S bakåt och SD framåt i Sölvesborg

INRIKES. I Sölvesborg som styrs av Sverigedemokraterna går SD starkt framåt enligt en färsk opinionsundersökning. Mätningen, som är gjord av Sifo, baseras på 500 intervjuer och visar att ökningen för SD är signifikant samtidigt som Socialdemokraterna backar.

Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande tillsammans med Jimmie Åkesson. Bild Åkessons Facebook Sölvesborg är parets hemstad.

SD skulle idag få 36 procent – en uppgång med 7 procent sedan valet. Samtidigt backar Socialdemokraterna med sex procent, från 33 till 27 procent. – Även med felmarginalen är det en signifikant uppgång för SD och en minskning för S, säger Toivo Sjörén, opinionschef på Sifo till Expressen.

Louise Erixon, kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg, menar att SD:s ökning grundar sig i att hon leder ”en stabil majoritetskoalition med mycket handlingskraft”.

Samtidigt kritiserar Johanna Beijer (S), oppositionsråd i kommunen, styret för att de ”lägger jättemycket förslag och ska förändra mycket, det är ganska stressande för tjänstepersonskåren”.

Samstyret i Sölvesborg har redovisat 220 olika förslag under mandatperioden så tjänstemännen vet vad de ska göra.

-Pettersson misstänker att det finns en hel del att göra i Sölvesborg efter långvarigt socialdemokratiskt styre…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “S bakåt och SD framåt i Sölvesborg

 1. Apropå kommunarbetare.
  Jag har en släkting som jobbar som någon form av fastighetsskötare i Lidingö kommun. Vill inte exakt gå in på vad hen gör men inte jobbar de ihjäl sig. Hen är extremt frustrerad över latheten och får ständigt skit för att vilja “förstöra” för de övriga eftersom hem hellre vill jobba för att få timmarna att gå. Långa fikapauser, privata ärenden på arb.tid där de t.o.m. använder tjänstebilen och massor av annat.
  Vad jag förstår jobbar de max 2 tim om dagen.
  Hen får inget medhåll från chefen då denne är lika lat.
  Om ni skattebetalare bara visste bråkdelen av hur det går till där skulle ni bli ursinniga.

 2. Naa, stackars tjänstepersonskåren. Måste de jobba för sin lön…. 😁

  Skämt åsido de verkar friskare i huvudet i Sölvesborg än i övriga landet där Löfvens förtroende ökar starkt. Vilket är märkligt med tanke på att ingen jag träffat med har förtroende för honom. Alla är rungande överens om att Löfven och co är värdelösa.

 3. Tyvärr lika enkelt som Löfvens uppgång. I krig och kris vill folk ha det som det är. Man vet vad man har men man vet inte vad man får.

 4. Ni är så bra i Sölvesborg m fl skånska kommuner! Det är genom er förändringen av Sverige börjar verkar det som. På nationella planet tävlar de andra partierna om att ta avstånd men eftersom ni är de enda som lyssnar på väljarna får fler och fler upp ögonen för hur bra det blir i närmiljön när man faktiskt tar vallöften på allvar och inte bara lovar runt vart fjärde år. Ni är bäst!

 5. Johanna Beijer är sossen som tror att kommuninvånarna röstar för att skydda “tjänstepersonskårens” villkor, i första hand.

  Men för tusan. Vakna nu!

  Kommuninvånarna vill ha bra service och valuta för sina skattepengar. Vilket innebär att både politiker och “tjänstpersonkåren” ska prestera.

  Att sossar är maktbenägna och bygger mycket av sin politik på nepotism, är ingen större nyhet.

  Bra att det nya styret i Sölvesborg levererar och att invånarna får ökat förtroende för detsamma. Betyder att saker görs bra.

 6. ”Tjänstepersonerna” ska ha en blåslampa i häcken. Inget målande av naglar, springa på stan eller ständigt fikande på arbetstid. Gör ert förbannade jobb och gnäll inte. Inför stämpelklocka för tjänstehjonen.
  I den privata sektorn är det ytterst få av er som platsar!

 7. Socialdemokratisk invandrings politik är betydligt mer stressande för resten av samhället Johanna lilla.

 8. Där har sosserådet Johanna säkert rätt. Det är många tjänstehen som behöver bytas till riktiga tjänstemän som sköter sina åligganden korrekt utan att sabotera i det dolda. Egna politiska preferenser får man lämna till valurnan.

 9. Johanna Beijer (s), verkar ha fullt upp med sitt genus-trams och får svårt att hänga med i Louise´s tempo. “Tjänste-PERSONS-kåren” ; Jösses människa, gör ditt jobb istället !

 10. När kreti och pleti får känna på Svensk vänligpolitik så är den inte så tokig i alla fall.

Kommentera