Sanningen är nyttig, men sällan välkommen


INSÄNDARE. Minister Peter Eriksson hör till de rabiata sanningsförnekarna. Han har skyfflats runt på allehanda politiska poster och grävt djupa hål i skattebetalarnas plånböcker. Han har varit kommunalordförande, partiledare, bostadsminister, digitaliseringsminister, biståndsminister, EU-delegat. Nu är han minister för internationellt utvecklingsarbete. Det känns som en uppfunnen ministerpost för att ha någonstans att placera honom. 

Peter Eriksson, Miljöpartiet, cc-licens

Som miljöpartistisk kommunalpolitiker var han framgångsrik. Men sedan dess tillhör han de många som befordrats långt över sin kompetensnivå. 

Nu i coronatider, när krisberedskapens brister visar sig kräva mångas död och utsätter vårdpersonal för stora risker – då skickar han extra miljoner för bekämpning av corona i u-länder. Nu 140 miljoner, men det är bara början säger han: ”Vi är beredda på betydligt större hjälpinsatser. Även om vi själva lider svårt, får vi inte glömma världens fattiga.” Att han och hans parti bär stor del av ansvaret för nedmontering av välfärd och krisberedskap fattar han inte. De har slösat biljarder genom prioritering av massinvandring och klimatbedrägeri. Men dumhet, godtrogenhet och självgodhet hindrar dem fortsatt att dra lärdom. Som Hitler halsstarrigt förvägrade tyska armén reträtt vid Stalingrad och i alla krislägen vägrar de att ändra sig. 

Detsamma gäller för den beryktade Dan Eliasson. Som blev sparkad snett uppåt genom att bli chef för MSB. Som istället för krisberedskap mest ägnar sig åt tjejregeringens genusfrågor. När statens myndighet för svenska folkets trygghet fallerar rycker företag, organisationer och privatpersoner in. Mängder av förslag om hur företag kan ställa om produktionen, hur frivilligorganistationer kan hjälpa till och en flod av privata ideér strömmar nu in till MSB. Men de försvinner i ett svart hål i myndighetens byråkrati. Den självklara samordningsuppgift som MSB borde prioritera åsidosätts helt och man skyller på andra myndigheter. Socialdemokraternas betongvälde har stelnat till en orörlig, idélös, opragmatisk bunker dit inget sunt förnuft kan tränga in. Varifrån man genom skottgluggarna bara kan prickskjuta på oliktänkande och vänta på folkarméns tickande, förintande bomb. Genom att självsvåldigt och utan förutseende blunda för verkligheten i nutid kommer de för sent till framtiden.

Rolf Malm

Sveriges väg till demokratur är lång. Hundra år av smygande hjärntvätt av folket. Jag skriver nu på boken ”Sverige 2084”. Ett försök att i Orwells anda försöka beskriva hur vår tid kommer att bedömas av framtiden.  Tack alla ni som ger mig möjlighet att arbeta heltid med detta projekt! Swishnummer 0722- 847052, bankkonto SEB 5005- 01 187 30.

 


8 responses to “Sanningen är nyttig, men sällan välkommen

 • ponnsan62

  Hämsk individ ?
  Kan han sova utan piller

  ..

  Gilla

 • Mm

  Sätt honom i källaren på något verk att sortera utredningar och sätta in dem i kronologisk ordning i någon pärm, så regeringen vet vilka de skall börja lagstifta om

  Gilla

 • turrim

  Peter Eriksson var snabb med att skicka jag tror det var 100 Mkr av våra skattade pengar till WHO med deras suspekte chef. Han kanske hoppas på motsvarande erbjudande som WHO-chefen gav till Mugabe.

  Gilla

 • observatör

  Miljöpartiministern Peter Eriksson föreslog i en valrörelse för ett tiotal år sedan att Sverige skulle införa månggifte.

  Gilla

 • Kent

  Ja du gode Rolf Malm din bok kanske bränns på bål i framtiden.
  Denna skräckministär som styr landet som synes utan någon form av kosekvenstänk och framstår som totala idioter och dilletanter. Verkar ha en otrolig fingerfärdighet när det gäller att klamra sig fast vid makten.
  De har hela media bakom sig inklusive SVT och SR.

  Gillad av 1 person

 • Tore

  Varför är alla världens problem Sveriges problem?
  Vi har egna och behöver våra pengar till dom.
  Har ni inte mat? Sluta föda barn.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: