Man blir heligt förbannad!


INSÄNDARE. Jag skulle kunna säga va va de ja sa. Nyligen skrev jag om hur skattebetalarna tvingas betala 9 miljarder för att få se och höra ”public medias” ensidiga vänster-propaganda. Vare sig de vill eller inte. Genom att kalla denna straffskatt ”avgift” tror dessa pundhuvuden till politiker att vanligt folk låter sig duperas. Tyvärr kommer de ju undan med bedrägeriet. Det är ju ren förskingring av hushållens pengar. Lika illa som de falska fakturor som de själva luras betala med mångmiljonbelopp. Som jag anade i tidigare text tvingas de nu utöka presstödet med extra 200 miljoner.

De redan beslutade 600 miljonerna räcker inte säger Amanda Lind. Den märkliga dam som av obegripliga skäl är miljöpartistisk kulturminister i den feministiska regeringen. Nej, inte för att göda den hop av skräp-journalister som nästan alla är hennes partivänner. Vars läsare överger dem och därmed också deras blaskors annonsörer. Då hotas demokraturens viktigaste hjärntvättare och det får ju bara inte ske. Åsiktsmonopolet måste till varje pris behållas. Annars hotar samma utveckling som för televisionen och gammelmedias internetalternativ. Oberoende aktörer tar över med bättre underhållning, bättre filmer, bättre faktaprogram, trovärdigare, snabbare nyhetsförmedling och större respekt för publiken.

Hur många miljarder skulle man fått in om ”TV-avgiften” varit frivillig. Hur många skulle samlats framför rutan för att som på morfars tid mangrant sitta där under Hylands hörna. Hur många skulle betalat för att få se alla dessa likformade glittergalor, Landet runt, uttjatade Expedition Robinsson, Melodifestivalen och dessa regisserade debattprogram. Ens om de nådde samma kvalitet som Hylands hörna, Hasse och Tage och dåtidens TV- teater. Hur många ungdomar skulle vilja byta mobilen och surfplattan mot Sveriges Televisions mossiga utbud. Till ofattbara NIO MILJARDER i kostnad!

200 miljoner kronor låter ju som en spott i stora oceanens skattebedrägeri. Men i coronatider skulle de räcka till rätt mycket skyddsutrustning till vårdpersonal eller för att med vettig lön återanställa de 40.000 svenska sjuksköterskor bytt jobb eller jobbar utom-lands. Eller en och annan respirator. Det är de maktgalna, godhetsdrogade politikerhycklarna som prioriterar och bestämmer över hur våra pengar ska användas. Deras uttagsrätt från våra skattekonton borde dras in. Som folkets gode man är de inte längre betrodda.

Man blir trots ålder och högt blodtryck så förbannad att man måste lugna sig med tanken om att dessa politikerynglingar inte är vid mental hälsa och att de inte vet vad de gör. Det hjälper lite, tills man inser att vi då är verkligt illa ute i en värld som är galen på riktigt och bortom allt förnuft och räddning.

Rolf Malm

***

Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

– Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941


15 responses to “Man blir heligt förbannad!

 • Maja 2

  Jag kokar av ilska nu när Amanda Lind stal en halv miljard för kulturen, dvs en grupp arbetslösa fotografer, resten får experterna ta hand om enligt hennes urdåliga presentation på tv
  Skansen , Sveriges mesta turistattraktion håller på och går i konkurs. Hur är det möjligt att bortprioritera en attraktion som är känd över hela världen. Svensk kultur är inte fotografer, Amanda.
  Svensk kultur är Skansen , en friluftsmuseum , som berättar om svensk historia långt tillbaka .
  Det bör vara prio ett!

  Gilla

 • Stefan SH

  Jag tänkte så här, om du farbror Rolf, trots ålder och högt blodtryck tänker på detta:

  De vet det! Innerst inne. Inklusive kulturministern. Vad de håller på med.

  Och du sover bättre än de gör. Summerat.

  Gilla

 • ossie

  Vi får snart betala lokalblaskan på kommunalskatten sanna mina ord.

  Gilla

 • Olof.p

  Såg på min deklaration att jag betalar 1300kr i straffskatt för SVT, och jag har inte ens en TV. Vad säger EUdomstolen om det?
  Så är det att leva i en diktatur.

  Gilla

 • Bajen666

  Visst blir man förbannad…men vad har man för det.?!

  Så länge det Svenska folket har huvudet låååååångt upp i a*slet så kan regimen göra vad fanken den vill.

  Gilla

 • Man blir heligt förbannad! – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: INSÄNDARE. Jag skulle kunna säga va va de ja sa. Nyligen skrev jag om hur skattebetalarna […]

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför finns det vanligt folk och politiker, är politiker ovanligt folk ?
  Begreppet ”vanligt folk” är bara ett sätt för etablissemanget att visa sitt förakt.
  Alla politiker från V till SD använder sig av ordet, vanligt folk vilket talar sitt tydliga språk att dessa politiker lever i sin egna välgödda och skyddade tillvaro långt ifrån den riktiga verkligheten.
  Sedvanligt hyckleri !!!!!!

  Gillad av 1 person

  • Tony

   Ja ovanliga så till vida att dom kan begå stöld mot folket
   utan att det betraktas som stöld, dom kan berika sig
   själva vilket märks , det har aldrig funnits så många
   miljonärer bland politikerna som det finns idag, detta
   samtidigt som folket blir fattigare för varje år, så
   dom kommer säkert att fortsätta att begå stöld mot
   folket på alla sätt o vis, extra anslag till vänstervridna
   media är en sådan stöld bland annat, men även om vi
   kommer att få betala så kan dom inte tvinga oss till
   att läsa deras socialistsmörja.

   Gilla

  • Fyllfinnen

   Jag brukar skriva normalt vanligt folk eller normalt fungerande folk, bara att titta den styrande sörjan. Det är inte normalt beteende att kunna ljuga folk rakt i ansiktet, när folket vet att denne ljuger. Komma med dåraktiga bortförklaringar som inte har ett uns av verklighetsbegrepp. Sen har vi våra så kallade journalister i MSM som inte är normalt fungerande heller

   Ta bara ledaren av S-sekten när denne pratar om LAS och Meeto, när frågan är om våldtäkter och utvisning. Ytterligare att jag såg inte det komma, vad är det för svar till folket ? Sen dessa ministrar som blåljuger om allt, och ingen ifrågasätter dom heller i MSM. Dom i MSM går i politikers fotspår och har ingen verklighetsförankring, utan driver en egen agenda

   Därav anledningen till att jag skriver normalt fungerande folk, för skulle alla vara som våra politiker eller så kallade journalister. Då fanns inte detta land kvar inom ett halvår, allt har slutat att fungera för att ingen arbetar med sunt bondförnuft eller med ett uns av kunskap inom det man gör

   Gilla

  • gamgubben

   Nja jag vet inte men förr hette det gemene man, och det gick ju inte an i feminismens tidevarv. Vanligt folk är inte så konstigt eftersom det finns ett par miljoner ovanligt folk. Men se i politikersfären finns både vanligt och ovanligt folk även om de flesta är ovanligt fördummade.

   Gilla

 • Tore

  Sovjetunionen 2.0
  Regeringn med Maud Olsson i spetsen ville inte rädda Saab automobil från konkurs men det går bra att rädda förlustbringande samhällsfarlig false news media.
  Efterfrågan styr tillgång i friska icke förstatliga kommunist diktaturer.
  Men i det feminiserade idiot landet Sverige styr åsiktspolisen med statliga medel.

  Gillad av 1 person

 • avant44

  Det är i sanning med den redlige medborgarens fulla rätt den suveräne skriftställaren Malm och mången upplyst medborgare med honom vredgas över det bedrägliga förfarande våra makthavare och deras servila skvadroner av profanerande publicister och sluddrande skökor metodmässigt utövar i den folk- och nationsfientliga propagandans oheliga namn!

  Då de politiskt prostituerade prosaister vilka tituleras journalister ingått ett pactum turpe med den regim som utgör den globalistiska elitens tjänstvilligaste marionetter, har alla den demokratiska rättsstatens karakteristika försatts ur spel.

  Hav tack, bäste bror Malm, för den oförtrutna kamp du för!

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Varför är de som ägnar sig åt den utbredda ekonomiska kriminaliteten i Sverige och utomlands befriade från Public Service-avgift till SVT, SR & UR?

  Public service-avgiften ska ju enligt reglerna betalas av alla som bor i Sverige, är folkbokförda och betalar skatt här och som har fyllt 18 år den 1 januari 2019. Även vissa som bor utomlands ska betala avgiften.

  Alltså alla kriminella som har enormt stora svarta odeklarerade mångmiljard-inkomster slipper betala Public Service-avgifterna eftersom myndigheterna uppenbart inte har någon som helst koll på denna dolda verksamhet och inkomsterna från försäljning av stöldgods, narkotikahandel, insmuggling av alkohol, cigaretter, vapen, begångna bidragsbrott och personrån mm mm i all oändlighet.

  Regim-media i form av SVT UG har alltid prioriterat att avslöja diverse lagliga affärer i flera utländska skatteparadis än att granska den ständigt pågående och växande storsvindeln med skattepengar i Sverige … exempelvis i det inhemska skatteparadiset Malmö …

  Källa: Bild/Foto SVT Design

  … men också pågående omfattande skattefusk som förekommer även i andra delar inom och utanför Sveriges gränser.

  Bara svarthandeln på Malmö stads kriminella och ljusskygga marknader orsakar ett sammanlagt gigantiskt skattebortfall, som tidigare bedömts uppgå till minst c:a 2,2 miljarder kr / år … sannolikt ännu högre nu år 2020. Den utbredda svarthandeln pågår 24/7 i allsköns olika branscher i den sosse-vanstyrda Malmö kommunen.

  Varför rapporterar varken Public Service SVT & Sveriges Radio eller övriga PK-media om dessa gigantiska inhemska skatteförluster … och varför är det knäpptyst om detta från finansminister Magdalena Andersson (S)?

  I sitt tal i Almedalen den 5 juli 2019 förklarade hon sig vilja vända på alla stenar …

  Bildkälla: blogg,alltforforaldrar,se

  … för att hitta pengar till de stora behoven hos pensionärerna och många andra ändamål relaterade till den svenska välfärden.

  Hittills har ju dessa förlorade mångmiljardbelopp i de flesta fall hamnat som obeskattade kontanter rakt ner i de kriminella svarthandlarnas plånböcker / i deras fickor eller i plastkassar fulla med kontanter om de undanhållna sedelbuntarna blivit alltför stora för skattesmitarna att bära på sig.

  Skattesvindlarna vill ju självklart undvika att öppna konton och sätta in svarta pengar på banker i Sverige eller utlandet där de riskerar att spåras av myndigheter såsom Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Finansinspektionen, Polisen, Finansdepartementet m fl.

  Varför är inte några äkta och hederliga svenska journalister i samhällets tjänst intresserade av att kartlägga och avslöja fakta om det utbredda obeskattade mångmiljardsvindleriet?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: