Vem har lurat på oss den vansinniga idén att den som tagit sig in illegalt i Sverige är lika svensk som den som bott här hela sitt liv?

ETNICITET OCH KONST.  Svensk- och bildläraren ”Jessica” skriver på förstelärarbloggen på Lärarförbundets hemsida med anledning av ett undervisningsprojekt kring samtidskonst: ”Konsten och dess värld skapar naturliga ingångar och möjligheter till att uppmärksamma och diskutera bland annat identitet, tillhörighet, miljö, etnicitet, strukturer, beteende och normer.”

Vem försöker lura i oss att alla dessa hör hemma och passar i Sveriges miljö och klimat.

-Pettersson läser “möjligheter till att uppmärksamma och diskutera bland annat identitet, tillhörighet, miljö, etnicitet, strukturer, beteende och normer” precis det som dagens kulturutövare inte gör, kulturen ska granska makten och moralen men dagens kulturutövare springer i stället maktens ärendet och moralen saknas när de tigger pengar av samma makt.

“Vem har lurat på oss den vansinniga idén att den som tagit sig in illegalt i Sverige är lika svensk som den som bott här hela sitt liv?”, skriver Richard Sörman på Det Goda samhället…

Sedan 1968, när vänstern marscherade in på redaktionerna runt om i landet och på SVT samt SR har de slutat kritisera sitt eget kritiserande eftersom det i grund och botten är detta kritiserande som utgör den aktuella maktens existensberättigande.

Såväl inom politik som inom skola och kultur är det traditionskritiken, kritiken av naturen, av historien, av det givna, av vårt samhälle och kultur som dominerar och legitimerar. Det är alltså kritikerna som har makten och om kulturen verkligen vill fungera oberoende av makten måste den också befria sig från det ständigt kritiska perspektivet. Det är dags för kulturen att sluta vara maktens bandhund. Det är dags för kulturen att frigöra sig från vänsterns tvångströja och återigen lära sig att bejaka vår värld och vår existens. Om den kan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Vem har lurat på oss den vansinniga idén att den som tagit sig in illegalt i Sverige är lika svensk som den som bott här hela sitt liv?

  1. Åsa Romsons (MP) inlägg i debatten har för alltid placerar miljöpartister i facket ‘begriper ingenting’. Om Åsa Romson idag – när hon går runt på stan – inte använder skämskudde då borde hon söka hjälp. Samt en hel del andra som delar hennes intellekt.

  2. Jessica förstelärare har blivit det på grund av extrem pk och kan stapla pks värdeord i höga staplar samt rabbla dem på längden och tvären.

  3. Idag är det etniskt äkta infödda svenskar som inte räknas som just svenskar, nu är det Somalie-svensk Irak-svensk Afghan-svensk osv osv som gäller i Folkhemmet !
    Ett stort tack till den landsförädiska och mångkulturälskande familjen 7 och deras femtekolonnare till väljarkår.
    Norge hade sin Quisling och han fick sitt rättmätiga straff !!!!!!!

Kommentera