tjänster OCH MI6, det senare genom bl a Oxford University, sprider samma budskap, så handlar det sannolikt om något helt annat än ”opartisk data”.

   Sedan svarar Kina med liknande påståenden om US, d v s att viruset odlats där i ett lab. Nu går det faktiskt att spåra ålder och ursprung på viruset, så länge det inte muterat. Blandar man in HIV-sekvenser, så är det sannolikt inte ursprung Kina.

 6. Mycket spekulationer och teorier kommer vi att få höra i denna fråga.

  Förhoppningsvis så kanske de vetenskapliga bevisen och sanningen, dyker upp en vacker dag.

  Fast ett virus kommande ursprungligen från Kina och staden Wuhan är det. Eller?

 7. Det uppenbara har framkommit: Det är bobbavandringen som är anledningen till att äldre dör på äldreboenden.

  Lönsamheten kom inte för de äldre alls.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: