Socialminister Hallengren (S) ljuger igen


INRIKES. Det var fel att avskaffa Sveriges beredskapslager. Det säger socialminister Lena Hallengren (S) i SVT:s Agenda, efter larm om brist på både läkemedel och skyddsutrustning under coronakrisen. Hallengren säger att alla partier varit med på att avskaffa lagren, och att hon inte vill ”peka finger på någon” kring varför man gjorde den bedömningen.

– Vi behöver se till att ha en bättre ordning och se till att vi står bättre rustade inför framtiden.

Lena Hallengren by Socialdemokrater is licensed under CC BY-ND 2.0

-Pettersson noterar att Lena Hallengren (S) ljuger igen. Alla partier har inte varit med om att avskaffa beredskapslagren. Hon borde säga alla utom Sverigedemokraterna men det svider säkert. Hon vill inte ”peka finger på någon”! Givetvis borde vi få reda på vem som har ansvaret i god tid innan nästa val så väljarna kan ta ställning till varför Sverige avskaffade lagren medan de blev kvar i Danmark, Finland och Norge.

Under Lena Hallengrens tid som ordförande i Kalmars SSU-distrikt fuskades det rejält med medlemssiffrorna. Genom att låta SSU-distrikten betala medlemsavgifterna har SSU fått mångdubbelt tillbaka i olika sorters bidrag. Vilket skulle kunna betraktas som en genial affärsidé, om det inte vore för att det handlar om rent bedrägeri. SSU brukar för övrigt inte tveka när det gäller att kräva hårdare tag mot ekonomisk brottslighet men när det gäller sina egna verkar myglet snarare vara en merit. Åtskilliga är de ministrar i dagens regering som har en liknande bakgrund.

Under helgen har ett utspel om mer makt åt regeringen, S+MP, som fick 32,67 procent av rösterna i senaste valet snurrat runt i medierna. Utspelet kom från socialminister Lena Hallengren och hade konkret formen av en så kallad lagrådsremiss om att under tre månader ge regeringen makt att i praktiken stifta lagar på egen hand. Som motiv anfördes den pågående Coronakrisens fortsatta och kanske stegrade behov av snabba och ingripande beslut.

-Pettersson är mycket konfunderad över detta. Smittskyddslagen ger regeringen det lagliga stöd som krävs för att till exempel stänga hamnar, vägar, restauranger, med mera. Räcker inte det borde den reducerade riksdagen som för närvarande består av 55 ledamöter kunna samlas på någon eller några timmar om det är riktigt bråttom.

Vi kan inte ge en regering där det ingår ett litet extremistparti med 4,41 procent av rösterna få mer makt. De två regeringspartierna har tillsammans 116 mandat av 349 i riksdagen. Det är för dåligt för att ens tänka tanken att runda riksdagen. Regeringen borde i stället ta med de två stora oppositionspartierna, då kan det bli riktigt snabba och väl förankrade förslag. S+MP+M+SD=70 procent.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


23 responses to “Socialminister Hallengren (S) ljuger igen

 • age

  Ca. 150 miljoner kronor per dag – sänder Sverige till U- länder!
  Många av dessa länder avlar barn i massor!
  De har oftast ingen möjlighet att ge barnen mat!
  = barnen svälter!

  Orsak och konsekvens!

  Varje barn är resultatet av ett samlag.
  Ett samlag är ett rent nöje – för mannen i alla fall.

  => Ska vi betala för deras nöje?
  => Är det vårt fel att de föder barn trots att de
  inte kan föda upp barnen?
  => Är det vår skyldighet att de inte fattar vad de gör?
  => Ska vi, våra äldre som arbetat ett liv betala för dessa
  U-människors nöje?
  => När/om barnen växer upp kommer de till oss på bidrag!
  => När de kommer till oss ska de ta hit släkten (48 personer ?)
  => dessa 48 personer har oftast ingen utbildning!
  => dessa 48 personer måste då leva på våra pengar!

  Vill du ha det så?

  Dra in bidragen och rädda vår befolkning!

  Gilla

 • Kenny Korén

  Jimmie Åkesson ser positivt på att ge regeringen mer makt under en begränsad period jag kan bli förbannad för mindre

  Gilla

  • Pettersson

   Har du läst vad Jimmie Åkesson säger? Jag tvivlar, ”Vi (SD) är alltså beredda att fälla regeringens förslag om man inte justerar det i enlighet med våra krav. Åtgärder måste skyndsamt och med automatik underställas riksdagen”.

   Gilla

 • Leif Bergdahl

  Ny Demokratfi 1991-94 var stenhårt emot detta:Liksom helt emot regementsnedläggningarna. Det var socialdemokraterna som var drivande i denna fråga!Vi lyckades stoppa nedläggningen av 4 regementen men sedan vi mobbats ut ur Sveriges riksdag fortsatte förstörandet av Sveriges försvar.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Mitt bidrag till debatten får bli att Hallengren ser bra ut . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Tony

  Nej och SD har heller inte varit med att avskaffa försvaret heller, men
  det har hela sju klövern.

  En orsak till att allt blivit så dåligt i Sverige är just att alla förslag
  som kom från SD röstades mangrant ner av dom andra partierna enbart för att jävlas med SD, i den befängda tron att SD skulle försvinna från
  riksdagen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Sverige 2020 har helt spårat ur är helt idiotisk och styrs av vänsterextrema landsförrädare !
  Norge hade sin Quisling och Sverige har sin 7 klöver.

  Gillad av 1 person

 • ruben

  Jag önskade att KD varit med i stället för MP. MP politik kräver för mycket ogenomtänkta uppoffringar för Svenskar i förhållande till det globala resultatet tycker jag. Sverige är en ynka liten spelare i världen och behöver inte experimentera med gissningar ( varken mina eller någon annans ) där invånarna får betala dyrt med overifierat resultat. Miljö-politik ska inte suga energi utan rimliga skäl och symbolpolitik ger nog oftast högre kostnader än det ger bättre miljö.

  Gilla

 • Bajen666

  Det märks tydligt att han börjar svamla och stakar sig så fort han blir trängd fullständigt värdelös är han och då får han ökat stöd i opinionen….Jag fattar inte vad Svenskar tänker med/på.

  Gilla

 • Bajen666

  Socialistliberalens och kommunistens främsta vapen är lögnen och propagandan.

  Gillad av 1 person

 • Fyllfinnen

  Jag såg inte det komma, måste skylla det på någon annan. Ett vanligt återkommande lögn-virus hos S-sekten, viruset dödar vissa svagare personer medans S-sekten snart har ihjäl alla

  Gilla

 • Kristina

  Blir nästa mediadrev mot elaka Finland?

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  Hennes och många andra politikers paradgren är att ljuga, inte berätta helheten, se till att det altid låter bra inför väljarna. Sanning kommer långt ner på deras agenda. Ansvar och konsekvensanalyser kan det inte ens stava till, med andra ord en svensk socialdemokratisk politiker.

  Gillad av 2 personer

 • Gruvmor

  Blev rätt upprörd när SVT skrev om ”hemliga” beredskapslagren i Finland och att de inte vill dela med sig ens med Sverige. Varför i h*lv*t* skulle de göra det? Nån slags sjuklig solidaritet? När Sverige HAR HAFT bra lager (hemliga de också) men GETT BORT allt med berått mod?

  ”Kommer inte hjälpa Sverige
  Men på frågan huruvida Finlands kapacitet på lagerhållning av skyddsutrustning är så pass stor att de skulle kunna hjälpa andra länder, blir det ett blankt nej.
  – Tyvärr kan vi inte göra det enligt finsk lagstiftning. Beredskapslagren får endast användas av finska medborgare och samhällsfunktioner, säger Mika Salminen.”
  https://www.svt.se/nyheter/hemliga-finska-beredskapslager-oppnas

  Gillad av 2 personer

 • compulsoryunion

  Det är viktigt att vi lagrar dessa politiker på säkra platser så de inte ger bort all vår egendom till öst.

  Gillad av 1 person

 • Janne

  Det är så typiskt för sossarna och dom flesta övriga politiker men specifikt sossarna så är lögnen dess starkaste vapen som deras anhängare tror på,men vi som kan tänka själva går inte på vad dessa idioter svamlar om.Jag är ganska säker på att räkenskapens dag kommer när viruset är borta,men då kommer kanske nästa pandemi som är koranviruset,det kan bli fan så mycket värre att ta sig ann,där kan det bli mycket starkare mediciner som behövs och som dessutom låter betydligt mer.

  Gillad av 1 person

 • Blodsven

  Inkvoterade fruntimmer på viktiga poster är enbart av ondo…

  Gillad av 1 person

 • Jan

  När kommer Hallengrens parti börja bygga upp statliga lager igen med strategiska varor?

  Gilla

  • Sofia

   Aldrig får vi hoppas. Såssen har förverkat sin rätt till allt framtida beslutsfattande. Såssen måste i framtiden behandlas som den paria den är. En devis som passar bra som åtgärd om dessa fula lögnaktiga och korrupta trynen nånsin igen visar sig är ”skjut, gräv, tig”.

   Gilla

 • Jan

  Bra av Hallengren att tydligt förklara att det var fel att avveckla statliga förråd. Klok insikt, dock för sent, ungefär som i sketchen med John Cleese döda papegoja, – ja, nu ja.

  Gillad av 2 personer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: