”Många har bokat resor till sina hemländer”

INVANDRING. Konsumentrådgivaren Ismahan Ayranci i Rinkeby-Kista i Stockholm fick igår priset Blåslampan för sitt arbete, ett pris som delas ut av idella organisationern Sveriges konsumenter och tidningen Råd & Rön.

Konsumentrådgivaren  Ismahan Ayranci blir Årets Blåslampa.
Foto: Nils Petter Nilsson

Ismahan Ayranci är en som verkligen brinner för att hjälpa de som bor i hennes stadsdel, skriver TV4 och hon hjälper invånarna i Rinkeby-Kista, bland annat med att lära dem sopsortering.

Ett bekymmer för Rinkeby-Kista borna verkar också enligt Ismahan Ayranci vara att eftersom det är ramadan ”vi har så många som bokat resor till sina släktingar och sina hemländer” och det får ekonomiska konsekvenser för mina konsumenter. Tvister som nu ska avgöras av Allmänna Reklamationsnämnden.

Den vanligaste frågan är alltså enligt Ismahan och TV4 hur konsumenterna ska få tillbaka pengar för förskottsbetalning för resor.

-Pettersson noterar att som vanligt resor mycket folk hem dit de flytt ifrån, det är tydligen inga problem för släkten att bo kvar i dessa länder och de bor tydligen inte i Sverige eftersom de reser till hemländerna.

Man kan också undra om finansiering för resorna och om inte resenärerna har något arbete att sköta, men de kanske har tagit semester.

Steget Efter

TV4 Play… 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “”Många har bokat resor till sina hemländer”

 1. När jag och min man flyttade hem efter några år utomlands fick vi en massa problem med svenska staten.
  Vi tillbringade somrarna i Sverige i vår villa som vi flyttade tillbaka till.

  När vi kom tillbaka permanent tog det 6 månader innan vi fick barnbidrag för våra svenskfödda barn!!

 2. Undrar om priset blåslampan är för att denne fick använda blåslampa som läromedel, annars gick inte det utlärda ända fram. Förr fanns det pekpinne i skolan för dom som hade lite svårt att lära sig veta hut, till vissa andra behövs det aningen tyngre saker som blåslampa

  • Ska inte blåslampan användas mot henne och de organisationer hon finansieras av?

 3. ”Öppna ERA hjärtan!”

  – och töm plånboken och avstå från
  pension och allt annat!

 4. När man inte arbetar och inte bidragar med något kan man resa ditt man vill.
  Vi skattebetalare betalar!
  Vad är det för fel på dessa indevider??
  Inte ge bara ta är det ptuttfetten säger??
  Skitstövlar säger jag!
  Ponnsan
  AfS

 5. Aldrig! Ingen från MENA-länder behöver åka till norden för asyl-skydd. Om de kommer ska de mötas av samma levnadsvillkor och plikter, som svenskar. De behöver lära sig språket, ta lån för bostad och utbildning ( om de blir betrodda ). Villkor, som alla andra svenskar normalt har. De ska naturligtvis arbeta för sin försörjning och betala samma avgifter för välfärden, som svenskar och svenskarnas familjer gjort hela sina liv i generationer. Dessutom ingen kriminalitet ska accepteras och strykas medhårs. Allt annat är diskriminering och en styggelse mot svenska folket. Hur svårt kan det vara? Jag väljer det parti, som förstår det och verkar för det.

 6. Har någon av er Sveriges konsumenter blivit tillfrågad vid val av pristagare?
  Tänkte väl det, vi svenskar påstås gång efter annan ha givit utmärkelser till fler och fler mestadels människor med svåruttalade namn.
  Är det en regel eller lag att nu ska vi inte bara betala utan, vi som egentligen inte finns som folkgrupp, endast skall tillhandahålla medel men inte bestämma till vad medlen skall användas?
  Hur länge skall vi vara undantaget all uppmärksamhet eller service?
  Vi som arbetat och slitit häcken av oss för att få en lite bättre tillvaro på äldre dagar.

 7. Tycks inte bekymra svenska skattebetalare, då detta fortgår år ut och år in. Är ganska säker på att,de också får pengarna tillbaka.😫

Kommentera