Trump har beordrat flottan att krossa iranska patrullbåtar som retas…

FÖRSVAR. USA:s president Donald Trump säger att han har beordrat den amerikanska marinen att förstöra alla väpnade iranska båtar som trakasserar amerikanska fartyg. Detta kommer en vecka efter att 11 båtar från Irans islamska revolutionsgarde svärmat runt amerikanska militära fartyg på internationellt vatten i Persiska viken och ibland kom farligt nära.

Iranska patrullbåtar svärmar runt USAs flotta

Det följer också på Irans tillkännagivande att de framgångsrikt hade placerat sin första militära satellit i omloppsbana efter att ha skjutit upp den med hjälp av en raket från Qassed. USA och andra anklagar Iran för att använda det framväxande rymdprogram som täckmantel för forskning och utveckling av ballistiska missiler med lång räckvidd.

Trump tillkännagav sina instruktioner till marinen via en Tweet den 22 april 2020. Han nämnde inga detaljer om de nya reglerna för amerikanska krigsfartyg med avseende på iranska båtar. Det är inte klart om förstörelse av utländska fartyg i avsaknad av en fysisk attack eller en formell förklaring av fientligheter nödvändigtvis skulle vara laglig enligt internationell rätt.

”Jag har instruerat den amerikanska flottan att skjuta ner och förstöra alla iranska patrullbåtarbåtar om de trakasserar våra fartyg till havs”, lyder Trumps Tweet.

The Drive

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1252932181447630848

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Trump har beordrat flottan att krossa iranska patrullbåtar som retas…

  1. Undrar hur USA hade reagerat på att en utländsk flotta hade drivit runt med stridsskepp på internationellt vatten precis utanför Washington.

    Beter sig som den där dryga jävla ungen i mellanstadiet som viftade med händerna framför en och sa att luften var fri, för att sedan börja lipa när man slog honom på käften.

  2. Det gick ju sådär när Iran slog tillbaka mot USAs avrättning av General Soleimani i Irak förra året då hundratals amerikanska styrkor sket på sig i skyddsrummen och drabbades av ”hjärnskador” vilket i praktiken betydde att de dog. Missilerna slog igenom luftvärn och allt.

    Sedan har vi alla sett bilderna på gråtande tillfångatagna USA soldater efter att de ertappats med försök till sabotage i iranska vatten….

Kommentera