Man i svenskflaggad båt hittad till havs – söker asyl i Norge

INVANDRING. En ensam man fanns ombord på en mindre svenskflaggad segelbåt som hittades mitt i Skagerak mellan norska Kristiansand och danska Hirtshals i dag. När norska myndigheter skulle hjälpa honom sa han att han sökte asyl, skriver den norska räddningstjänsten Hovedredningssentralen på Twitter.

Omständigheterna är i övrigt oklara och polisen har kallats in i fallet.

Räddningsledaren Owe Frøland berättar för Dagbladet att asylsökande är en man. Han kommenterar inte mannens nationalitet eller ålder.

– Han är inte svensk, men har uppehållit sig i Sverige, säger Frøland. – Personen i fråga har skaffat sig en 10 m lång vit segelbåt i Sverige som han har lagt ut med.

Enligt mannen själv har han kört runt Skagerrak i minst två dagar och väntat på att någon ska kontakta honom, säger Frøland.

-Pettersson säger att det låter som någon icke segelkunnig så jag är rädd för att vi får tillbaka honom…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Man i svenskflaggad båt hittad till havs – söker asyl i Norge

 1. ”Inte svensk, men har uppehållit sig i Sverige”.
  Den beskrivningen kan stämma in på hundratusentals individer som tagit del av vår välfärd eller begått diverse brott.

 2. Han var väl för dum för att kunna segla den stulna båten?
  Han hade väl drivit ut i havet?
  Varför inte låta honom driva vidare?
  Han var väl på väg till de 7 oskulderna?

 3. Bara för en xxx nationalitet missbrukar svenska flaggan så kalla INTE personen svensk tack !!!

 4. Norge har förberett sig i god tid för att stoppa en invasion t ex från Sverige:

  Delcitat

  Migrantkrisen i Europa

  Norge förbereder sig på svensk asylsystemskollaps.

  Norges statsminister Erna Solberg vill ha en norsk krislag där asylsökande kan avvisas vid den norska gränsen. Lagen ska kunna användas om asylsystemet i Sverige kraschar. I Danmark avvisar regeringspartiet Venstre ett liknande lagförslag i Danmark – men håller ett vakande öga på utvecklingen i Norge.

  Faran är så stor för att Schengen-samarbetet och att asylsystemet i Sverige faller samman att Norge bör ha en krislag för att hantera ett sådant scenario. Det utspelet gör Norges statsminister Erna Solberg, i den danska tidningen Berlingske. För att hantera ett sådant kris-scenario har Erna Solbergs regering utformat en ny lag som gör det möjligt för norska myndigheter att avvisa asylsökande som inte kommer direkt från ett konfliktområde. (Publicerad redan 21 februari 2016)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://nyadagbladet.se/inrikes/norge-forbereder-sig-pa-svensk-asylsystemskollaps/

  • Om jag ska spekulera lite.

   Lycksökare som var missnöjd med livet i Sverige. Inte det lyxliv han lovades av människosmugglarna. Stjälar en båt för att pröva lyckan någon annan stans.
   För låg IQ för att navigera och driver runt innan han slutligen plockas upp i Norge.
   Eftersom han söker asyl kan vi utesluta att det rör sig om en europé.

 5. Välkommen till globalisternas auktoriserade och certifierade soptipp.
  Öppet jämnt. Aldrig stängt. Inga begränsningar. Vi tar emot va´ skit som helst. Vår personal ställer inga besvärande frågor. Tack för att ni valde Sverige !

  • Nämenvadå? Han har snott (stulit) en segelbåt i Sverige och vill fly trots att han uppenbarligen inte kan hantera en segelbåt. Han flyr för sitt liv för att inte bli fast i Sverige. Han kanske kände sig obekväm med gullande batiktanter på migverket och vill helst ha med fru och barn, moster, morbror, farbror, kusinerna och brorsan, syrran + några till i familjen. Hade han stannat i Sverige så hade saken varit ”biff” Underliga äro H*****s vägar.

Kommentera