Kommunens revisorer stoppade granskning av vindkraftverk


KORRUPTION. ”1 §   Revisorerna granskar årligen i den omfattning som följer av god revisionssed all verksamhet som bedrivs inom nämndernas eller fullmäktigeberedningarnas verksamhetsområden. De granskar på samma sätt, genom de revisorer eller lekmannarevisorer som utsetts i juridiska personer enligt 10 kap. 2-6 §§, även verksamheten i de juridiska personerna.

Revisorerna prövar om verksamheten sköts på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt, om räkenskaperna är rättvisande och om den interna kontrollen som görs inom nämnderna är tillräcklig.”

Vattenfall. Pressbild

Från Thoralf Alfssons blogg 

För mer än ett år sedan kom det till min kännedom att kommunens revisorer hade för avsikt att granska Kalmar kommuns köp av ett vindkraftverk och hur kommunen hanterat försäljningen av sin egenproducerade elenergin internt inom kommunen och redovisat det ekonomiska resultatet för investeringen. Detta efter att Kalmar kommun bland annat tvingats skriva ned värdet med närmare 10 miljoner kronor.

Det var en fråga som jag drev för flera år sedan efter att jag upptäckt ett mycket märkligt system för interndebitering inom kommunen som gjorde att vindkraftverket gick plus ekonomiskt, oberoende av vilket det verkliga energipriset var på marknaden. Rent mygel. Läs ett av mina många blogginlägg och mitt försök till att förklara hur kommunen gjorde för att ekonomin alltid skulle se bra ut, oavsett lågt elpris på elmarknaden.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/04/24/11438322-kalmar-kommuns-vindkraftverk/

När så kommunens revisorer flaggade för att man skulle granska detta blev jag glad. Det behovet fanns och det skulle bli intressant att läsa hur ett revisionsföretag skulle se på kommunens agerande. Jag vände mig till kommunen för att försöka få ut protokoll från revisorernas möten men fick beskedet att det var arbetsmaterial, alltså inte offentlig handling. Beskedet var att protokollen kanske skulle bli tillgängliga efter mandatperiodens slut, det vill säga 2023…

Läs vidare hos Thoralf…

-Pettersson säger att klimat- och miljöfascisterna måst mygla för att visa på den den lönsamhet de påstår finns i vindkraftverken. De första stora vindkraftverken byggdes i början/mitten på 1980-talet i Skåne och på Gotland. Efter mer än 35 år på marknaden är det dags att vindkraften klarar sig på egna meriter och utan bidrag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Kommunens revisorer stoppade granskning av vindkraftverk

 • Bajen666

  Sveriges bästa före detta Sverigedemokrat Thoralf Alfsson..bra grävt där.

  Vilket misstag att sparka ut denne herre, han är en bättre ”journalist” än hela Aftonbladet Expressen och DN:s hela styrka tillsammans…plus att han är en jäkel på att fotografera och statistik.

  Gilla

 • G

  Ärligt? Har vi inte fått nog av korrupta myndighetspersoner snart? Tjära och fjädrar.

  Gilla

 • turrim

  Att säga att revisorernas protokoll är arbetshandlingar och hemliga kan väl inte vara godkänt i en rättsstat? De kan möjligen visas om tre år!? Det är väl för allmänheten som de med skattemedel avlönade revisorerna arbetar?

  Det vore skönt att höra ett utlåtande från en oberoende jurist.

  Gilla

 • SVENSK

  Om utbyggnade får fortsätt kommer det snart inte finnas många vildmarksområden som är vindsnurrefria. Rekreationen är starkt hotad, fiskesjöar som är helt förstörda av vindkraft tas i flera fall ur fiskevårdsområdena så att folk som fiskat där i decennier inte längre kan det. Ingen som helst hänsyn tas! av den vanstyrande kommunistiska Regimen.

  Gilla

 • Mormor

  Thoralsson har jag läst mycket fram till valet han är för duktig såna politiker kan vi inte ha och inte helst inom SD. Han fick kniven i ryggen av konkurrent i Kalmar en av varje kön ett par HEN.

  Gilla

 • Blodsven

  Politiken, myndigheter och fackföreningar har ruttnat inifrån, så den förbannade korruptionen är rådande snart sagt överallt…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: