Ge de ensamkommande ett försprång

Feministiskt Initiativ i Strömstad vill ge kommunens ensamkommande ett försprång in på bostadsmarknaden.

Om detta kan man läsa i Strömstads tidning, men enligt partiets representanter är man feltolkade. Det här kan man läsa på deras Facebook-sida.

I samma tidning kunde man 2016 läsa att bostadsmarknaden i kommunen såg ut som den gjorde och fortfarande gör runt om i Sverige. Dryga 7 års väntan på en hyreslägenhet i centrala Strömstad exempelvis. På frågan huruvida man såg ljust på framtiden svarade allmännyttans representant att kommunen har ett hårt tryck på sig och att man då inte visste.

2019 publicerade Strömstads tidning en ny artikel i ämnet bostäder och iden får vi veta att många ungdomar tvingats tacka nej till arbete och studier p.g.a. den rådande bostadsbristen i kommunen. Många unga har också avstått att bilda familj när bostadsmarknaden i Strömstad inte kan förse dem med lämpliga bostäder.

För närvarande bor de ensamkommande i det gamla och vackra vandrarhemmet Crusellska (bild från Bohusläns museum) men där löper avtalet bara året ut. Var de ska bo sedan vet inte de som tog emot dessa unga män med öppna armar. Eftersom Feministiskt Initiativ har 7 representanter i Strömstad borde väl det problemet vara ur världen, eller…?

12 thoughts on “Ge de ensamkommande ett försprång

 1. Tänka att hönsen i Fi aldrig kan leva som de lär. Som sagt de har sju representerar i Strömstad, bara att hugga i och ge barnen husrum hemma hos sig. Sluta gnäll och ge f*n i att lägga det på skattebetalarna.

 2. Det borde också innebära att varje nyfödd svensk får en registrering om bostad vid födelsen. Varför, därför att i Sverige är alla lika mycket värda, Svenskar är också en av alla även utan h i slutänden.

 3. => Allt i enlighet med set stora LANDSFÖRRÄDERIET,
  som t.o.m. SÄPO står bakom!

  Kontraktet, som socialdemokraterna skrev med
  muslimerna redan 1999, gäller ännu!

 4. Förmåner, förmåner. Svenska ungdomar
  bor hemma ,har ingen bostad trots arbete.
  Då får människor fr andra sidan jordklotet
  fina nya lägenheter, ofta hyran betald. Arma land

 5. Man kan ställa sig i bostadskö I Stockholm med SAMORDNINGSNUMMER. Och få hyresrätt precis på samma villkor som de andra köande med personnummer.
  Samordningsnummer får man på några olika sätt.

 6. De som är födda i Sverige vet vi också precis när de kom. därför ska de automatiskt gå in i bostadskön vid sin ankomst.
  Precis som alla invandrare som slängt sina papper.

  • Jävla skitstövlar….skit i folket och äldre som arbetar och betalar skatt.
   En vacker dag kommer onskan till Er.
   Jag ber för det.
   Ponnsan
   AFS

 7. Det finns lediga lägenheter i Iran, Afghanistan, irak, varför ska snyltgästerna särskilda privilegier om ni vill ha ’rättvisa’ förutsättningar.
  Varför ska dom som inget tillför alltid gå före i Sverige? Är det det som är jämställdhet i den humanitära supermakten

Kommentera