Rumänsk liga döms till fängelse

BROTTSLIGHET. Den rumänska ligan, – Petrut Chiricea, Liviu Ghervase, Simona Manole och Mariana Ramona Lupu, som specialiserat sig på att stjäla för äldre döms till måttliga fängelsestraff och utvisning.

Gärningsmännen har sedan 2011 vid olika tillfällen och i olika konstellationer åkt in och ut ur Sverige och begått brott mot främst äldre. Offren som den nu dömda kvartetten födda på 1920-talet och framåt.

Gärningsmännen har stått bakom den äldre personen i butiksköer och registrerat koden som offret knappat in vid betalning. Därefter har personerna stulit plånboken alternativt endast betalkortet och gått till en bankomat och tagit ut pengar. Offren har upptäckt stölderna först när det redan varit för sent. Det rör sig om c:a 50offer och en halv stulna kronor.

Personerna har slagit till i södra och mellersta Sverige i huvudsak. Här finns flera västsvenska orter – Skara, Lidköping, Uddevalla, Borås, Landvetter och Varberg.

Polisens Circa-grupp, lokaliserad i Vårgårda och Göteborg, är specialiserad på att utreda seriebrottslighet mot äldre och har utrett också denna liga. Man kunde komma gärningsmännen på spåren genom en noggrann kartläggning.

När personerna ännu en gång var på väg in i Sverige slog polisen till.

– De fyra som nu är dömda kom hit med färjan till Karlskrona i november 2019. Då var polisen i Syd på tårna och gjorde en kontroll. Därefter blev personerna anhållna och häktade. De har suttit häktade fram tills domen föll och de är fortsatt häktade fram tills domen vinner laga kraft, säger Anders Larsson, gruppchef på Circa-gruppen.

Simona Manole, 43, döms till 4,5 års fängelse. Petrut Chiricea, 40, och Liviu Ghervase, 39, döms till 4 års fängelse medan Mariana Ramona Lupu, 39, döms till 3,5 års fängelse.

Det rör sig om grova stölder, grovt egenmäktigt förfarande, grova bedrägerier och försök till detsamma. De döms inte på alla åtalspunkter.

Utvisningen är av någon anledningen endast på tio år.

-Pettersson hade gärna sett ett betydligt längre fängelsestraff som avtjänats i Rumänien…

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

8 thoughts on “Rumänsk liga döms till fängelse

  1. De är snart ute igen efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden och utvisnig från det trygga och heligt mångkulturella Sverige är ingen garanti !

  2. Hur många tusen zigenare finns det inte i Abzurdistan ? Dessa tycks det inte ske någon speciell spaning på. Dygnet om sker olika inbrott,inom alla olika områden.
    Just nu tycks ”vitvaror” i nybyggnader,vara speciellt efterfrågade.Men dessa ziggizar stjäl vad de kommer över.Bl.a. såg Stenbock en notis om,att ”kläder på tork” åter kommit på modet bland dem !Detta och höns var redan för 80 år sedan populära objekt.

Kommentera