Hur kan vänsterpartiet vara rumsrent?


INRIKES. Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt har länge varit samarbetspartner med socialdemokraterna och den senaste tiden ses de även som rumsrena och förhandlar med M och KD. Detta trots sina rötter i den bloddränkta kommunismen. Sverigedemokraterna som bildades 1988 får däremot höra att de har rötter i 1930-talets nazism och fel värdegrund, även om det blivit lite bättre och statsministern nyligen sa att han pratat med alla partier och samtliga hade uppträtt konstruktivt. 

Ni vet hur det brukar låta i SVT, SR och de andra medierna. Nazister och/eller högerextremister drabbar samman med motdemonstranter. Ofta benämns dessa ”motdemonstranter” som den goda sidan även när de börjar bråka och demonstrerar utan tillstånd. 

Börjar man nysta i det hela så kallas i princip allt och alla som är emot vänstern, SVT och SR för  nazister, fascister, rasister och högerextremister oavsett vad de tycker.

Faktum är att det som idag kallas nazism, från det Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) och det parti som Adolf Hitler representerade var socialister.

Deras ideologi var Nationalsocialism som kallas nazism.

Det var klassisk vänsterpolitik, liknande kommunismen: full sysselsättning med skattefinansierade statliga jobb, gratis skola, sjukvård och omsorg – finansierat med höga skatter.

Alla företag kontrollerades av den nazistiska staten. Fri företagsamhet existerade inte i Nazityskland. Herr Hitler kom till makten i Tyskland med hjälp av kommunisterna. Nazism var och är en vänsterideologi. Inte högerextrem.

 

Nazismen kan summeras i dessa punkter:

 • Nazisterna ansåg att demokrati och kapitalism var misslyckade.
 • Nazisterna var uttalade anti-kapitalister och socialister.
 • Nazisterna kontrollerade alla företag.
 • Nazisterna bedrev sin socialistiska politik med höga skatter.
 • Nazister var fientligt inställda mot kyrkan.
 • Nazisternas ”rasfiender” var bl.a. judar och homosexuella.
 • Nazisterna ansåg att judar var skyldiga till kapitalismen och därför måste judarna utrotas.

”Vi är socialister, vi är fiender i dagens kapitalistiska ekonomiska system för exploatering av de ekonomiskt svaga, med sina orättvisa löner, med sin ojämn utvärdering av ett människa i enlighet med rikedom och egendom i stället för ansvar och prestanda, och vi är fast beslutna att förstör detta system under alla förhållanden. ”- Adolf Hitler (1927)

Det är här SVT, SR och de andra får problem. De är vänster och socialister. Inom högern och högerextremismen är man motståndare till socialism, där faller argumentet att högerextremismen skulle vara nazistisk.

Så här står det i Vänsterpartiet partiprogram reviderat maj 2016 på sidan 31 ”De rättigheter som springer ur ägandet måste begränsas och ägandet i sig övergå till gemensamma former”.

Det innebär i klarspråk att vänsterpartiet vill avskaffa allt privat ägande och vi har sett många exempel på hur det gått i länder som försökt. Resultatet har blivit hundratals miljoner döda.

Hur kan vänsterpartiet vara rumsrent? 

1917 Socialdemokratiska Vänsterpartiet bildas av bland annat Zeth Höglund, Carl Winberg och Karl Kilbom, som lämnat socialdemokraterna. Partiledarskapet delas av Höglund och Winberg.

1918 Ernst Åström och Karl Kilbom blir partiledare.

1919 Socialdemokratiska Vänsterpartiet ansluter sig till Komintern, den kommunistiska internationalen.

1919 Zeth ”Zäta” Höglund blir partiledare, igen.

1921 Partiet byter namn till Sveriges Kommunistiska Parti.

1924 Sveriges Kommunistiska Parti splittras. Zeth Höglund och ”höglundarna” går tillbaka till socialdemokraterna.

1924 Nils Flyg blir partiledare. (Nils Flyg blir efter några år nazist; se nedan.)

1929 Partiet splittras, i ”sillénare” och ”kilbommare”, anhängare av Hugo Sillén resp. Karl Kilbom. Kilbommarna, däribland före detta partiledarna Karl Kilbom och Nils Flyg, bryter sig loss och kallar tills vidare även det andra partiet för Sveriges Kommunistiska Parti.

1929 Sven Linderot blir partiledare.

1934 Det andra Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Socialistiska Partiet. Ledare är Karl Kilbom och Nils Flyg, vilka alltså bägge två är före detta ledare för det ursprungliga Sveriges Kommunistiska Parti.

2014-01-15_2009

1937 Före detta kommunistledaren Karl Kilbom lämnar Socialistiska Partiet och går (efter tjugo år) tillbaka till socialdemokraterna.

1937 Under ledning av före detta kommunistledaren Nils Flyg utvecklas Socialistiska Partiet till ett nazistiskt parti.

1939 Molotov-Ribbentrop-pakten ingås. Sveriges Kommunistiska Parti är under två år allierat med Nazityskland.

1940 Sveriges Kommunistiska Parti stöder Nazitysklands ockupation av Norge och Danmark. (Hitler och Stalin är ännu allierade.) Dagen efter Tysklands invasion av Norge och Danmark skriver partiorganet Ny Dag:

”Det är de små staternas beskyddare England och Frankrike, som med sin flagranta kränkning av Norges suveränitet framkallar detta läge.”

1941 Molotov-Ribbentrop-pakten spricker.

1941 Sveriges Kommunistiska Parti försvarar Sovjetunionens invasion av Baltikum och Finland.

1951 Hilding Hagberg blir partiledare. Hagberg är en man som i alla lägen försvarar Sovjetunionen och dess diktator Josef Stalin.

1953 Stalin dör. Centralkommittén för Sveriges Kommunistiska Parti skriver:

”En stor och smärtsam förlust har drabbat hela den framstegsvänliga mänskligheten. Stalin är död. Vår tids störste folkledare och statsman, den socialistiska samhällsvetenskapens geniale mästare, kommunismens banérförare har gått ur tiden.”

Vid en minneshögtid över Stalin i Medborgarhuset i Stockholm den 9 mars 1953 håller C-H Hermansson (blivande partiledare) ett hyllningstal till den bortgångne diktatorn:

”Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.”

1956 Sveriges Kommunistiska Parti får order från Sovjetunionen, där Krustjev är ny ledare, att Stalinkulten måste upphöra omedelbart.

1964 Carl-Henrik Hermansson (som höll hyllningstalet till Stalin elva år tidigare 1953) blir partiledare.

1967 Sveriges Kommunistiska Parti byter namn till Vänsterpartiet Kommunisterna.

1967 Maoistiska och stalinistiska ungkommunister bryter sig loss och bildar KFML, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, som senare byter namn till SKP, Sveriges Kommunistiska Parti.

1970 Några extra mycket maoistiska och stalinistiska medlemmar av KMFL/SKP bryter sig loss en gång till och bildar KFMLr, Kommunistiska Förbundet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna, som senare byter namn till KPMLr, Kommunistiska Partiet Marxist-Leninisterna, Revolutionärerna (eller nåt sånt).

1975 Lars Werner blir partiledare.

1989 Berlinmuren faller i november. (Anses som den mest symbolladdade händelsen i samband med öststatskommunismens fall.)

1991 Sovjetunionen upplöses, och Vänsterpartiet Kommunisterna byter namn till Vänsterpartiet.

1993 Före detta medlemmen av MLK, Marxist-Leninistiska Kampförbundet, Gudrun Schyman blir partiledare. Orsaken till att partiet byter ledare är att Lars Werner anses dricka för mycket!!! Snacka om att gå från askan in i elden.

2004 Blir Lars Ohly partiledare, han har bland annat sagt ”Jag representerar allt det som Sverigedemokraterna är emot”. Ljugit om att han spelat fotboll mot Nacka Skoglund, gjort klipp på bostadsrätt i Stockholms innerstad, haft barnen i privatskola och låtit sig opereras privat.

2012 efterträds Ohly av Jonas Sjöstedt, en man som är emot privata vinster i välfärden men själv inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring softa för skattebetalarnas pengar i New York under 2,5 år. Sedan flyttade han hem och bosatte sig på Östermalm!!!  Som han tyckte var en hemsk tråkig stadsdel och han hoppades att familjen så småningom kan flytta till en annan stadsdel.

– Pettersson mejlade herr Sjöstedt den 9 januari 2012 och frågade om han inte ville byta sin hemsk tråkiga lägenhet på Östermalm mot en liknande i det mångkulturella Rinkeby men Jonas har inte haft tid att svara…

Nåväl ett parti med den historien av kommunism, nazism och som idag flörtar med izlamister ska vara väldigt försiktiga med att kalla andra nazister…

Vänsterpartiets historia HÄR och HÄR 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Hur kan vänsterpartiet vara rumsrent?

 • Kenth Andersson

  Kommunster är inte och kan aldrig bli rumsrena !

  Gilla

 • Tony

  Dom är inte rumsrena, men när dom som ska granska lider
  av samma åkomma så blir resultatet tyvärr som det blivit.

  men det är bara att hoppas att Svenska folket tar den absolut
  sista chansen och röstar bort jubelidioterna oavsett
  partilogga. Alla dom eftergifter dom gjort med Muslimerna
  gör att vi idag ses som fullständigt opålitliga i dom flesta
  sammanhang.
  Det är inte bara dessa partier som måste rensas ut det
  behövs eb verklig storstädning bland alla departement,
  bland media och på många fler platser, för denhärrötan
  har gnagat sig långt in i samhällskroppen!

  Gilla

 • SVENSK

  Enl ny info stöddes Hitlerregimen av bl a Wall Street för att bygga upp en tillräckligt stor krigsmaskin (Vehrmacht) för att kunna utkämpa det planerade 2:a Världskriget mot Sovjetunionen och USA/England och få död på så många Tyskar som möjligt och få slutgiltig makt över Tyskland (det är ockuperat än i dag). Även Sovjetunionen stöddes från samma håll. Sedan lät man Hitler fly till Sydamerika där han levde undangömd och diskret till sin död.

  Gilla

 • Mike E

  Nazism (och fascism) är inte högerideologier. Det är den segrande internationella socialismen som skrivit om historien.
  Det var en av historiens största lögner och bedrägerier att vänstern, primärt genom sin totala dominans inom journalistiken, efter andra världskriget lyckades sprida lögnen att Nazismen (national-socialism) är höger.
  International och national-socialismen är (precis som fascismen), kollektivistiska, centralstyrda ideologier. Detta står i TOTAL motsättning till högern som står för individualism, decentralisering och fri kapitalism.
  International och national-socialismen är egentligen bara två fraktioner av socialismen.

  Gilla

 • Tore

  Utan den sk holocaust hade även nationalsocialismen varit rumsren, 40milj kineser i kulturrevolutionen och 10milj ryssar under Stalin är inget mot 6milj utvalda.
  Kom för fan ihåg-Alla människors Lika värde.

  Gilla

  • SVENSK

   + 7 Miljoner Ukrainare som svältes ihjäl när de fråntogs nästan allt levebröd och jordbruksmaskiner mm av Stalin! Ett av Europas största bortglömda FOLKMORD!

   Gilla

 • Myndighetsperson med liten hjärna

  Utflytt i stor skala av utbildade svenskar kommer snart att starta i stor skala. Kvar blir de nyanlända analfabeterna, myndighetspersoner med liten hjärna, och alla outbildade politiker som inte kan få en anställning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: