Ica-tiggaren i Oxelösund anmäld för stöld


BROTTSLIGHET. Tiggaren vid ICA i Oxelösund är polisanmäld för ringa stöld. Alex eller Gsn som han kallas besökte idag ett obemannat solarium i centrala Oxelösund. Därifrån plockade han med sig en stor pappersrulle, 50 cm bred och 40 cm i diameter avsedd för att gästerna ska torka solariebänkarna med. Pappersrullen kostar 336 kronor. 

Ni känner till ordspråket, det börjar med en knappnål och slutar med en silverskål. Nåväl, otur för tiggare Alex så var solariet försett med övervakningskamera även om bilderna inte blir av bästa kvalité. 

 

TIDIGARE 2018-05-18 Pettersson har fått mejl från tiggaren vid ICA i Oxelösund.

TIGGERI. Oxelösundsbor och andra har varit rejält upprörda över tiggaren och hans eventuella liv i London, vilket märks inte minst på Facebook där kommentarerna haglar.

Nu har Pettersson fått ett mejl från tiggaren, där han erkänner att det är han på bilderna, påstår att han heter Alex och att han inte lever i London. Det tror jag på men inte på resten. Jag avstår från att översätta, dels därför att jag är dålig på språk och att det lätt blir fel. Så mejlet är exakt som jag fick det.

”evrething its fake the pictures its from my friends pictures .. and i don t ‘ live in london i live in tulcea i live in bulgarian . sofia . i take somme pictures from internet dowlnand . i dont have nothing just my children and my parince . thanks alex its my name no gsn”

Gsn eller Alex har raderat bilder och mycket text på sin Facebooksprofil där han skrev att han bodde i London.

Han verkar inte helt nöjd med med publiciteten på Petterssons blogg. Nu är det så att romer från Rumänien och Bulgarien överlag är närmast omöjliga att säkert identifiera. Romer avskyr myndigheter och lever helst sina liv helt dokumentlösa och utan godkända id-handlingar. Det optimala för en rom är att födas bland sina egna utan att registreras av någon myndighet i hemlandet. Det gör romerna av naturliga skäl nästintill hopplösa att kontrollera och identifiera av exempelvis polis, skattemyndigheter och liknande inrättningar. Därtill ska läggas romernas ovilja att överhuvudtaget ha något samröre eller utbyte med människor utanför det egna romska folket. Kort sagt: Ica-tiggaren kan vara vem som helst, utgöra sig för att vara vem som helst, säga sig bo var som helst – ingen kan med säkerhet veta. Det är för övrigt inte ovanligt att tiggande romer har flera boenden; ett traditionell boende och ett boende i misär och fattigdom att visa upp för att väcka medlidande och i förlängningen optimera tiggarförtjänsten. Däremot är tiggare i gemen inte fattiga och tigger för sitt dagliga uppehälle. Det är en myt. Romer tigger för att det är lönsamt. I vissa fall mycket lönsamt. Väljer givare att tro något annat är det upp till varje givare. Var och en gör som han och hon vill med sina egna pengar. Det gäller såväl givare som tiggare.

Varför upprörda på tiggaren i Oxelösund? 

TIDIGARE 2018-05-08. Tiggaren vid Ica lever lyxliv i London

TIGGERI. Tulcea är en stad i i östra Rumänien nära gränsen till Ukraina, från den staden kommer Gherghisan Gsn Budi. Det har gått bra för Gsn i livet, numera lever han ett behagfullt liv i London enligt hans egen Facebook. BMW:en är dock registrerad i Rumänien och bilderna ser inte ut att vara tagna i London.

Gsn är också känd som tiggaren utanför Ica i Oxelösund, där har han suttit i runt fem år, då och då avlöst av sin pappa, för att åka hem till sin fattiga familj i Rumänien. Det är i varje fall vad han säger till dem som hjälper honom med pengar, mat och kläder.

Det är bara ett problem. Gsn ljuger, han reser till en plats där livet ser allt annat än fattigt ut. Grattis alla som låtit er luras…

Några kommentarer från en Oxelösundsbo:

”Jag är såååå arg för jag har hjälpt honom extremt mycket med pengar, kläder och allt”

”Han lurar folk, han har lurat Oxelösund i fem år”

Några kommentarer från Gsn till hans egna bilder nedan:

”Ett komplicerat liv, utan stress och det kommer alltid att finnas ett sofistikerat problem. Jag önskar dig en vacker söndag”

”Du kan inte begära mer av gud än du kan bära…”

”Ge hjärtat vad du frågar, respektera ditt ord, var ambiös och stolt, och det viktigaste, be gud om hälsa”

Den uppmärksamme läsaren kan på bilderna nedan se GSN, hans son och hans far som löser av GSN från sitt arbete som enligt hans Facebooksprofil består av romantisk smörja…än en gång grattis till er som gett till den fattige tiggaren…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Ica-tiggaren i Oxelösund anmäld för stöld

 • Tre kommuners införda förbud mot tiggeri strider inte mot lag | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] -Då menar Pettersson att de Lokala ordningsföreskrifterna i Oxelösund från den 2010-02-17 borde gälla, men varken politiker, kommunens tjänstemän eller polis verkar vilja ta tag i Ica-tiggaren i Oxelösund. […]

  Gilla

 • Bajen666

  Det är svårt att få en gammal hund att sitta så även att få en zigenare att låta bli att stjäla….gamla djungelordspråk.

  Gilla

 • Kurt

  Han behöver väl skithus papper, som tjejen vid Netto som skiter i Terrängen bakom NETTO.
  Hundskit måste plockas upp, hur är det med Zigenares skit? Ha de påsar med sig?

  Gilla

 • Rolf

  De flesta zigenare som levt i århundraden i Europa, består av klaner som självmant isolerat sig från den övriga befolkningen i landet de bor i.
  Klanen bestämmer över familjerna och hur de ska leva.
  När barnen inte går i skolan och umgås med befolkningen, minskar deras chanser till jobb. De väljer tigga/plocka burkar/stjäla, för de blir inte anställningsbara.
  Tragiskt men sant.
  Varför vill de inte anpassa sig till det nya samhället och ge sina barn chansen till ett bättre liv?

  Gilla

 • Klas.

  Dom har klister i händerna.

  Gilla

 • ståfräs

  Det var Romer som byggde Sverige, ”ordspråk från Liberalerna”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Denna stackars missförstådda och orättvist behandlade importerade framtida Sverige-räddare får skaffa sig en mer lönsam sysselsättning så att han/hon inte behöver stjäla !!!!!!
  Det går bra för landsförrädarnas kriminella Folkhem nu och vilken tur att Trolljägarna med den vänsterextrema hycklaren och miljonären Aschberg i spetsen nu börjar igen på politiskt korrekta och mångkulturälskande TV3.
  För att inte tala om SVT:s nya satsning på en serie om icke svenskar som växte upp i ghettot Husby på 90-talet.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Oj…förvånad…NEJ, det är som det alltid är…tjuvar och banditer !

  Men det är … baaarn som är EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  Idiotin är total !

  Gilla

 • Maurice

  Tiggande romer ska inte finnas i Sverige. Tiggeri ska förbjudas.
  Alla gap o skrik människor (Pascalidou, Bergkvist, Schulman, mfl) ska bara hålla käften. Majoriteten av Svenska folket vill inte ha dem här. Svenska folket vill ha trygghet, ordning och reda.

  Gillad av 1 person

 • Kungen

  Förbjud allt tiggeri. Kör iväg alla tiggare ur landet. Hur svårt kan det vara ??

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Papperslös flykting?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: