Rosanna, 25, har kommit hem från Peru: ”Så besviken på UD”


EGET ANSVAR. 25-åriga Rosanna Holmström åkte på healing- och yogaretreat i Peru men strandades på grund av coronasmittan. Nu – efter en bilresa till Lima – har hon äntligen fått träffa sin mamma hemma i Sverige. Och hon har ett och annat att säga om Utrikesdepartementets agerande. – Jag är verkligen chockad, säger Rosanna till SVT Nyheter.

Bild och text från Ett annat liv.

– Jag tycker att UD och svenska ambassaden i Lima har agerat jättedåligt. Jag är verkligen chockad och så besviken. Som svensk förväntade jag mig att få mer hjälp. När jag till slut lyckades boka en biljett sa UD att jag fick klara mig helt själv och ordna egen transport, säger hon och fortsätter: – De ordnade ett tillstånd så jag fick resa men sa att jag reste på egen risk. En kvinna på ambassaden höll med om att det kunde bli farligt för mig men de kunde inte hjälpa mig.

På grund av coronasmittan är Peru helt nedstängt – ingen får heller resa inom landet utan tillstånd. För att kunna flyga hem var Rosanna Holmström tvungen att åka bil från Puccalpa i centrala Peru till huvudstaden Lima.

– Det var väldigt jobbigt och läskigt hela vägen. Det var inga riktiga vägar, noll lampor och massor av farthinder. Och så fastnade vi i lera så jag fick gå ut och putta på bilen mitt i natten.

-Pettersson undrar vad Rosanna tror om UD? Tror den unga damen att UD är en kombination av social- och resebyrå? Vad gör hon i centrala Peru om det är jobbigt och läskigt och inte finns några riktiga vägar?

För övrigt finns en artikel i ”Ett annat liv” där Rosanna lämnat det ”tråkiga Sverige” och tycker det är skönt ”Att slippa det här i Sverige med att man måste jobba heltid, det är kallt hela året. Det är mörkt när man går till jobbet, det är mörkt när man kommer från jobbet”.

Nu tycker alltså Rosanna att de tråkiga svenska skattebetalarna som jobbar heltid i mörker och kyla ska rädda henne när det kärvar till sig och att det är hemskt att hon fick betala 20.000 kronor för en flygbiljett hem. 

Jag är hemskt besviken på dig Rosanna, du har rest över hela världen och borde kunna ta vara på dig själv utan att klaga…jag är även besviken på SVT som inte ställer några kritiska frågor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


18 responses to “Rosanna, 25, har kommit hem från Peru: ”Så besviken på UD”

 • Hanna

  ”Tråkiga Sverige” tänker ungdomar som reser över jorden och jämför med mindre byråkrati och öppna människor som festar tillsammans på gatorna. När man får familj uppskattar man tryggheten och saker som vår natur, historia och arv. Tyvärr förändras Sverige och även jag har funderat på att lämna Sverige men kommit fram till att har vi levt här i snart 40 år jag och min man är det inte vi som skall flytta utan göra vad vi kan för att det skall bli bättre.

  Gilla

 • Pinge

  Känns som en vänster unge. Ser inga problem med något. Allas lika värde. inget eget ansvar. Ropar man på hjälp ska man få hjälp direkt utan frågor. Lämnar ett tråkigt sverige så ska man ha all hjälp om man blir sjuk eller Coronan drabbar världen. SVT är som sagt vänster och frågor som kan vara besvärande till denna unge dam finns inte på deras karta

  Gilla

 • Lars Westberg

  Kvinnan Roxanna klagar på det mesta, men glömmer bort den ”healing” som hon skulle genomgå i Peru, den verkar ju vara totalt misslyckad!!
  Här borde hon i alla fall få pengarna tillbaka -och lite till..

  Gilla

 • Mm

  Vilket bortskämt barn!!!! 20-30 åringar är ju barn i toksverige. Hon borde låsas in på slutet boende så att hon inte går bort sig

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Rossana som Rossana kan i Sydamerikan stanna . Holmström o Dinnamarca ur vårat land vi kan sparka . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Olof.p

  Jag har noterat att andra och tredje generationen flyktingar, särkilt kvinnor, har helt orealistiska förväntningar på Sverige. De verkar vilja leva som rika Hollywoodkvinnor utan att tillföra något till samhället. Kräver mycket men betalar tillbaka noll.

  Gilla

 • Bajen666

  Hehe finns en tråd på Flashback (hundratals inlägg) om denna bortskämda 90-talist…hon sågas längs med fotknölarna så det bara visslar om det…och det med all rätt.

  Gilla

 • G

  Staten Sverige har inge att erbjuda svenskar. Det borde alla vet.

  Gilla

 • Billy Boy

  Rosanna borde vara överlycklig och visa gränslös uppskattning över allt det nya spännande och riktigt farliga hon fick uppleva i Peru.

  Hon fick ju erfara en stor kontrast till det tråkiga och fyrkantiga Sverige, som hon ratade av den anledningen.

  Nästa gång Rosanna ger sig ut på äventyrsresor får hon väl gardera sig med en stor stab av folk som passar upp på henne 24/7 och infriar alla önskemål vid hennes minsta lilla vink.

  Gilla

 • Gammeldags Svensk

  Tycker du de. Man glömmer lätt historien.

  Gilla

 • gamgubben

  Det här säger mer om SVT än Rosanna. Kan det verkligen vara förenat med SVT’s uppdrag att glorifiera ungdom utan mål och svärta ned UD?

  Gilla

 • MrR

  Med sån mentalitet så är det inte konstigt att Sverige är som det är !!!

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Vilken tragisk och patetisk liten snärta !
  Australien nästa, vi behöver inte den typen av s.k svenskar i det här landet !

  Gilla

 • Tobbe

  Svenska UD har genom åren alltid gjort ett fantastiskt jobb med att ta hem svenska medborgare utan att uppmärksammas särskilt mycket så de borde verkligen hyllas men vissa borde de kanske lämnat kvar…

  Gilla

  • Tomas.

   Hej Tobbe!

   Jag känner till ordspråket: ”- Hälsan tiger still.”

   Kanske gör UD något bra också men det har jag inte hört så mycket om.

   Vid två tillfällen har jag begärt assistans av Svensk Ambassad då jag drabbats av brott från främmande stat.

   Jag fick ingen hjälp.
   Ambassaden i København släppte mig inte ens innanför dörren.

   Beröm får de inte av mig.
   (Många Svenskar har en romantisk övertro på att allt är så mycket bättre i Danmark. Dessa personer har liten kännedom.)

   / Tomas.

   Gilla

 • centurion

  Jösses ! Hon var alltså SJÄLV tvungen att putta på bilen – Fyy, UD !
  Och dom krokiga vägarna var fortfarande krokiga – Fyy, UD !
  Och trots att hon flytt det tråkiga Sverige, så var det självklart att få komma HEM ??? Viket j-a Hem. Samma Hem som du ratade ? Fyy, UD som inte flög över en skyddad verkstad till den lilla nippertippan.

  Gilla

 • Tore

  Hmm jag vet inte om jag förstått rätt men ‘hem’ för denna fisförnäma prinsessa är det Sverige eller Australien?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: