Låt äldre somalier bo på hotell…


INVANDRING. Under en viruspandemi är trångboddhet över generationsgränserna en enorm riskfaktor. Det krävs nu politiska åtgärder för att rädda äldre personer och begränsa smittspridningen i förorterna, skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni på Expressen

”Låt förortens äldre, som de många somalierna, bo på hotell. Det skulle också gynna hotellföretag som i dagsläget har det mycket svårt”, skriver Sabuni.

-Pettersson säger att det vore säkert en ”vinst” för hotellägarna med krav på renovering av rum och hotell om de flyttar ut någon gång. Problemen började efter det att socialdemokraterna stängt gränsen för asylinvandrig 1989 så tvingade Folkpartiet, nuvarande liberalerna och dåvarande partiledaren Bengt Westerberg den borgerliga regeringen som tillträdde 1991 att åter öppna upp för invandring och sedan dess har Nyamko Sabunis parti varit för en alldeles för stor invandring av dysfunktionella människor. Därför bor de trångt och tar inte till sig myndigheternas information.

För övrigt får säkert somalier och andra flytta in på hotell så länge de kan betala själva.

Problemet kan bara lösa med stängda gränser och återvandring i stor skala. Vill man hjälpa hotellägarna finns det gott om svenskar som inte ens bor trångt, de är hemlösa…

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna,

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


48 responses to “Låt äldre somalier bo på hotell…

 • TT

  Smart.

  Att fylla ett hotell 500 rum, tusen gamlingar i extrem riskgrupp…
  Vilken makaber dödsfälla det kan bli.

  Låter som ett förslag från Tyskland 1933.

  Hur mår du egentligen Nyamko Sabuni ?

  Gilla

 • age

  Hur går det för alla som blivit av med sina arbeten och inte
  kan betala hyran för sin lägenhet?
  – och alla som redan saknar bostad?
  – ska ne…na ha företräde före ursvenskar?

  Jag är också gammal, 80, – får jag bo gratis på hotell då?

  Har hon fallit tillbaks till sitt ursprung?
  – eller har hon, liksom Reinfeldt, totalt tappat omdömet?
  Alzheimers?
  Vad är annars förklaringen?

  Ingen med IQ över skonumret skulle kunna tänka så!
  //age

  Gilla

 • Olof.p

  Jag kan berätta för vår svagbegåvad statsminister att tar man hit två miljoner människor som flytt fattigdom, svält, sjukdomar och krig, så kommer dom att behöva minst lika mycket sjukvård som urbefolkningen.
  Nu till min fråga Stefan Löfven, har du graderat upp sjukvården så den kan ta dubbelt så många patienter som för 20år sedan?
  Nja, jag fattar det behövs lite kognitiv förmåga för att förstå frågeställningen. Hos Löfven ekar det bara tomt, tomt, tomt i hjärnan.

  Gilla

 • Kungen

  Nej nej. Låt alla somalier bo tillsammans.
  😎😎

  Gilla

 • Bajen666

  Jag har en bättre idé…samla ihop så mycket kobajs/gödsel det bara går och bygg hyddor av detta.

  Blir ju win win för alla parter Somalierna känner sig hemma och Svensken kommer billigt undan dessa kravmaskiner.

  Gilla

 • turrim

  Nu får stockholmarna inrätta sig som lantisarna. Man avråds från att åka tunnelbana och buss. Nu kan man leva med sina vägtullar, parkeringsböter och klimatzoner.

  Ingen i nomenklaturan lär tänka på att avlasta era regler på samma sätt som man direkt tänker på t ex somalier.

  Jag minns att även Karin Wanngård (S) för några dagar sedan sa att det var ett jättebra förslag att hyra in somalier på hotell; Stockholm har gott om pengar. Röstvärvningen för nästa val har börjat.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Är Nyamko rasist? Har hon inte läst om att många äldre bor på nedsmittade pensionärsboenden. Dessa som har akut smittrisk måste naturligtvis komma först. Somalierna klarar sig säkert bra så länge som deras släktingar följer det som svenska smittskyddsmyndigheter förordnar.

  Gilla

  • Bosse S

   Men det är ju bara somalier som är känsliga, svenskar smittas inte så lätt, eller var det det bara somalier som är viktiga för sossepacket och de andra sammansvurna.

   Gilla

 • Billy Boy

  Det har rått / råder kanske fortfarande lite delade meningar i denna delikata fråga …

  Gilla

 • Maja 2

  Sverige har blivit en lyxresort med all inkluded för allehanda fattiglappar från hela världen.
  VI måste kunna stoppa vansinnet nu!

  Gilla

 • Billy Boy

  Partiledare Nyamko Sabuni (L) får väl försöka prata ihop sig med det socialdemokratiska partiet och då ffa med Stockholms fd finansborgarråd Karin Wanngård (S) som ansåg att exempelvis Rinkeby var en av Stockholms finaste stadsdelar. I Rinkeby fanns det ju inga problem. Trångboddhet nämnde inte Karin Wanngård öht. (Publicerades den 29 aug. 2017)

  Gilla

 • Maja 2

  Tore

  05 04 2020 at 10:24
  Dom har inget att deklarera.

  Gilla

  Du kanske har rätt.Om de får skattefria bidrag kanske det nollas per automatik.

  Gilla

  • Tore

   Vet ej har aldrig gått på bidrag, men tror till och med att bidrag ger pensions poäng, men där kan jag ha fel det var nog a-kassan.
   Men inget är för otroligt för den nya feministiska supermakten.

   Gilla

 • Stenbock

  Inge ont i negressen…I detta FP-fall,vill hon väl skydda sina rasfränder,ur invasions-styrkan ?
  Tråkig bara alla de 1000-tals,landet runt,som tvingas bo under Broarna året om,saknar någon sådan lobyist bland de 349 utvalda !!

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Under sista valet för Liberalerna : Mera EU ! Hej o hå .Mer har jag inte att säga . Ni andra här har sagt det bra redan . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Ercan

  är själv utlänning o säger att somailer är dom största parasiterna som finns kommer hit har inga hjärnor det vet alla

  sabuni är själv en av dom n.ger

  hon kan betala för somailer parasiterna från sin egen fick för hotell

  hur kan man ens ta in dom somailer

  1% av dom jobbar

  resten lallar runt bara o köper sina bananer bröd, o mjölk

  lever på bidrag

  Gilla

  • Maja 2

   Och skickar miljarder till sitt forna hemland med regeringens samtycke. Att kolla på Western Union hur mycket de skickar och dra in bidraget , det går inte för sig men när en svensk glömmer en liten summa av misstag i deklaration då straffas man ordentligt .
   Jag tror inte ens att somalier behöver deklarera.

   Gilla

   • Tore

    Dom har inget att deklarera.

    Gilla

   • Tobbe

    Fick själv ett krav på hela en (1) svensk krona från skattemyndigheten i höstas som jag antar var ränta på min restskatt som jag redan betalat men hade begärt uppskov med deklarationen till sista maj då jag befann mig utomlands. Alltså… måste ju bara vara en medveten strategi för att kunna pungslå medborgarna på straffavgifter, eller? Så i år återgår jag till pappersdeklaration även om jag inte längre har några avdrag att yrka (kanske hittar på nå’t så de får krångla lite, hehe) och betyder lite extraarbete för mig då jag numera bor avigt till men det är ett råd jag ger till alla: skattmasen avskyr att hantera papper själva så ge tillbaka i form av att deklarera på papper istället för via internet eller sms!

    Gilla

  • Tobbe

   Inte en chans att du är utlänning Ercan (om du inte vill se dig som sådan då förstås) för har du kommit hit och accepterats, vill bo här och inrättat dig i vad som finns kvar av vår kultur så är du lika mycket svensk som jag som är född här!

   Skiter fullständigt i hudfärg, var man är född (som man ju trots allt inte har så stor chans att påverka), vad man äter eller om man använder dasspapper eller inte – det är upp till var och en men att komma hit och bara kräva och inte ge något tillbaka annat än vidriga muselmanska traditioner… DET är vad jag motsätter mig!

   Gilla

 • Fjölet

  vad håller de på med????
  varför??
  är det meningen att rea ut och köra sverige in i absoluta botten av ekonomin
  och förinta landet totalt pga idioti mitt i en pandami.
  resten av mina tankar är överflödiga
  men skäms över vad ni gör!

  Gilla

 • Maja 2

  Stora grupper svenskar utan hem, hur tänker Sabuni om dem?

  Gilla

  • Tobbe

   Ja, fy tusan… skulle inte vilja vara ung och svensk idag och tvingas bo kvar hemma hos föräldrarna fastän man är flygfärdig.

   Gilla

 • ruben

  Det är osund och antagligen olaglig särbehandling med allmänna medel. Har inte de flesta av dem själva valt boendet av diverse skäl? De, som tycker det är en bra idé har fritt fram att betala själv så många hotellrum de vill och så länge de önskar, men blanda inte in skattebetalarna. Äldreboenden har också haft alarmerande smittspridning mer än vanligt, men har inte nämnts i sammanhanget om att dela ut hotellrum.

  Gillad av 1 person

 • Maja 2

  Så nu får somalier en chans att börja hyra ut hotellrum i andra hand!

  Gilla

 • centurion

  Folkpartiet fyller ingen som helst funktion. Och har så aldrig gjort. Ett misch-masch av intetsägande, själs-lösa figurer utan visioner och utan fotfäste, som svävar omkring i sitt eget vakuum. Dessutom stöddiga och självgoda fastän de borde ha dragit ner dumstruten över huvudet för länge sen. Och stödparti till såssara – bara det… Ändrad partibeteckning från FP till L blev ju bara ett patetiskt nödrop. Sabuni representerar den sista, krökta spiken i den gistna kistan… Tack, där gjorde du äntligen rätt !

  Gillad av 1 person

 • Cinna

  Det tycks som om svenska politiker försöker värva röster genom att ge olika etniska grupper fördelar. -Precis som det fungerar i klan-samhällen.

  Gillad av 1 person

 • Maja1

  Vem ska räknas som ”äldre” för att få hotellboende i sådana fall? Går det att förbjuda släkt på besök om äldre skall bo där? Utegångsförbud för äldre? vem ska ta hand om dem där? Ska man förvandla hotell till äldreboende?
  Som vanligt ett idiotförslag till från politikerna

  Gillad av 1 person

 • Dissidenten

  Bygg reservat i övre Norrland.
  Glöm sen adressen!

  Gilla

 • centurion

  Dom skulle ju naturligtvis aldrig kommit hit. Dom som ändå kommit hit av någon mystisk anledning, skall omedelbart förpassas hem igen. Och så en elementär självklarhet i dessa tider : Stäng alla gränser och då menar jag STÄNG !!!

  Gillad av 1 person

 • Maja1

  Vad betyder ”bo trångt” i Sverige? Det finns inga regler typ i trerummare på 78 kvm bör bo t.ex. 4 pers…

  Gillad av 1 person

 • SVENSK

  Låt äldre somalier (och alla andra för den delen) bo i vedeldade tält tills de ska åka hem, det ska de vara tacksamma för som krigsflyktingar! och de som inte är det sistnämnda ska aldrig släppas in, dvs i praktiken INGEN! eftersom de har passerat flera säkra länder.

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Hotell för Somalier, jasså det tycker Sabuni som ska rädda det lilla patetiska och obetydliga partiet Liberalerna från undergång ?
  Grattis L, lycka till i det slutgiltiga fallet…….

  Gillad av 1 person

 • Maja 2

  Låt somalier åka hem! Vad för nytta gör de här?

  Gillad av 1 person

 • Håkan Södergren

  Stäng våra gränser och släpp inte in någon mer
  i Sverige…….har nyss noterat ja det är faktiskt sant!!!
  FHM har mörkat det riktiga dödstalet till oss skattebetalare…..!!! DET KAN HA DÖTT FRAM TILL NU ”DUBBELT SÅ MÅNGA” i corona smittan
  det är 100% säkert att Löfven och regeringen har beställt ”märkningen!!!!

  Gillad av 1 person

 • Micke

  Vem hindrar dem?.

  Gilla

 • Jajja

  Jag tycker det låter som en bra idé, varför inte? Först får hotellen lite cash. Sen får hotellen nyrenoverat när de flyttar. Ekonomin Pettersson är något du inte förstår dig på.

  Gilla

 • Argus

  Jag tycker att det är en utmärkt idé. Här är några lämpliga hotell: https://www.tripadvisor.se/Hotels-g294440-Mogadishu-Hotels.html 😉

  Gilla

 • Nosferatu

  Då betalar de själva?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: