Trångt på Göteborgskrogar: ”Kan inte uppfostra en full”

NÖJESLIV. Både krögare och miljöförvaltningen i Göteborg larmar om att det trots rekommendationerna är trångt på stadens krogar, skriver Göteborgs-Posten. Bakom betalvägg.

Krögaren  menar att varken svartgul tejp på golvet eller uppfostrande kommentarer till gästerna hjälper.

– Det går inte att uppfostra en full människa, säger Öznur, – De ser en kompis, drar dit och plötsligt blir de fem, sex, tio personer.

Öznur vill nu att kommunen tar en del av krogarnas kostnader så att de kan hålla stängt i några veckor utan att gå under ekonomiskt.

-Pettersson har svingat några bägare i sina dar, faktiskt så många så jag brukar säga till den oäkta hustrun att tänk om jag haft alla pengar jag lagt på brännvin, fan vad jag skulle kunna supa då…

Nåväl, det var dåtid och jag undrar varför krögare Nurettin Öznur försöker uppfostra fulla människor? Släpp inte in dem som är för fulla när de kommer och släng ut dem som blir för fulla på plats, det borde inte vara några problem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

2 thoughts on “Trångt på Göteborgskrogar: ”Kan inte uppfostra en full”

  1. Om Öznur nu redan har glömt bort det, så får han inte servera berusade personer sprit. Och är de berusade redan när de kommer så ska de inte få komma in. Det är enkla regler som Öznur ska känna till som krögare.

    Men det är klart, det gäller att tjäna så mycket kosing som det bara går och avanserna på alkohol är i många fall mer än ok. I alla fall om man har ett rymligt samvete och inhandlar sin alkohol från annat håll än de reguljära.

    Öznur borde också veta att ”då spriten går in, går vettet ut”.

  2. När andravågen av viruset slår till kommer myndigheterna ta dessa människors beteende som intäkt på att pöbeln inte inser sitt eget bästa utan måste kontrolleras av en stark, vuxen, ansvarstagande och kärleksfull statsmakt, och så tar vi ytterligare ett stort steg mot det totalitära helvete vi lärt oss önska.

Kommentera