Att veta är att veta att man inte vet

Rolf Malm har tidigare arbetat som reklam- och pr-konsult. Rolf var bl.a. mannen bakom Postens uppmärksammade kampanj ”Ett brev betyder så mycket” och var också den som introducerade texter på Arlas mjölkförpackningar. Han har gjort reklamfilmer med bl.a. Janne ’Loffe’ Carlsson och producerat en Jacques Brel-föreställning med Tommy Körberg. Rolf är ordförande Svenska Smärtföreningen och författare till boken ’Smärtans Förbannelse’. Han skriver för närvarande på en ny bok.

Rolf Malm

INSÄNDARE. Ingen är ju allvetande. Vissa är inte alls vetande. Andra är i viss mån vetande. Några få är förvisso mycket vetande.

Dagens unga politiker tror sig allvetande. Det är dom ju inte, men det vet dom inte. Dom vet inte ens hut inför dem som faktiskt vet en hel del.

En hel del av dem är rena vettvillingar. Vad jag vet var gamla tiders politiker mer medvetna om sitt begränsade vetande. De hade respekt för andras vetande och fattade inte beslut mot bättre vetande.

Gudarna ska veta att det inte gäller för dagens unga, ovetande politiker. De flesta beslut de fattar är ju ofattbart vettlösa. De har ju inte ens vett nog att stoppa invand-ringen, väl medvetna om dagens smittrisk. Eller med hybris nog att med vett och vilja tro att de kan fixa bättre väder. Mot all verklig vetenskap och sunt förnuft.

Av vetgirigheten finns bara girigheten kvar. Maktbegäret är så stort att de avvisar allt historiskt vetande. De vet bättre och omedvetna visar de förakt mot all gammal visdom och anser sig tänka modernt. Men bara den kloke inser att det  bara är det moderna som kan bli omodernt.

De lovar en bättre framtid. Men inser inte att framtiden tillhör den som förbereder sig idag. Men en lögn blir ju inte lögn förrän sanningen kommer fram. Den djupa statens hjärntvätt får den kloke att känna sig dum -och den dumme att känna sig klok. Denna djupsinnighet kallas den gemensamma värdegrundens politik och ersätter i Sverige både budordens vägled-ande, samlande moral och den vetenskap-liga evolutionsläran. Vi vet ju bättre i det här lilla lagomlandet där alla cyniskt påstås vara lika värda. Utom dom som inte deltar i grupptänket.

Rolf Malm

Ps. Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting. Men jag är gammal nog att inse det. Skriver vidare på min bok ” Sverige 2084” om hur vår övermodiga tid kommer att beskrivas i framtiden. TACK för allt stöd!

Swish 0722 84 70 52, bankgiro SEB 5005 01 187 30. För kontakt rolflmalm@gmail. com

Steget Efter

6 thoughts on “Att veta är att veta att man inte vet

  1. Börjar snart få hjärnblödning av att sitta och titta på den dagliga presskonferensen om corona.

    3-5 myndigheter står på scenen och pratar om alla dialoger, samordning och systemarbete de haft ofta med varandra. Så fort en fråga bränner hänvisar de till kommuners och regioners ansvar.

    Socialstyrelsen fick ett regeringsuppdrag som det tog en månad att få igång, därför att det saknades ett system. Dessutom behövdes ett kompletterande regeringsbeslut för att få ett täckande bemyndigande.

    Jag ställer mig nu ytterst tveksam till att kriser och höjd beredskap, dvs verksamhet som berör hela landet kan hanteras med ansvars-, likhets-, närhetsprincip samt områdesansvar. Att det dessutom medför att regeringen får sitta och fatta detaljbeslut som tom handlar om att stifta lagar med timmars varsel, gör inte saken bättre.

    Under alla presskonferenser har det aldrig någon gång varit någon som nämnt vad resultatet av allt dialogande blivit – för det är ju som bekant kommunerna och regionerna som sitter på denna information.

    Vad fan får vi för pengarna???

  2. Nej det är mycket dom inte vet, och många av dem saknar
    vett om att andra har annan uppfattning, dom tål inte att
    man inte delar deras åsikter, då har man fel värdegrund,,

    och sånt ska man höra i Moralkärringarnas land, där
    man flyttar runt gamla människor från deras bostäder
    för att få plats med flera lycksökare, att dom gamlas
    värde är kraftigt devalverat, det sägs till och med öppet
    av en del av dessa Snordyvlar, vars karriär inte hade
    kunnat ske utan dom gamlas umbäranden, men dessa
    kostar nu för mycket på gamla dar och borde ha vett att
    dö!

    Men många av dessa vet bättre människor har kostat
    samhället grova pengar innan dom kom ut och tjänade
    sina första pengar i 35-40 års åldern, men det begriper
    dom inte!

  3. Socialdemokraterna med sittande partier har bara en sak de jobbar mot, nämligen att få styra landet och bestämma över folket samtidigt som socialdemokraterna har makten. Annars kan man inte som bestämmande politiker säga -vi såg det inte komma! Säger man en sådan fras som statsminister så har man inte mycket till ansvarskänsla för Sverige eller folket. Tänk om en industribyggnad brann ner pga av en svetsloppa och svetsaren hade sagt -jag såg det inte komma? Detta hade aldrig hänt om svetsaren hade kunnat sitt jobb för då hade han haft ett konsekvens tänk på saker och ting som kan hända och därmed förhindrat att just detta skulle kunna hända. Men som statsminister är inte kraven så höga, det var väl därför han inte blev svetsare.

    • Väntar på att Regeringen går ut med, att de kommer att sänka sina löner med 40/50%. ”Allas lika värde”!?

  4. Norge har TV-program om ”läget” i Sverige.

    Med vänliga hälsningar – sinnesslö svensk myndighetsperson

Kommentera