Utsikt från framtiden

INSÄNDARE. Jag skriver på boken ”Sverige 2084” Jag har kommit halvvägs. Det är en personlig uppgörelse med dagens politiker och de ansvariga för Sveriges förfall med förlust av folkhemmet och välfärden. När politiker i hybris trott sig leda en human stormakt som skulle visa hela världen vägen till framtiden. Men som glömde det svenska folk som givit dem förtroende. En spekulation om hur man om 50 år kommer att betrakta vår märkliga tid. Om man då fortfarande får tänka själv.

En byggde upp och en rev ned.

Kapitel 8

Sedan personvalssystemet infördes i Sverige har det blivit svårare att skapa nätverk som utövar makt bakvägen. Efter att vi sent omsider fick en författningsdomstol likt andra länder blev det också svårare för politiker att smita undan ansvar och för partierna svårare att enbart tillsätta folk med rätt partibok i ledande ställning. Tidigare hade riksdagsmän valts av invånarna i sin hembygd. De levde som folk i allmänhet och utan förmåner och höga löner. I riksdagen tilltalades de med efternamn och hemort. Persson i Bamstorp, Andersson i Lensboda, Krook i Byggfors etc.

Men sedan dess hade Socialdemokraterna i nästan 100 år byggt upp ett enormt nätverk av partitrogna. Via fackföreningarna och LO, en efterhand genom-politiserad statsförvaltning och ett helt vänsterinriktat utbildningssystem. En mängd av statsbidrag beroende frivilligorganisationer och konsumentföreningar. Alla poster i regerings-kansliet och departementen tillsattes nepotistiskt med närstående. Kompetens och för-troende bland väljarna kom i andra hand.

När internet och alternativa medier allt mer tog över de gamla papperstidningarnas och statsTV:s och radions roll tvingades man ge upp presstödet och TV-skatten och därmed statens informationsmonopol. Folk vägrade allt tydligare att betala skatt för att bli politiskt indoktrinerade. Med tillgång till fria internationella medier såg man hur main-stream-media i Sverige enbart rapporterade från den svenska ankdammens censurerade horisont och på förvirrande nyspråk.

Rolf Malm

Tack för allt stöd som gör research och skrivande möjligt.

Swish 0722 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail.com

5 thoughts on “Utsikt från framtiden

  1. 2084 är Sverige sedan länge ett Islamistiskt land !
    Tur att man slipper uppleva detta, synd om våra barn barnbarn och barnbarnsbarn men de får väl tacka alla politiska landsförädare och deras femtekolonnare för väl utfört arbete.
    Skämt o sido, allt är en enda stor tragedi.
    Allt började ödesåret 1968 när extremvänstern tog makten och likt en elakartad bakterie förökade sig och tog sig in överallt i samhället.

  2. Socialdemokraterna har givit bort kommande generationers framtid i bistånd till värdelösa projekt i bajsländer.

Kommentera