SD med på Löfvens möten – ses som normalisering

INRIKES. Sverigedemokraterna bjuds in till statsminister Stefan Löfvens veckomöten med partiledarna om coronakrisen – något som kan vara ett tecken på att partiet normaliseras, skriver Expressen i ett långt reportage.

Tidningen har pratat med politiska källor och forskare som tror att krisen kommer att ändra synen på SD.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Henrik Vinge har gjort upp med sina motsvarigheter i de andra partierna om hur riksdagen ska kunna arbeta under krisen, då den är kraftigt reducerad till 55 ledamöter. Det i kontrast till efterspelet till valet 2018, då SD vare sig fick vara med i tilldelningen av presidieposter i riksdagens utskott eller bli en del av det kvittningssystem övriga partier har.

– Det här kanske blir den stora effekten på det inrikespolitiska planet, att SD kommer att bli ett parti som andra, säger statsvetaren Li Bennich-Björkman.

Samtidigt har SD tappat väljarstöd under coronakrisen påtalar alla medier, men SD ligger fortfarande högre än valresultatet.

-Pettersson uppmanar dock Sverigedemokraterna till att vara försiktiga, vi behöver inte ett till parti som alla andra, men samarbete behövs annars blir det inget resultat…

För övrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av sin feministiska regering med sig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “SD med på Löfvens möten – ses som normalisering

 1. Det gör man för att kunna lägga skulden/ansvar på alla partier och inte bara på S

 2. ”något som kan vara ett tecken på att partiet normaliseras”

  Snarare ännu ett steg mot en enpartistat, med allt vad det innebär.

 3. Ska SD gå på samma fint som Ny Demokrati gjorde på 90-talet? Isåfall kommer SD vara ett minne blott till nästa val. Glöm inte bort folket som har röstat fram SD:s framgångar. Vi behöver inte ha en Judas till i historie boken.

 4. Beror också på hur mycket SD vill och tänker bli ett PK-parti !
  Kanske består riksdagen framöver av en 8 klöver istället för en 7 klöver + ett Islamistiskt parti, den som lever får se vad som händer efter ödesvalet 2022.
  För egen del blir det naturligtvis en röst på AFS 2022 precis som i valet 2018 och i senaste EU-valet.

 5. En varg (fiskmås) är alltid en varg (fiskmås) även när de bjuder in till djävulens bord.
  Socialdemokraterna med deras s.k. ledare vill väl ha nån att skylla på, när det ska förklaras att Sverige har skyhögt högre fall av döda i Corona än vad Norge, Danmark och Finland har.

  Då kommer det skyllas på allt och alla, men Socialdemokraterna med deras s.k. ledare kommer säkert att förklara att de gjorde allt rätt och han haft rätt.

  Ungefär lika rätt som att svenska pensionärer är bara en hög belastning, medans baaaarn ( män 18 – 50 år ) ifrån icke skidåkande länder är EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  Spottar svenskarna i ansiktet, ändå röstar en del svenskar på honom.

  Idiotin är underlig !

 6. Kom ihåg!!!

  Löfven naziststämplar Moderaterna och Sverigedemokraterna.

  Statsminister Stefan Löfven oroas av Ulf Kristerssons och Jimmie Åkessons möte. Han anklagar nu också bådas partier för att vara nazistiska. – Jag noterar att samarbetet mellan de brunblåa har fördjupats. Den politik som kommer fram ur sånt samarbete kan aldrig vara bra för svenska arbetare eller välfärden, skriver Löfven till Aftonbladet. (Publicerat den 5 Dec 2019)

  https://nyheteridag.se/lofven-naziststamplar-moderaterna-och-sverigedemokraterna/

  Nazisterna i Löfvens familjeträd

  https://pbs.twimg.com/media/DdtsRmcVMAA_lwC.jpg

  Politikfakta

 7. Kanske inte bästa läge nu i dessa coronatider att politikerna skall börja på och leka i sandlådan.

 8. Socialdemokraterna är kanske på väg att koka ihop något. Svenska flaggor i massor vid varje framträdande särskilt bakom Stefan Lövfen och pins med svenska flaggan på alla kavajslag.
  Lövfens tal går ut på sammanhållning och inte kritisera regering och myndigheter.
  Parollen verkar vara ett folk en stat. Hur han nu ska få ihop det på slutet tro med en sönderfallande stat utan pengar och en stor muslimsk minoritet som inte vill in ordna sig i folket utan i stället ordna med en egen shariastat.

  • Sossarnas fascism från 1930-talet har de svårt att tvätta bort.
   När inte kartan stämmer gör man om den efter eget tycke och återigen vajar den svenska fanan i deras ”budskap”. Sossarna som förr var ett arbetareparti är nu till för bidragstagare och den socialdemokratiska adeln, de som skor sig på den svenska arbetande befolkningen.

 9. Jag förstår inte hur SD kan ge sig till att samarbeta med Socialdemokraterna med deras rasistiska historia.Ingen annan socialdemokrati i Norden har en sådan rent av blodbesudlad historia. Tycker synd om Sverigedemokraterna.

 10. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Verkar som vi kämpat förgäves mot /-klöverns verklighetsfrämmande politik. Att svika när man kan fånga den fula fisken på kroken är ett svek mot de 100-tusentals väljare som vill ha en radikal förändring från de etablerade partierna politik.
  Kommer inte SD att ”växla upp” och kräva mer så finns det andra alternativ att stödja.

Kommentera